Trekrugzak

winnen: osprey tempest 40l trekrugzak

Elke reisvoorbereiding start met het gekende koffer-of-rugzakdilemma. Hoe vaker ik reis, hoe vaker ik kies voor een trekrugzak. Dat een rugzak de way to go is, wordt telkens opnieuw duidelijk wanneer ik andere reizigers met hun koffers zie sukkelen op de luchthaven of in de bus.

Een trekrugzak moet praktisch zijn. Wat dat betekent, is voor iedereen anders. Ik vind compactheid en beweeglijkheid belangrijk. Twee kenmerken die ik terugvind in de superpaarse Osprey Tempest 40L.

Trekrugzak

Op pad met mijn Osprey Tempest 40L trekrugzak.

Over de Osprey Tempest 40L

De Osprey Tempest 40L is deel van de Tempest collectie: een scala aan lichtgewicht rugzakken die ontwerpen zijn voor de beweeglijke en avontuurlijke wandelaar. In de collectie vind je rugzakken in allerlei formaten, voor zowel mannen als vrouwen.

De Tempest 40L is de nieuwste toevoeging in de collectie. Een prima tussenmaat. Zo heb ik al een rugzak van 30L voor dagtochten en eentje van 60L voor langere reizen of meerdaagse trektochten, maar met de Tempest 40L heb ik een rugzak voor kortere wandeltochten of citytrips.

Niet onbelangrijk: de Tempest 40L meet precies 55cm waardoor hij bij de meeste vliegtuigmaatschappijen aanvaard zou moeten worden als handbagage. En mocht je hem toch moeten inchecken, zal je hem dankzij zijn opvallende paarse kleur meteen terugvinden op de bagageband tussen de saaie, zwarte koffers.

Trekrugzak

Kwaliteit van Osprey.

De features van de Tempest 40L

Op het eerste gezicht lijkt de Osprey Tempest 40L een doorsnee trekrugzak te zijn. Verstelbare gespen, talrijke ritsen en een aantal kleinere opbergruimtes. Precies wat je verwacht van een trekrugzak.
Maar wanneer ik de rugzak beter bestudeer, blijkt hij over heel wat kenmerken te beschikken die je doorgaans niet bij andere modellen of merken terugvindt.

Wat meteen in het oog springt, is het afzonderlijk compartiment aan de rugzijde voor je waterzak of CamelBak. Dat betekent dat je voorgoed komaf kan maken met het gesukkel wanneer je je waterzak wil aanvullen en hiervoor eerst je rugzak bijna volledig moet leegmaken. Of, misschien nog belangrijker, wanneer je waterzak niet waterdicht blijkt te zijn, is de kans ook een pak kleiner dat je gehele rugzakinhoud doorweekt is. Pluspunt.

Daarnaast kan je spullen opbergen in de drie (!) zakken aan weerszijden van de rugzak. Met behulp van de zijzakken met compressiesysteem kan je, bijvoorbeeld, een drinkfles, tentpalen en een matje opbergen of vastmaken. Al die opbergruimte aan de buitenkant van de rugzak komt goed van pas wanneer je op het laatste moment nog iets wil meenemen of wanneer je geen ruimte in de rugzak zelf wil verspillen aan grotere items zoals slaapmatjes en -zakken of tenten. Ook een pluspunt.

In tegenstelling tot de doorsnee trekrugzak, heeft de Tempest 40L twee vrij grote zakjes aan beide heupriemen. Deze makkelijk bereikbare zakjes hebben voldoende opbergruimte voor, bijvoorbeeld, een smartphone aan de ene kant en een middelgrote portefeuille aan de andere kant. Pluspunt.

Trekrugzak

De zakken op de heupriemen zijn groot genoeg voor een smartphone of een kleine portefeuille.

De testfase

Wanneer ik mijn volgeladen Tempest 40L voor het eerst op mijn rug hijs, voel ik meteen dat er mij een aangename tocht te wachten staat. De rugzak zit goed vast op mijn lichaam en dicht tegen mijn rug aan. Zowel de schouder- als de heupriemen kan ik naar hartenlust aanpassen. Dat maakt de rugzak geschikt voor mensen van allerlei groottes en breedtes.

Extra pluspunt: de zak in de bovenklep zit ver genoeg van je hoofd verwijderd waardoor hij niet in de weg zit tijdens het wandelen. Dat is iets waar ik gemakkelijk last van heb bij trekrugzakken van andere merken.

Verder beschikt de rugzak uit een flexibel BioStretch harnas dat lichtjes mee buigt wanneer je je lichaam in allerlei bochten wringt tijdens avontuurlijkere wandelingen. Het AirScape™ systeem zorgt ervoor dat het BioStretch rugstuk lucht doorlaat, waardoor je minder zweet. Pluspunt!

Trekrugzak

Het harnas laat lucht door, waardoor de rugzak niet op je rug gaat plakken.

Mijn oordeel

Over de grote lijn ben ik meer dan fan. De Osprey Tempest 40L beschikt over alle aangename en praktische kenmerken die je doorgaans bij een trekrugzak verwacht. De extra’s, zoals de handige zakken op beide heupriemen en het compartiment voor een waterzak, zijn de kers op de taart.

Wat ik minder vind, is het gebrek aan een extra regenhoes en de compartimentering in de rugzak zelf, hoewel die compartimenten wel vlot bereikbaar zijn door een afzonderlijke rits onderaan de rugzak.

Alles tezamen kan ik niet wachten om mijn knalpaarse vriend mee te nemen op mijn volgende reis.

Trekrugzak

Alles tezamen kan ik niet wachten om mijn knalpaarse vriend mee te nemen op mijn volgende reis.

Win een Osprey Tempest 40L

Een Osprey Tempest 40L winnen ? Wij geven er, in samenwerking met Osprey, wel twee weg. En naar goede gewoonte moet je maar heel weinig doen om er een te winnen : laat me gewoon in de comments weten dat je de rugzak wil winnen. Vul ook zeker je emailadres in, zodat we je kunnen contacteren als je gewonnen hebt. Succes!

De wedstrijd loopt van zondag 7 maart 2021 tot woensdag 10 maart 2021, 12u. Enkel mensen die in België wonen kunnen deelnemen aan de wedstrijd. De twee winnaars worden willekeurig gekozen en bekend gemaakt op onze facebookpagina. De winnaars krijgen ook een mailtje. Reageert er een winnaar niet voor zondag 14 maart 2021, dan gaat de prijs automatisch door naar de volgende, willekeurig gekozen winnaar. Neem je deel aan de wedstrijd, dan ga je automatisch akkoord met het reglement. Over de uitslag wordt niet gediscussieerd.

Extra kans om te winnen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier. Opgelet: je inschrijven voor de nieuwsbrief is niet genoeg. Vergeet niet om me in de comments te laten weten dat je wil winnen.

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Please wait...

Dank je, je bent nu ingeschreven.

Trekrugzak

De gesp van de borstriem is ook een veiligheidsfluitje.

Over Osprey

Waarom wij van Reisgoesting zo dol zijn op Osprey? Omdat het merk duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Daarom.

Al sinds het prille begin zet het Amerikaanse merk in op kwalitatieve producten die jarenlang meegaan. Daarmee gaat Osprey in tegen een stroom van bedrijven die wegwerpproducten of seizoenproducten op de markt brengen.

Naast het ontwerpen van modellen die jarenlang meegaan, werkt Osprey met gerecycleerde producten en stoffen, vermindert Osprey het gebruik van schadelijke chemicaliën en werken ze zo efficiënt mogelijk.

Gaat je rugzak toch stuk, dan kan je laten repareren door de All Mighty Repairdienst van Osprey. Is een nieuwe rugzak écht nodig, bijvoorbeeld omdat je uit je oude rugzak bent gegroeid, dan kan je de oude rugzak opgeven voor het SecondLife programma, waarmee Osprey pre-loved rugzakken herstelt en tweedehands verkoopt.

Dat is waarom wij van Reisgoesting zo van Osprey houden.

Op de website van Osprey kan je dit en nog veel meer nalezen.

Trekrugzak

124 Comments
 1. Ik wil heel graag zo’n rugzak winnen!

  • Waauw, deze rugzak zou perfect zijn voor mijn volgende huttentocht in de bergen!

   • Ik zou graag de rugzak winnen om mee te nemen op mijn volgende wandelingen!

  • Ik wil ook zo’n rugzak winnen…
   Jan
   I

 2. Zoals velen hebben ook wij in Corona-tijden het wandelen ontdekt en grotere uitdagingen liggen in het verschiet… een grotere uitdaging vraagt ook een grotere rugzak.

  • Leuke rugzak om te gaan wandelen zeker als je een kleine man bij hebt die het nodige gerief nodig heeft

 3. Wat een super mooie rugzak! Mooi vrouwelijk kleurtje. Ik doe ook graag mee. Je review heeft me nieuwsgierig gemaakt.

 4. Na dit artikel ben ik helemaal verkocht! Hopelijk kan ik er binnenkort ook mee rondtrekken! Ziet er top uit!!

 5. Zo’n handige rugzak wil ik ook wel winnen.

 6. Ik wil heel graag deze rugzak winnen

 7. Zo’n Osprey lijkt me ideaal om deze zomer door The Lake District te hiken. Na jaren trouwe dienst is mijn Jack Wolfskin echt aan vervanging toe.

 8. Ik trek al heel lang en doe vele langere trekkings, mijn rugzak is toe aan vernieuwing. Zeker omdat ik de laatste staptocht ontdekte dat hij echt te groot is en niet meer voldoende steunt op mijn heupen. Dus ja, een nieuwe en zeker deze is heel welgekomen.

 9. Wat een mooie rugzak! Ideaal voor een trekking of kampeerweekend. Ik doe mrr

 10. Ik ga hoe lager hoe liever wandelen en dan kan zo’n rugzak zeker van pas komen! Die lijkt me superhandig om te dragen!

  • Helemaal verkocht door Marie! Ik wil zeer zeker winnen! 🙂

 11. osprey tempest 40l trekrugzak, ideaal voor deze zomer op trektocht te gaan in de ardennen, nog eens gelijk vroeger met de scouts.

 12. Lijkt me een hele handige rugzak!

 13. en of ik wil willen… 🙂

 14. en of ik wil winnen dus… 🙂

 15. Hohoo deze rugzak ziet er topkwaliteit uit om trektochten met te volbrengen! Ik zou deze heel erg graag winnen en hem meenemen op een volgende vakantie in de bergen!

  Groetjs

 16. Wat een geweldig handige rugzak! Ik zou hem graag winnen!

 17. Deze rugzak zou ik graag winnen!

  • Binnenkort is onze oudste de draagrugzak ontgroeid; graag had ik de Osprey tempest voor mijn vriendin gewonnen zodat ze stijlvol ons proviand kan dragen. De jongste mag aan mijn rug blijven hangen.

 18. Een rugzak van 40l is perfect om eens een aantal dagen in de bergen door te brengen en toch nog makkelijk te kunnen stappen. Lijkt me dus ideaal om deze zomer richting de Alpen te trekken!

 19. Ik win heel graag.

 20. Ik was net op zoek naar mijn eerste trekrugzak toen Corona in het leven kwam. Vanaf corona een beetje geluwd is en ik een leuke, toffe, rugzak heb (zoals in jullie recensie hierboven ). Ben ik weg.
  VIVE LA LIBERTÉ!

 21. Heerlijk om ermee op uit te trekken wanneer we weer verre reizen kunnen maken!

 22. Mooi én handig!

 23. Mooi én handig!

 24. ja, deze wil ik graag winnen

 25. ik waag graag mijn kans

 26. o ja, met de lente en de zomer in het vooruitzicht willen we weer veel gaan ontdekken, mooi zou dat zijn met zo een nieuwe handige Osprey rugzak

 27. Yes! Mijn oude Berghaus is wel eens aan vervanging toe 🙂

 28. Prikkelt de wandelgoesting. Zou super zijn moest ik deze kunnen winnen. Fingers crossed.

 29. Verduiveld mooi en confortable Reis rugzak

 30. Zal van pas komen voor onze reis naar Portugal

 31. Pracht van een Trekzak

 32. Zeer nuttig en mooi een droom reisgezel

 33. ideaal voor mijn trektochten!

 34. Héél graag wil ik winnen!

 35. Tuurlijk wil ik deze knapperd winnen!

 36. Fantastisch handige rugzak! Ja, ik waag mijn kans.

 37. Ik doe mee!

 38. De handige rugzak mag mijn reisgezel worden!

 39. 40 l ..niet te groot, niet te klein. Ideaal voor een weekendje weg!

 40. wow….die komt hier goed van pas!

 41. Ik zou hem erg graag winnen voor onze uitstapjes

 42. deze handige Osprey Tempest 40l zou ik graag winnen!

 43. ja, héél graag voor onze trektochten.

 44. En of ik goesting heb om terug te reizen. Een nieuwe ultra-lichte rugzak rond de schouders, de longen wagenwijd open en zoeken naar die stiltes waarvan je oren beginnen te piepen…

 45. Ik laat me graag verrassen met deze rugzak.

 46. Met veel plezier waag ik mijn kans om deze handige Osprey Tempest 40l te winnen. Mooi, handig en de perfecte maat!

 47. Doe heel graag mee voor deze prachtige rugzak komt zeker van pas als we de bergen intrekken naar 0ostenrijk

 48. Met deze mooie, handige rugzak wil ik pronken!

 49. Ik wandel 3 dagen per week op de purperen hei, gecamoufleerd met een purperen rugzak zou perfect zijn om uren dieren te spotten

 50. Ik heb nu een verouderde rugzak van 65l maar een van 40l zou wel wat minder gewicht betekenen. Ik zou graag winnen

 51. Het is ook exact het formaat dat ik nog niet heb… ben er zeker van dat het binnenkort van pas komt. En flashy… I like it!

 52. Deze zou heel veel gebruikt worden! Ik win hem heel graag

 53. Ideaal als we met de kinderen op stap gaan

 54. Ik win hem heel graag

 55. Lijkt me een hele handige rugzak , zo kunnen we de natuur verkennen

 56. Dat is wat ik echt nodig heb, want als je erop uitgaat moet je van goed materiaal voorzien zijn

 57. Echt deze is zeer welkom bij mij

 58. deze zou ik zeer goed kunnen gebruiken

 59. Als fervente wandelaar zou zo een kwalitatieve, handige rugzak heel welgekomen zijn. Fingers crossed…

 60. Zou veel gebruikt worden…

 61. Klaar om te bergen in te trekken

 62. Ik zou graag de rugzak willen!

 63. Fantastische rugzak, droom er nu al van!

 64. Ik schuif mee aan voor een kans op deze rugzak. Zou er graag mee op stap gaan voor een weekend samen. Na een jaar full house met z’n vijven wil ik graag nog eens op stap met z’n tweetjes!

 65. wij doen ook graag mee aan de wedstrijd

 66. Deze rugzak zou heel goed van pas komen bij onze wandelvakanties ! Ik zou hem heel graag winnen.
  Gerda Bossu

 67. Op mijn trektochten zou dit heel praktisch zijn. Ik wil hem heel graag winnen.

 68. Ook ik wil graag winnen

 69. wij hopen dit jaar naar Noorwegen te kunnen gaan met het gezin, als de omstandigheden (het c-woord inderdaad) het toelaten natuurlijk. Zo’n mooi paars accessoire zou welkom zijn om ons te vergezellen op onze trektochten!

 70. Wat een fantastische rugzak. Ideaal voor onze dagelijkse trektochten door de Ardense bossen. Ik wil graag deze rugzak winnen

 71. Ik zou graag deze rugzak winnen want ik ben net een vijfdaagse trektocht aan het uitstippelen in de Ardennen.

 72. Ik win graag deze rugzak.

 73. super leuk voor de kampeer tochten met mijn zoontje!

 74. oh heel graag!

 75. You had me at hello. 😉

 76. Deze zou ontzettend handig zijn, ook voor de dodentocht als deze nog mag doorgaan.
  Dat het in de paarse kleur is, is enkel een voordeel 🙂

 77. Doe maar wat graag mee, superhandig bij geplande reizen, duimen maar

 78. Met vrienden trekken we een paar keer per jaar een gans weekend door de ardennen en Luxemburg,deze nieuwe trekrugzak zou geoed van pas komen

 79. Amai, dit wil ik heel graag winnen! Om zo snel mogelijk te gebruiken eens we weer kunnen!

 80. Elk jaar wordt er een wandelparcours uitgestippeld voor een week, dat ik dan samen doe met enkele vrienden. Vorig jaar een nieuwe rugzak gekocht, maar heel veel last gehad aan mijn rug. Nu ik de kans krijg om een nieuwe te winnen van voor mij een onbekend merk, ga ik deze niet laten liggen. Die zou zeker van pas komen en het proberen waard.

 81. Ik zou met deze rugzak graag op avontuur trekken!

 82. Wauw, ik ben overtuigd! Ik vertrek er graag mee.

  • Wiehoe, dat zie ik helemaal zitten.

 83. Ik zou zeer graag deze trekking-rugzak winnen voor al mijn avontuurlijke backpack-reizen 🙂 !

 84. Deze rugzak zou perfect zijn om mee te nemen op mijn wereldreis die in november door gaat. De rugzak is ook een winner aangezien deze gebruikt mag worden als handbagage.

 85. Deze zou perfect zijn voor mijn reis naar Azië binnenkort! dikke plus dat het als handbagage mee mag! 🙂

 86. Deze rugzak wil ik ook wel winnen! Dan kan ik samen met mijn liefste vriendinnetje Marie shinen op onze volgende reis/trektocht/…

 87. ik zou ook graag zo een rugzak winnen. Ideaal voor onze trektochten! (en zeker in deze tijden)

 88. Love to travel, love to win 🙂

 89. De wereld ligt aan mijn voeten, maar grote rugzak nodig 🙂 Ik wil super graag winnen dus!

 90. Ik wil heel graag deze rugzak winnen voor een volgende roadtrip!

 91. Ik wil heel graag deze mooie en handige rugzak winnen!

 92. Jaaaaaaa, graag, zou ik deze rugzak willen gebruiken op onze volgende trektocht

 93. Super Rugzak en mooi ook

 94. Handige en prachtige rugzak

 95. Word een leuke vakantie

 96. Bijzonder mooie reiszak I Love It

 97. Ik doe heel graag mee! Deze grootte lijkt me ideaal om onze jassen in te proppen als de lentezon feller blijkt dan verwacht. Ruim groot genoeg ook om drinkflessen en boterhammetjes mee te nemen voor een dagtocht! En dat hij echt supersupersuperpaars is vind ik alleen maar leuk!

 98. Fantastische review! Zou echt een lichtpuntje zijn in deze donkere tijden!!

 99. dit is wat we nodig hebben om in de Ardennen te gaan rondtrekken; groot en handig ingedeeld

 100. Zou deze zo graag winnen voor mijn volgende reis als ik ben afgestudeerd! Duimen maar!

 101. De eerste mini-trips zijn reeds gepland en we blijven in België en in de buurt van Stavelot zou deze van pas komen voor tijdens de beklimmingen.

 102. Als het paars is, dan kan het al niet meer stuk maar dit is ook een ontzettend handige rugzak en altijd degelijke kwaliteit, ik waag graag een kansje.

 103. Ik zou graag winnen.

 104. Ik zou graag winnen !!

 105. Ik zou graag willen winnen !

 106. Superleuke actie! Ik maak heel graag kans om de volgende keer als we de bergen deze mooie rugzak mee te nemen

 107. “Dankzij” het coronavirus de wandelmicrobe terug te pakken gekregen en dat beestje zal ik wel met veel plezier bij me houden. Deze prachtige trekrugzak zou zeker van pas komen.

 108. Op wandelvakantie gaan zou nog zo veel leuker met deze rugzak! Ik hoop dat ik er een win! 🙂

 109. Ik wil heeeel graag winnen

 110. Ik doe graag mee met deze leuke actie

 111. Ik zou graag winnen om mijn vriendin een cadeautje te doen 😉 Zo kunnen we samen een backpacktrip doen!

 112. Hello . Ik wil heel graag deze rugzak winnen.Dank u .

 113. Wat zijn jullie vrijgevig de laatste tijd! 🙂
  Ik ding graag mee naar deze prachtige rugzak. Een mooi excuus om mijn antiek geval (eindelijk) te vervangen.

 114. Zo’n handige rugzak zou hier zeker vanpas komen.

 115. Zo tevreden van dit merk dat een maatje groter zeker ook van pas zou komen!

 116. Toffe winactie! Ik doe mee!

 117. Hallo. Ik zou graag deze prachtige Osprey Tempest tas willen winnen. Dank u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *