Winnen: Lonely Planet’s Ultieme Reisplanner

Het prachtige boek Lonely Planet’s Ultieme Reisplanner is het zesde boek dat ik mag weggeven, in samenwerking met uitgeverij Lannoo. En het is een pareltje!

Lonely Planet
Natuurlijk weet jij wel dat Lonely Planet voor kwaliteit staat, voor een eigenzinnige kijk op onze wereld. Hoewel Lonely Planet oorspronkelijk vooral reisgidsen uitbracht, zie je nu hoe langer hoe meer boeken verschijnen die ook heel goed passen op je salontafel. Prachtige hardcovers met de meest kleurrijke foto’s, zoals dus deze Ultieme Reisplanner.

Een kloefer van een boek, indeed.

Lonely Planet Publications is gevestigd in Australië, maar de Nederlandstalige versie van de Ultieme Reisplanner wordt uitgegeven door uitgeverij Lannoo.

De Ultieme Reisplanner
Dit boek is er eentje om te hebben. Het is een kloefer van een hardcover, onderverdeeld in twaalf hoofdstukken: eentje voor elke maand. Per maand krijg je tips voor activiteiten en bestemmingen. Zo is september de ideale maand voor het bezoeken van Sumatra, Corsica en de Whitsunday Islands. Who knew?

De handige koffertjes, onderverdeeld in aspecten van het reizen.

Bij elke bestemming vind je bovendien een kleine illustratie van een koffertje, dat onderverdeeld is in verschillende kleuren. Elke kleur staat voor een aspect van het reizen: avontuur, fauna en flora, persoonlijke groei, cultuur… Het koffertje is zo ingekleurd dat je perfect weet wat je kan verwachten bij deze bestemming, in de genoemde maand.

Tenslotte heb je nog een handige index en infographics die het boek hapklaar maken.

Wat ik er van vind
Boeken zoals de Ultieme Reisplanner maken mij altijd een beetje hebberig. Of eigenlijk heel hebberig. Ik kan er uren in bladeren, en het boek voedt enkel mijn verlangen naar meer verre plaatsen, nieuwe culturen en nieuwe dingen om te ontdekken. En naar meer boeken, want ik heb een heel diepe liefde voor boeken.

Wat ik eigenlijk ook heel tof vind, zijn die koffertjes. En het feit dat ‘persoonlijke groei’ één van de aspecten is. Weinig reisboeken geven aandacht aan het feit dat reizen doorgaans heel wat persoonlijke groei veroorzaakt. Pluspunt!

Of je het boek nu wil om gewoon een beetje in te zitten bladeren, of omdat je je volgende bestemming wil kiezen, je zal dol zijn op dat boek. En ik mag één iemand gelukkig maken met een exemplaar, seg!

Winnen
Wil je een kans op een exemplaar van de Lonely Planet’s Ultieme Reisplanner? Meedoen is kei gemakkelijk: laat me in de comments van het artikel weten dat jij wil winnen. Meer moet je niet doen. Maar, vergeet vooral niet je mailadres achter te laten, dat ik je kan contacteren als je gewonnen hebt.

De winactie loopt van maandag 4 september 2017, tot de vrijdag erop, 8 september. Zaterdag 9 september laten we op onze facebookpagina weten wie de winnaar is. De winnaar krijgt ook een mailtje van mij, waarna het boek naar hem of haar thuis wordt opgestuurd door Lannoo zelf. Reageert de winnaar niet voor maandag 11 september, dan gaat het boek naar de volgende winnaar.

Neem je deel aan deze winactie, dan word je automatisch ingeschreven op de vrijblijvende nieuwsbrief van Lannoo.

Niet gewonnen? Ik mag, geheel onverwacht, volgende maand NOG een boek weggeven. JEEJ!

Infographics maken het boek hapklaar en overzichtelijk. Bovendien helpen ze je bij het maken van een keuze als je nog niet weet waar je naartoe wil.

152 Comments
 1. Ik wil die boek winnen

 2. Ik wil dit boek winnen!

 3. Het boek zou me enorm helpen bij het plannen van mijn volgende avontuur naar India 🙂

 4. Jaa natuurlijk wil ik dit boek winnen! Ziek op bed liggend verlang ik nu al weer naar beter zijn om te kunnen reizen.

 5. Ook ik wil dit boek erg graag winnen!

 6. Leuke actie! Ik doe graag mee.

 7. Ik zou dit boek ook graag willen winnen 🙂 #veelreisgoesting

 8. Als toerisme studente zou ik heel graag dit boek willen winnen en behandelen als mijn kind

 9. Ik zou heel graag deze ultueme reisplanner van Lonely planet winnen. Ik ben een grote fan van de lonely planet reisgidsen en ben een absolute travel addict dus dit boek zou ik dan ook heel graag in handen willen hebben!

 10. Graag zou ik dit boek winnen!!

 11. Ik wil het boek induiken om zo een leuke reis te plannen… want ik ben nu nog even bestemmingloos… een kwestie van niet te kunnen kiezen uit wat de wereld te bieden heeft. Het zou ook een leuke inspiratie kunnen zijn voor mijn reisblog!

 12. Binnenkort op wereldreis dus dit zou een heel handig boek zijn om te winnen…

 13. Plannen is niet altijd mijn beste kant. Een reisgids gedrukt t Nederlands is wel een hele leuk kado! 😉

 14. Ik wil dit boek heel graag winnen omdat het kan bijdragen
  aan mijn studie als reisagente!

 15. WoW, wat een prachtig boek! Daar zouden mijn salontafel en ik zoooo blij mee zijn !

 16. Ik wil dit boek graag winnen. Ik leef om te reizen! Dit zou dus een leuk geschenkje voor mezelf zijn! Ik duim dat ik win

 17. Ik zou dit boek heel graag winnen. Ik ga in februari op buitenlandse stage naar Peru. Ik probeer mij hier op alle mogelijke manieren op voortebereiden en dit boek brengt me weer een stapje dichter naar het leven van het reizen!

 18. Ik wil heel graag dit boek winnen!

 19. Dit boek zou zooooo welkom zijn 🙂

 20. Wauw! Super handig zo een reisplannen per maand. We zijn al een tijdje aan het zoeken naar de ideale bestemming voor oktober/november. Dit zou ongelooflijk goed van pas komen!

 21. Ik wil heel graag dit boek winnen!

 22. Wat een pracht exemplaar ! Zou heel graag dit boek winnen.

 23. Natuurlijk wil ik dit boek winnen!

 24. Die heb ik nog niet in mijnboekenkast staan! Fingers crossed!

 25. Ik zou graag dit boek winnen.

 26. ik wil heel graag dit boek winnen!

 27. Ik zou dit boek heel graag willen winnen!
  Het zou me goed helpen om dé ultieme reisbestemming te vinden voor mijn eerste verre reis! En om daarbij ook nog veel over de verschillende landen te lezen.

  – Fingers crossed!-

 28. Ik wil dit boek!!

 29. Ik wil winnen! #seriouscaseofwanderlust

 30. Ik wil dit boek graag winnen. Kan ik naar iets uitkijken als ik het ziekenhuis mag verlaten..

 31. Oeh, ik krijg al de kriebels om terug een reisje te boeken! May the odds be ever in my favor en laat me dit boek winnen! 😀 YIHAA

 32. Wauw! Wat een gaaf boek! Zou dit boek graag winnen! Uren Reisplanplezier voor de boeg!

 33. Ik wil dit boek winnen

 34. Ik wil heel graag dit boek winnen! Ik zou volgend jaar graag een grote reis plannen richting Azië maar weet niet goed naar waar. Het boek is dan ook meer als welkom!

 35. Ik zou het boek dolgraag winnen! 2 weken geleden nog geconfronteerd met hoe kort het leven kan zijn dus dringend tijd om nog wat reizen te plannen.
  Misschien geraak ik er dan uit: Australie verder verkennen en Perth-Darwin plannen, of toch eerst naar Lapland of rondtrekken in Jamaica of toch maar Peru

 36. Ik wil dit boek winnen

 37. Beste reisgoesting-teamleden,

  Ook ik stel me met plezier kandidaat voor deze wedstrijd! 🙂 Wat een pareltje lijkt me dit! Ik heb de komende maanden wat meer tijd om op avontuur te gaan en ben ervan overtuigd dat dit boek de ideale reisgezel is. O, wat zouden jullie me blij maken mocht ik het in mijn brievenbus vinden!

  Keep up the good work! 😉

 38. Dit boek winnen?! Wat ben ik verrast!! Ik zie het nu al staan in mijn boekenkast! 😉
  Reizen is echt iets voor mij, helaas gaat het leven zo snel voorbij…
  Ik zit al vol ideeën en heb al een plan. Hopelijk win ik snel dit boek, zodat ik vertrekken kan!

 39. Beste, ik wil het boek zeer graag winnen.

 40. IK WIL DIT BOEK WINNEN!!!! (aub )

 41. Leuk! Dit boek zou ik graag willen! Dit om nog meer inspiratie op te doen om een nieuwe reis te maken. Alleen naar waar? 🙂

 42. Zou een zeer leuke cadeau zijn voor mijn verjaardag vrijdag En zeker voor een traveladdict zoals ik#wanderlust#lonelyplanet

 43. Oh ja, ik wil dit boek winnen. Ideaal om alle avonturen die ik nog wil beleven te helpen plannen zodat ik veel pareltjes van foto’s kan gaan maken. Misschien kan Lonely Planet dan wel iets met die foto’s voor hun volgende boek. Een win-winsituatie dus 😉

 44. Ik zou heel graag dit boek winnen!
  Na het lezen van dit artikel heb ik al veel zin om het te lezen en weg te dromen bij het denken aan de volgende reisbestemming (in het boek vind ik sowieso inspiratie!)

 45. Oooh die wil ik dolgraag hebben! Zoveel wereld nog te exploreren, zoveel keuze qua reisbestemmingen, kan de hulp gebruiken!

 46. Met dit boek in huis nog meer reisgoesting! 🙂
  Ik doe graag mee.

 47. Ik wil dit boek winnen, tuurlijk. En anders is het een heerlijke tip voor de feestdagen, of ben ik nu te vroeg?

 48. Zou het super vinden om het aan een vriend te geven die bijn genezen verklaard is van kanker. Wil dat hij terug gaat reizen

 49. Winnen zou de Max zijn aangezien ik een reis naar California en Slovenië aan het plannen ben 🙂

 50. Ik zou het heel fijn vinden om dit boek te winnen!

 51. Oh ja leuk!

 52. Yes please!

 53. Lijkt me superleuk! Ik wil ook graag meedoen 🙂

 54. Ik wil dit boek super graag winnen!!

 55. Ow yeah, nice: Winnen die handel!

 56. Graag! Wij zijn net terug uit Vietnam en ik ben al aan het dromen van een andere reis, tot ongenoegen van mijn vriendin hehe

 57. Wat een fantastisch boek om inspiratie uit te halen! Dit zou ik heel graag willen winnen

 58. Ik vertrek in november naar Azië bachpacken dus kan het gebruiken

 59. Oh, wat zou ik dit boek zo graag winnen -> inspiratie nodig voor volgende (verre) reizen! 😀

 60. Dat boek staat op men lijf geschreven!

 61. Dit boek wil ik heel graag winnen! Zag hem in de winkel en hij staat al mijn wensenlijstje voor mijn verjaardag en kerst te lonken. Maar zou het helemaal niet erg vinden om ‘m eerder te hebben.

 62. Ik wil dit boek super graag winnen!

 63. Heel erg graag wil ik het boek winnen om cadeau te doen aan mn reisgenootje om samen de volgende reisbestemming te kiezen ipv dat ze nu alleen moet reizen, omdat ik door de revalidatie van mn zwaar gebroken voet niet mee kan 🙁

 64. Ik wil graag dit boek winnen om altijd ideeën te hebben voor een volgend avontuur!

 65. Ziet er me een heel leuk boek uit. Ik wil winnen!

 66. Fantaseren over een volgende vakantie zou met dit boek alvast niet misstaan. Winnen is mn boodschap.

 67. Wat een super leuk boek! Ik zou heel graag winnen om mijn volgende reizen te plannen

 68. Ik wil dit boek graag winnen.

 69. Goesting om te reizen en goesting om te winnen.

 70. Oh ja, zou zo een handig hulpmiddel zijn om heel het jaar door reisjes te plannen

 71. Ik wil dit boek winnen

 72. Mijn vriend en ik zijn nog op zoek naar onze reisbestemming volgende zomer! Dit zou zeker een grote en vooral heel mooi hulp zijn 🙂

 73. Heel graag! Komt zeer goed van pas voor het plannen van onze wereldreis

 74. Deze actie maakt mij ook hebberig! 😉 ik wil zo graag winnen!

 75. Ohja, tuurlijk wil ik deze graag winnen!

 76. Een boek dat op mijn lijf is geschreven. Ik wil dit zo graag winnen!

 77. Ik wil winnen! 🙂

 78. Ik wil winnen! 🙂 Grote reis- en boeken liefhebber.

 79. Ik zou zelf heel graag dit boek winnen voor mijn lieve vriendin! Ze is echt gebeten door de reismicrobe en blijkbaar kan ze die ontzettend goed doorgeven ;).
  We praten nu al over de roadtrips die we met de kindjes gaan maken.
  So make us happy!

 80. Het zou een groot genoegen zijn om het Lonely Planet boek Ultieme reisplanner te krijgen. Exact een jaar geleden vertrokken op wereldreis, maar helaas een probleem in m’n hersenen gekregen tijdens een trekking in Nepal waardoor ik niets meer kon met m’n linkerkant en helaas naar huis moest. Na 6 maanden intensieve revalidatie begin ik stilletjes aan terug te dromen over mijn volgende reis.

 81. Ik wil dit boek winnen! Kan wel wat inspiratie gebruiken voor een wereldreis!

 82. Reizen als rolstoelgebruiker vraagt altijd om een hoop planning…!! Hoe meer dat lukt, hoe minder lonely op de planet 🙂

 83. IK wil deze boek heel graag winnen!

 84. Zou ideaal zijn om onze wereldreis verder te plannen! Kunnen wel wat tips en tricks gebruiken aangezien het de eerste lange trip is die we doen.

 85. Ik wil ik wil ik wil 😀

 86. Wil ik ook wel heel graag winnen!! 🙂

 87. Ik wil het boek ook graag winnen!

 88. Ik wil het boek ook graag winnen!

 89. Ik wil het boek ook graag winnen 🙂

 90. Ik maak ook graag kans! 🙂

 91. Owyeeeaaaaahhhh beste boek eveeeeeeerrrr! Please come to me…

 92. Ik zou echt supergraag dat boek winnen! Wat een topboek!

  Ik ontvang graag een mailtje 😉

 93. Boeken en reizen, laten dat nu net mijn twee favoriete dingen op aarde zijn! Ik wil het boek dus supergraag winnen!

 94. Oooh, zou heel erg welkom zijn! 😀

 95. Oh, Lannoo boeken zijn altijd zalig. Dolblij zou ik dan ook zijn met dit exemplaar!

 96. Dit boek zou heel handig zijn voor mijn toekomstige reizen ! Ik heb al enkele boeken van lonely planet en ze zijn echt handig om je reizen te plannen. Bovendien zou dit exemplaar mooi staan bij de rest van de collectie 🙂

 97. Ik wil dit boek erg graag winnen 🙂 Zo kan mijn lieve vriendje misschien wat makkelijker beslissen welke toffe avonturen we nog kunnen veleven!

 98. Ik heb nu al verlof te kort en dat zal na het winnen van dit boek alleen maar erger worden vrees ik… Maar dat heb ik er graag voor over

 99. Ik zou wel heel blij zijn als ik dit boek zou winnen! Kan ik alvast aan het plannen van 2018 beginnen!

 100. Ik zou het boek heel graag winnen!

 101. Ik wil winnen! Lijkt me leuk

 102. Ik wil dit boek heel erg graag winnen. Dit zou me helpen met het plannen van onze wereld-huwelijksreis volgend jaar!

 103. Ik wil dit boek heel erg graag winnen!

 104. Oooh, ik wil dit zooo graag!!

 105. Wauw! Dit boek wil ik heel graag winnen!

 106. Ik wil dit graag winnen!

 107. Ik zou dit boek enorm graag willen winnen, zoveel reisgoesting .. Love lonely planet !!

 108. Ik wil dit boek enorm het winnen!

 109. Ik wil dit boek heel graag winnen!

 110. Ik zou super graag dit boek winnen!!!

 111. Ik wil dit boek heel graag winnen, Om onze wereldreis nog beter te kunnen plannen!

 112. Mine! Mine! Mine!
  Ik wil dit boek winnen.

 113. Ik wil dit boek heel graag winnen.
  Met dit boek leren mijn vriendje en ik misschien eindelijk eens plannen. Want de reisgoesting is groot maar in plannen zijn we nog niet zo goed.

 114. Ja dit zou echt de max zijn! Deze wil ik winnen!

 115. Ik zoek nog een goede portie inspiratie voor mijn volgende reis. Wordt het Amerika, het Midden Oosten, Australië, Antartica… Who knows. Een perfect boek lijkt het me daar wel voor. Ik wil heel graag winnen!

 116. Leuke actie! Super reisgidsen!

 117. Deze wil ik wel winnen!!

 118. Yep, graag wil ik meedoen EN winnen aub !!

 119. Ik zou heel graag dit boek willen winnen!

 120. Ohhhh ik zou zo graag dit boek winnen!

 121. Jason en ik zouden graag ons in dit boek verdiepen, zodat we nog vaak de hastaq #jasongoesout kunnen gebruiken

 122. Het zou leuk zijn dit boek te winnen om mijn volgende reizen te plannen. De wereld verkennen is het liefste wat ik doe.

 123. !ikke ikke wil dit boek winnen!

 124. Ik wil zooooo graag dit boek winnen

 125. Ik zou heel blij zijn met dit boek! Het zou enorm van pas komen bij het plannen van men wereldreis!

 126. Die wil ik heel graag eens van dichterbij bekijken! Lonely planet stelt nooit teleur!

 127. Zou hem heel graag winnen! Binnenkort de eerste grote reis gepland, extra info is zeker handig! 🙂

 128. Chaotisch als ik ben heb ik wel een planner nodig anders…

 129. Ik zou dit boek graag winnen! Prachtexemplaar 🙂

 130. Ik wil deze heel graag winnen, zou een mooie aanwinst zijn voor de collectie reisboeken en een nieuwe inspiratie voor de reisblog (meetourplanet.com)!

 131. Ik wil dit boek keeeeei graag winnen!

 132. Pleeeeeeeeaaaaassseee ik wil het boek winnen

 133. Ik wil zo graag winnen, het boek zou zeker een meerwaarde zijn tijdens het plannen van mijn grote reis =)

 134. Ik wil winnen!! Leuk boek voor nieuwe bestemmingen te ontdekken!!
  Verheyenkristof@gmail.com

 135. Ooooh, wat een prachtig boek! Zou ik supergraag willen winnen!!! Duimen maar voor mezelf!

 136. Ik wil dit boek graag winnen! Ik ga een grote reis plannen 😀

 137. Ik zou dit boek echt zeer graag winnen!

 138. Prachtig boek! Heb er in de winkel al vaak doorgebladerd en staan wegdromen bij de prachtige foto’s. Ik wil dus graag winnen!

 139. Lonely planets zijn de laatste 3 jaren dde backbone van mijn backpackers rreizen. Ze zorgen voor enerzijds voor de praktische info en het is anderzijds mijn persoonlijke gids van het grootste en kleinste dorp. Reisgoesting zou een mooie aanwinst zijn om me alvast te gidsen naar een volgend avontuur.
  Pura Vida uit Costa Rica !

 140. Ik wil graag winnen! Mijn boekenkast is al heel vol, maar deze parel kan er zeker bij;) bedankt!

 141. Ik wil dit boek super graag winnen ! Het ideale cadeau voor mijn bijna jarige .

 142. Wat zou ik het geweldig leuk vinden dit boek te mogen lezen! Mijn reishonger is groot, maar mijn kennis van de mooiste plekjes op aarde nog te klein. Ik vind het concept dan ook bijzonder goed bedacht!

 143. “She wanted to see the world. Her partner installed google earth.” zo gaat het hier nu, hopelijk komt er dankzij dit boek verandering in en kan ik m’n partner klaarstomen om de wereld te verkennen!

 144. Ik zou heel graag het boek winnen! Momenteel ben ik nog aan het nagenieten van mijn reis naar noorwegen maar binnenkort is het weer tijd om iets nieuws te plannen en daar al over te kunnen wegdromen 🙂 en daar lijkt dit boek me ideaal voor!

 145. Ik win gewoon graag! 🙂

 146. Boek hierzo! Zo kunnen mijn vriend en ik beginnen aan onze wereldreis!

 147. Ik wil dit boek heel graag winnen

 148. Ik wil dit boek graag winnen!

 149. Ik wil ook wel winnen!

 150. Graag had ik dit boek gewonnen :)!

 151. Als reiziger die dit jaar Ijsland, Oostenrijk en Noorwegen reeds op de planning had. Hierna nog Marokko en Peru in het najaar gaat ontdekken, gevolgd door 7 weken Hawaii volgende lente, is dit boek van goudwaarde. Walvissen spotten, borrelende vulkanen aanschouwen en de mooiste vogels spotten … dat is de invulling van mijn leven.

 152. WauW bestond zo’n handig boek maar eerder! Natuurlijk wil ik graag winnen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *