winnen: het grote gratis op reis boek

Drrrrrrrr, tromgeroffel: vandaag beginnen we een nieuw avontuur. En dat doen we niet alleen, dat doen we samen met uitgeverij Lannoo en het Grote Gratis Op Reis Boek! Spannend.

Het zit namelijk zo: uitgeverij Lannoo, een van de grote uitgeverijen van België en Nederland, heeft een zalig uitgebreid gamma prachtige reisboeken.
Afgelopen week kreeg ik een pakketje met zes van die boeken. Zes boeken, waarvan ik er elke maand ééntje mag weggeven. Whoepie!

Vandaag trappen we af met het eerste boek: Het Grote Gratis Op Reis Boek van Lonely planet. Waarschuwing: bevat talrijke geneugten des levens.

Het Grote Gratis Op Reis Boek

Dit boek is meer een praktische gids dan een kijkboek. Netjes ingedeeld per stad en per continent, vind je een mooie lijst van gratis te bezoeken hotspots. Denk aan gratis musea, wandeltours en monumenten.

Tussen de stedenpagina’s vind je ook nog eens pagina’s die gaan over een specifieke activiteit of type attractie. Zoals de beste meren van Europa om in te zwemmen, of de mooiste megalithische monumenten die je gratis kan bezoeken.

Vergeet Stonehenge, blijkt dat er grotere, mooiere én gratis te bezoeken steencirkels en hunebedden bestaan. Waarom wist ik dat niet eerder?

Echt gratis?

Ja hoor, heel veel activiteiten in het boek zijn echt gratis. Maar omdat je misschien meer wil dan gratis standswandelingen, worden de gratis activiteiten in het boek aangevuld met een aantal dingen die je voor een erg lage prijs kan meepikken.

Het boek biedt bijvoorbeeld alternatieven voor de dure Afrikaanse safari’s die in elk reisbureau worden aangeprezen. Wist je dat je in bepaalde delen van Kenia voor héél erg weinig geld per fiets een safari kan maken? Uiteraard zal je hier eerder dieren zien die jou niet als een hapje-op-een-fiets gaan beschouwen, maar dan nog. Olifanten en giraffen voorbijfietsen, dat moet toch machtig zijn?

Volgende week reis ik af naar IJsland, en natuurlijk heb ik Reykjavik al opgezocht in Het Grote Gratis Op Reis Boek. Mijn favorieten? Fietsen langs de zwarte zandstranden, zwemmen bij het geothermische strand Nauthólsvik en goedkoop eten bij straatstalletjes.

Winnen

Wil jij dit handige boek winnen? Meedoen is super simpel: laat even in een comment onderaan dit artikel weten dat jij wil winnen en hopla, je maakt kans op dit boek. Vergeet vooral je mailadres niet, zodat we je kunnen contacteren als je gewonnen hebt.

Meedoen kan vanaf maandag 10 april tot vrijdag 14 april, 14u. ’s Avonds maken we dan de winnaar bekend op onze facebookpagina. Wie meespeelt, wordt automatisch ingeschreven in de vrijblijvende nieuwsbrief van Lannoo uitgeverij.

De winnaar krijgt een mailtje gestuurd. Reageert de winnaar niet voor maandag 17 april, dan gaat het boek naar de volgende winnaar. Het boek wordt door uitgeverij Lannoo zelf naar de winnaar verzonden.

Deze keer niet gewonnen? Geen stress, de komende maanden worden er nog meer zalige reisboeken weggegeven.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
63 Comments
 1. Natuurlijk wil ik graag dit voek winnen!! Super initiatief!

 2. Ik bedoel natuurlijk BOEK 😉

 3. Ik hou van reizen en lezen dus….ik zou heel graag dit boek willen winnen! Alvast bedankt

 4. Yes please!! 🙂

 5. Jajaja ik wil winnen!

 6. Waarom wil ik dit boek winnen? Omdat reisgoesting al begint door in een reisgids, fotoboek of boek vol met tips te bladeren. Dit is al een groot deel van de voorpret! En hoe meer gratis tips, hoe meer we kunnen reizen.

 7. Ik wil winnen!

 8. check ! een reisboek met gratis reistips is altijd welkom ! 😉
  keep up the good work !
  grtz Thomas

 9. Ik zou heeeeel graag het boek winnen! Ik probeer zo veel mogelijk te reizen en kan wel handige tips en weetjes gebruiken

 10. Gewoon mega veel goesting om dit boek te winnen en op reis te gaan 🙂

 11. Ik zou super super super graag het reishandboek winnen.

 12. Sinds ik vrijwilligerswerk uitgevoerd heb in het buitenland zijn de reiskriebels alleen maar toegenomen. Zo’n boek zou echt geweldig zijn tijdens het plannen van reizen! 🙂

 13. Ooooh, ik zou dit boek zo graag winnen. Het is altijd leuk om te weten wat je (bijna) gratis kan doen als je op reis gaat. En aangezien we eind augustus ook naar IJsland gaan, zou dit boek daarvoor alleen al heel goed van pas komen 🙂

 14. Als studente toerisme lijkt me dit een ideaal boek om bij de nu nog kleine verzameling van reisgidsen te zetten! Mijn studiekeuze is al een duidelijk signaal van mijn reiskriebels en als student klinkt gratis als muziek in mijn oren! Misschien kan ik al enkele leuke tips verzamelen voor mijn geplande tripjes naar Zuid-Frankrijk en Barcelona

 15. Hey mijn naam is Arne, Ik zou dat boek (zoals waarschijnlijk de meesten hier) graag willen winnen.

  Volgend jaar ben ik van plan te backpacken door Finland en dan kan dit uiteraard zeer handig zijn!

  Ook na het voltooien van mijn studies was ik van plan om een wereldreis te maken vertrekkend uit België, naar het oosten van Azië.

  Dit boek zou zo handig zijn! 🙂

  Vele groetjes van Arne.

 16. Schitterend… !! Het grote Gratis Reis BoekLeuk om telkens te raadplegen alvorens een nieuwe trip te plannen. Het is een grote meerwaarde en jammer zijn de vele leuke dingen te minsen die beschikbaar en voor het grijpen zijn.

 17. Ik wil dit!
  Dit boek is volgens mij gemaakt voor mij

 18. Omdat ik het clichebeeld ben van de arme student en toch graag uitstapjes blijf maken! Weekendje weg of een verre reis, ik doe het allemaal graag en nog liever met een klein budget!

 19. Oh, dat lijkt me een super boek om bij een volgend reisje te gebruiken!

 20. Zou supertof zijn om te winnen!!

 21. Schitterend initiatief!

 22. Ik wil dit heel graag winnen! Ideaal om te wereld te verkennen!

 23. Dit zou superhandig zijn om samen met onze hond de leukste plekken te ontdekken!

 24. Oohja! Ik wil winnen! Zou me ook super veel vooruit helpen met men studies

 25. Ik wil winnen!

 26. Zou leuk zijn om dit boek te winnen !

 27. Zou supergraag dit boek winnen!!

 28. Ik Wil heel graag mijn kans maken.

 29. Super leuk!! Als travel addict is ddit boek van harte welkom 🙂

 30. Zou van pas komen op onze roadtrip door Portugal deze zomer!

 31. Amai ik kijk nu al uit naar die vervolg boeken! Lijkt me zeeeeeeer interessant!! Ik stel me ook graag kandidaat voor een win-boek 🙂 kei graag zelfs!
  Ben heel sterk gebeten door de reismicrobe. Dit boek lijkt me uitermate geschikt als nieuwe reisgids 🙂

  Dus eve ter info: Ja, ik wil dit kei graag winnen amaaaaaaaaaai!

  Ps jullie zoeken toevallig geen mensen die artikeltjes wil schrijven of de reis wil uittesten anders stel ik me ook daarvoor kandidaat 🙂 🙂

  Echt ik droom al van dat boek!

 32. Ik wil dit boek wel graag winnen!

 33. Omdat ik het allerkleinste hoekje van de wereld wil ontdekken! 🙂

 34. Ik wil dit fantastische boek winnen om het in een bucketlist om te toveren! ❤️

 35. Wauw! Dit boek wil ik zéér graag winnen om mijn motto kracht te geven:

  I haven’t been everywhere but it’s on my list!

  Hoopvolle en enthousiaste groet.

 36. Ik wil super graag winnen !! Zalig boek!!

 37. Ik wil dit heel graag winnen! Nieuwe dingen ontdekken, daar droom ik van

 38. Oooooh, dit boek is perfect om al mijn grote plannen nog te kunnen waarmaken!

 39. Zaaaalig, dat boek! Doordat’k al 3,5mnd thuis aan het revalideren ben van een gebroken enkel die ik op dag 2 van mn vorige reis heb opgelopen, heb’k alleen maar meer reisgoesting! De wereld ontdekken in alle speciale aspecten die er zijn, met respect voor mens & natuur. Reisgoesting in overvloed dus! Nu nog een bestemming 😉

 40. Haaa, superhandig boek! Als je zoveel als mogelijk probeert op reis te gaan, dan zijn gratis activiteiten erg handig om het budget een beetje in evenwicht te houden. Hebben jullie ook tips voor Iran?

  • Hi Ruben,
   Helaas is Iran nog een beetje onvertegenwoordigd op Reisgoesting. Maar we werken er aan 😉
   Groetjes,

   • Dag Ruben, goed nieuws met een kleine update! Als mijn visum oké komt, vertrek ik binnen 2 weken naar Iran en geef ik je ONGETWIJFELD tips mee via Reisgoesting:)

 41. Ik ben voor alles dat gratis is , dus ook voor deze wedstrijd en voor wat in dit boek staat natuurlijk! Ik wil deze zelf gratis komen ophalen om in thema te blijven .

 42. Zou top zijn dit boek te winnen!

 43. Gezien ik een fervente reiziger ben en mezelf een bewoner van de aarde noem had ik graag dit boek gewonnen. Met de aankoop van een appartement is mijn budget niet meer gepast voor reizen en “Het Grote Gratis Op Reis Boek” zou een fantastische hulp zijn om dit toch te kunnen blijven doen :D….

  XoXo Globetrotter

 44. Heel heel heel graag!

 45. Lijkt een super tof boek om te winnen!

 46. Ik zou super graag winnen!

 47. Aangezien ik en mijn vriend houden van te reizen en echte avonturiers zijn is dit een super boek voor ons! Op zoek naar nieuwe onbekende plaatsen waar weinigen al van gehoord hebben of al geweest zijn! Super actie ❤

 48. ik wil winnen! 🙂

 49. Ik reis heel graag en als student is gratis of goedkoop altijd geweldig om te horen 😉
  Klinkt als een geweldig boek!! dat ik graag zou winnen 😀

 50. Travel-a-lot is een mooi motto in het leven. Dit boek lijkt me dus een topper voor mij. Merci alvast!

 51. Waaw alles wat ik nodig heb, reizen en dan gratis dingen doen!! Dit boek is hier altijd welkom!

 52. Ik reis heel graag budgetvriendelijk en dit boek is ook altijd handig voor mijn toerismestudies! 😉

 53. Lijkt me gaaf om te bekijken! Vaak genoeg worden slechts enkele bezienswaardigheden belicht. Omdat iedereen daar dan naartoe gaat wordt er weer entree geheven. Terwijl er net zulke schatten in de buurt te ziejn kunnen zijn!

 54. Persoonlijk geraak ik enorm geïnspireerd om stukjes van de wereld te zien door zulke reisboeken. Helaas heb ik er hier nog tè weinig van!
  Dit boek zou dus HEEL goed van pas komen dit jaar!

 55. Dat lijkt mij een fantastisch boek om mijn komende reis (net zoals jij) naar Ijsland wat betaalbaar te houden. 🙂 Fingers crossed!

 56. Wauww ja ik wil dit boek winnen! Ik zie het al voor me; een oud busje ombouwen en dan alle prachtige dingen in de wereld zien!

 57. Super hard geïnteresseerd! Altijd fijn om plaatsen te ontdekken die niet in de standaard reisgidsen vermeld staan 🙂

 58. Ken je die uitdrukking ‘Als het kriebelt moet je sporten’? Als het bij mij kriebelt moet ik reizen! Wekelijks spendeer ik best wat uurtjes aan het uitzoeken naar waar mijn volgende tripje zal gaan. Tijdens dit paasweekend ben ik Stockholm aan het verkennen, dus dan te horen krijgen dat ik een reisboek gewonnen heb zou nog een extra kers op de taart zijn. Want natuurlijk moet ik dringend beginnen uitzoeken welk reisje ik na stockholm zal maken 🙂

 59. Ik zou heel graag dit boek winnen al was het maar om eens uit te vissen wat er zo te beleven valt in een dure stad als Venetië !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *