Water-To-Go

Winnen: een Water-To-Go drinkfles met filter

Plastic is één van de grootste problemen van onze planeet. Om dat probleem aan te pakken, ontwikkelde het Engelse bedrijf Water-to-go een herbruikbaar waterfles met ingebouwde filter. Een filter die niet alleen vuiltjes, maar ook bacteriën en metalen uit je water haalt.

Proper water is belangrijk. Thuis, maar ook onderweg. Helaas is veel water in de natuur te verontreinigd om er veilig van te kunnen drinken. Maar ook het kraantjeswater is in veel landen niet drinkbaar. Veel mensen lossen dat op door flessenwater te drinken, maar dat creëert dan weer een hoop plastic afval.

Om dat probleem aan te pakken, ontwikkelde Dave, de oprichter van Water-To-Go, een filterfles die vuil en bacteriën uit het water haalt. Proper water drinken, waar je ook bent.

Hoe werkt een Water-To-Go drinkfles?

De filterflessen van Water-To-Go zien er uit als een heel normale, sportieve drinkfles. Maar binnenin, net onder de dop, zit een 3-in-1 filter. Deze filter, oorspronkelijk ontwikkeld door NASA, bestaat uit drie componenten. Een mechanische filtering met kleine poriën, die het meeste vuil tegenhoudt. Een elektrische filtering die de poriën verkleint en het vuil aantrekt als een magneet. En tenslotte een filtering van geactiveerde koolstof.

Tezamen filteren deze drie componenten tot 99.9999% van alle vuiligheid uit het water. Dat betekent dat het water vrij is van bacteriën en virussen, van gevaarlijke chemicaliën en metalen, en van parasieten.

Filter Water-to-go

Je schroeft de compacte filter gemakkelijk in de dop.

Op reis met een Water-To-Go filterfles

De filterflessen van Water-To-Go- komen in twee formaten: een fles van 50cl en een fles van 75cl. Hoewel de fles zelf lang meegaat, moet je de filter wel regelmatig vervangen. In actief gebruik gaat een filter twee maanden mee. Een strip op de zijkant vertelt je wanneer het tijd is om de filter te vervangen.

Wanneer je de fles een tijd niet gebruikt, dan moet je de filter voor gebruik vervangen. Best haal je de filter uit de fles voor je die opbergt, dan vergeet je hem niet te vervangen wanneer je hem weer wil gebruiken.

De drinkfles is handig en licht. De 75cl fles weegt amper 138 gram. Ze passen gemakkelijk in de zijtas van je rugzak. Je vult hem aan de kraan of in een beek (zolang het maar zoet water is, geen zout), schroeft de dop er stevig op en hop, je zuigt gezuiverd water door de drinktuit.

Strip Water to go

De handige strip vertelt je wanneer je de filter moet vervangen.

Wat mag het kosten?

Een 75cl filter fles kost 35euro, een 50cl fles 23euro. Een filter kan je al kopen vanaf 13euro. Dat klinkt misschien wat duur op het eerste zicht, maar dat is het echt niet. Reken eens uit wat je betaalt als je elke dag twee liter water in plastic flessen zou kopen. Dat loopt heel snel op.

Twijfel je toch nog? Met de code REISGOESTING15 krijg je 15% korting bij aankoop van een waterfles.

Mijn filterfles

Ik koos voor de 75cl filterfles, met zwarte accenten.

Win een Water-To-Go drinkfles

Leuk, ik mag twee filterflessen van Water-To-Go weggeven! Een 50cl fles en een 75cl fles. Wat je daarvoor moet doen? Heel simpel: laat me in de comments weten waarom je zo’n fles wil winnen. Vergeet niet om je mailadres in te vullen, zodat ik je kan contacteren als je gewonnen hebt. Wil je een extra kans om te winnen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Please wait...

Dank je, je bent nu ingeschreven.

De wedstrijd loopt van tot 1 juni 2020 tot 10 juni 12u. Enkel deelnemers woonachtig in België en Nederland komen in aanmerking. De winnaars worden willekeurig gekozen en worden bekend gemaakt op onze facebookpagina. De winnaars krijgen ook een mailtje. Reageert de winaar niet voor 14 juni 2020, dan gaat de prijs naar een volgende willekeurig gekozen winnaar. Over de uitslag wordt niet gediscussieerd.

Over Water-To-Go

Dave, de founder van Water-To-Go, zag een probleem en vond er een oplossing voor. Hij zag hoeveel mensen geen toegang hebben tot zuiver water én hoe plastic ontwikkeld voor eenmalig gebruik onze wereld vervuilt, en ontwikkelde een herbruikbaar product waarmee je overal ter wereld veilig en proper water kan drinken. Een product dat veilig is voor mens én natuur.

En alsof dat nog niet genoeg is, werkt Water-To-Go onder andere met Just A Drop om mensen in kwetsbare posities toegang tot veilig drinkwater te geven, en met Malaria No More UK, om malaria uit de wereld te bannen.

Wanneer je een filter van Water-To-Go koopt, koop je dus niet enkel schoon water voor jezelf, maar help je plastic afval te verminderen, én steun je goede doelen die wereldwijd werken aan veilig drinkwater voor iedereen. En dat is waarom ik zo’n fan ben van Water-To-Go.

Water-to-Go

18 Comments
 1. Ik zou graag één van de twee waterflessen winnen omdat ik na de corona crisis en wereldreis ga maken! Door deze fles te gebruiken, draag ik mijn steentje bij om milieuvervuiling tegen te gaan!

 2. Zelf nog geen filtersysteem om water te filteren. Lijkt me ideaal om op wandelvakanties te gebruiken

 3. Op reis buiten Europa gebruik ik superveel plastic flesjes omdat ik het kraantjeswater niet drink. Ik voel me daar altijd slecht bij, omdat ik thuis volledig ben overgeschakeld op kraantjeswater. Dus dit zou de oplossing kunnen zijn.

  • We gaan regelmatig hiken in het binnen- en buitenland. Bij onze laatste reis naar Slovenië vulden we steeds onze flesjes met proper bergenwater (wat een zaligheid!), maar ik zou toch graag op safe willen spelen in de toekomst en het water willen filteren. Vandaar dat deze flesjes met filter wel eens héél welkom zouden zijn!

 4. De ellendige blauwe zakken in de garage vol waterflesjes die ze maar 1x per twee weken komen ophalen bij ons … Het gesleur met waterflesjes van de winkel naar huis… De kostprijs en het milieu. Vier vliegen in 1 klap dus! Lijkt me heel handig dit filtersysteem, zeer benieuwd om dit te testen .

 5. Nog nooit gehoord van Water-To-Go maar het lijk me heel leuk om te hebben!
  Milieu vriendelijk en handig voor mijn dagelijkse wandeling op de mooi heide met mijn hond nu het weer warm word.

 6. Help me in mijn transitie naar een milieu bewuster bestaan.

 7. Dit ziet er handige fles uit om mee te nemen op daguitstappen, wandelingen of gewoon thuis te gebruiken. Wij gebruiken inderdaad ook flessenwater omdat ik leidingwater niet 100% vertrouw (kan snel gecontamineerd raken volgens mij, heb er ook een periode een lichte chloorsmaak bij geproefd).

 8. Dit zou super handig zijn, want als ik op reis ge durf ik nooit van het water drinken met als gevolg dat ik steeds pl flessen koop. Met deze fles is dat niet meer nodig en draag ik mijn steentje bij aan het milieu

 9. Simpelweg omdat mijn andere nogal oud begint te worden en er stilaan niet meer uitziet 🙂

 10. Om altijd en overal mijn waterfles bij te kunnen hebben 🙂 en omdat het goed is voor het milieu natuurlijk!

 11. Goed voor het milieu en goed voor mijn gezondheid, zo drink ik voldoende onderweg!

 12. Ik zou die graag thuis uitproberen. Ik heb immers nog altijd geen toegang tot kraantjeswater. Deze fles met filter zou me dus veel plastieken flessen kunnen besparen

 13. Nog net iets dat ontbrak tijdens mijn laatste reis, na mijn waka-waka en andere duurzame reisitems die net ietsje beter zijn voor mens en milieu… Hoe minder plastic waterflessen ik moet kopen voor proper drinkwater te verkrijgen, hoe beter!! ^^ En ook superhandig tijdens wandelingen in België.

 14. Zou handig zijn voor mijn trektochten door de bergen!

 15. Waarom spreekt dit me zo hard aan?
  Toevallig kom ik op deze site terecht, omdat ik volgende week naar Corsica vertrek om de GR20 wandelroute te wandelen. Ik ben op zoek naar natuurlijke producten. Dit omdat de natuur ons zoveel moois geeft en ik het belangrijk vind, mijn voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ik had nog niet gehoord van deze water-to-go fles, maar het draagt zeker bij tot dit doel! Proficiat met dit mooie product en ik zou het een eer vinden om het te mogen testen tijdens de GR20 !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *