winnen: de atlas obscura

Alweer tijd voor een nieuwe winactie met uitgeverij Lannoo, en deze keer met in mijn ogen het beste reisboek dat in jaren is uitgegeven: de Atlas Obscura.

Over uitgeverij Lannoo

Ondertussen is het al de derde van de zes winacties in samenwerking met uitgeverij Lannoo. Ik ga er niet te veel woorden meer aan vuilmaken, want jullie weten al wel hoe het in elkaar zit: uitgeverij Lannoo, u wellicht welbekend, heeft een zalig uitgebreid aanbod van reisboeken en –gidsen. Uit hun gamma heb ik er zes mogen kiezen om weg te geven. Deze maand geven we het derde weg.
De Atlas Obscura is uitgegeven door Terra, onderdeel van Lannoo.

Over de Atlas Obscura

De Atlas Obscura is een eigenaardig boek. Het gaat namelijk over de eigenaardige plaatsen in onze wereld. Ik ben daar wel fan van.

Eigenlijk is de Atlas Obscura van oorsprong een website, waar je honderden plaatsen over de hele wereld op terug vindt. Plaatsen die op de een of andere manier eigenaardig zijn en niet per sé in de toeristengidsjes staat. Denk aan museums met niet-alledaagse onderwerpen, obscure hoekjes waar je religieuze relieken zal vinden, griezelige catacomben en crypten, verlaten gebouwen.

Auteurs Ella Morgan, Dylan Thuras en Joshua Foer bundelden in het boek de Atlas Obscura een selectie van deze plaatsen. En hoewel bij lange na nog niet alle locaties van de website in het boek terechtkwamen, is het een kloefer van een boek geworden. Lekker dik, met kleurenfoto’s, een kleine beschrijving van de locatie en waar je ze kan vinden.

Snoeper

Ik heb gesnoept van dat boek, niet te doen! Ik ben dol op obscure plaatsen, en als ik tijd heb tijdens het reizen, probeer ik er altijd minstens eentje te bezoeken. Dat ik al een paar plaatsen uit de Atlas Obscura bezocht, zoals het Fallologisch Museum in Reykjavik of St Michans Church in Dublin, maakt mij op een eigenaardige manier fier. Dat er honderden meer plaatsen zijn die ik nog moet verkennen, maakt mij willen vertrekken en eerlijk gezegd nogal ongeduldig.

Het leuke is dat Atlas Obscura ook een lopend project is. Er zijn zo veel plaatsen op de wereld die nog ontdekt moeten worden. En ik, ik zit op de voorste rij. Spannend!

Winnen

Ook een zwak voor obscure plaatsen? Je kan de Atlas Obscura winnen door een comment achter te laten onderaan dit artikel. Vul zeker ook je mailadres in, anders kunnen we je niet contacteren als je dit pracht van een boek gewonnen hebt.

Meedoen kan vanaf maandag 5 juni tot vrijdag 9 juni mei, 14u. ’s Avonds maken we dan de winnaar bekend op onze facebookpagina. Wie meespeelt, wordt automatisch ingeschreven in de vrijblijvende nieuwsbrief van uitgeverij Lannoo.

De winnaar krijgt een mailtje gestuurd. Reageert de winnaar niet voor maandag 12 juni, dan gaat het boek naar de volgende winnaar. Het boek wordt door uitgeverij Lannoo zelf naar de winnaar verzonden.

Niet gewonnen? Geen probleem. In juli geven we alweer het volgende boek weg!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
24 Comments
 1. Ik heb nu al zin om in dit boek weg te duiken, even weg van de wereld, en eens een keertje zonder zelf op reis te zijn. En stiekem inspiratie opdoen voor een volgende trip! De cover van het boek alleen al is om weg te dromen!

  • Yes, pretty please!!

 2. Ik wil heel graag deze atlas obsura winnen!!

  Liefs
  Lara

 3. wauw! Kan niet wachten om hem te lezen!!

 4. Heb altijd al een zwak gehad voor het bezoeken van obscure plaatsen met al van die soms griezelige verhaaltjes hierover.

  Zo’n atlas obscura zou zo handig zijn om te weten te komen dat deze echt bestaan, en dan zelf op een soort ontdekkingsreis te gaan hierna.

  Tegenwoordig hoor je ‘die persoon is naar daar geweest’ en ‘ze hebben dat monument gezien’ maar stel je voor dat je terugkomt van een reis en kan vertellen over wat je zag uit de atlas obscura, dat je gewoon zegt tegen die persoon wat je gezien hebt, hoe veel plezier je hebt gehad. En wanneer ze dan met de vraag komen ‘wat is dat of waar is dat?’ Kun je het boek erbij nemen en lekker lang in de zetel hierover praten. Echt fantastisch!

 5. Sinds ik kan spreken gaat het alleen maar over reizen en de wereld zien. Al die mooie en veel besproken plekjes trekken me zeker ook aan maar er is zo veel meer! Net zoals ik niet naar de radio luister omdat de muziek te eentoonig wordt, zoek ik liever in alle hoekjes van youtube naar originele, goede, toffe, soms wat vreemde artiesten met een twist in hun muziek. Dat wil ik ook in mijn reizen. Niet naar het ‘obvious’ gaan maar dat bijzondere, voor sommige misschien eigenaardige, opzoeken dat ons, mij, zoveel kan leren en waar er heel veel te beleven valt.
  Komt er nog eens bij dat ik antropologie ga studeren over 3 maanden en dat dit een perfect boek is om mij ideëen te geven waarover ik juist mijn essays wil schrijven.
  Honderden, duizenden bestemmingen en iedereen die wil kan mee! Ik krijg al goesting nu mijn rugzak te gaan halen!!

 6. Een boek buiten de gebaande paden, dat past in mijn straatje. Niet over het asfalt, maar via smalle landweggetjes naar die bijzondere plekjes. Die plekjes, die wereld zo mooi en bijzonder maken.

 7. Super om zo weer meer te weten te komen over de minder bekende plekjes die net zoveel interessanter zijn en minder druk bezocht. Zie me zo al op de volgende trip savonds dit boek doorbladeren voor al nieuwe plekken te ontdekken!

 8. Net nood aan een nieuw reisboek! 🙂

 9. Urban exploring is altijd een van mijn favoriete bezigheden als ik een nieuwe stad bezoek. Dit boek kan daar zeker bij helpen!

 10. Een reisgids naar mijn hart. Een gratis exemplaar zegt u, daar teken ik voor. Hier ermee, want ik moet voort. Nog wat obscure plekken ontdekken.

 11. Reisjes Ijsland, Galapagos-eilanden, Nieuw-Zeeland en nu naar de Lofoten. Ik heb al heel wat mooie plekjes op deze wereld kunnen bekijken, maar om de écht speciale plekjes te ontdekken kan ik jullie atlas obscura wel aanraden!

 12. Mocht ik eeuwen vroeger geboren zijn, had ik gegarandeerd de ontdekkingsreizigers van toen vervoegd en hadden enkele van die obscure plaatsjes misschien wel mijn naam gedragen. Mijn reisgoesting is er gekomen door de Indiana Jones films. Net als Indiana ga ik graag off the beaten track en daar zou jullie boek heel goed bij kunnen helpen om de niet-toeristische plaatsjes te vinden en ontdekken. Ik heb al heel wat van de wereld gezien, net terug van Sri Lanka en morgen vertrekken naar Ijsland, maar met jullie boek zal ik ongetwijfeld nog vele plaatsen aan mijn bucket list kunnen toevoegen.

 13. Ik zou heel graag een exemplaar van deze bestseller in spe winnen!

 14. Wow, dit boek ziet er super interessant uit! Al die plaatsen die ik nog moet ontdekken! Met mijn reislust zou dit boek echt goed van pas kunnen komen! Als toerismestudent is dit boek echt de perfecte reisgids om het onbekende eens te ontdekken. 🙂

 15. de reisgids voor mijn nieuw avontuur…

 16. ZA-LIG! Dit reisboek klinkt echt leuk en interessant om te lezen. Zo kan je de verborgen pareltjes tijdens het reizen ontdekken die misschien nét iets specialer zijn dan de typische toeristische trekpleisters.

 17. Ziet er een interessant boek uit! Ik ben benieuwd

 18. Zeer tof boek waar ik uren in zou kunnen bladeren. Als student toerisme zou dit zeker van pas komen!

 19. JA WAUW! Eindelijk een reisboek dat op mijn lijf geschreven staat! Ik hou van de minder toeristische, rare, freaky plaatsen om in het buitenland te bezoeken!

 20. #reisgoesting #!!!

 21. Wat een topboek! Weer uren leesplezier! 🙂

  Grtzz Glen

 22. Yeeees ik wil dit boek

  • Helaas, wedstrijd afgelopen.
   Maar over een kleine maand komt de volgende wedstrijd er al weer aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *