Reisgids Time to Momo

win een time to momo dichtbij reisgids

Voor het eerst een stad verkennen kan lastig zijn. Vaak ga je naar huis met het gevoel dat er nog zo veel meer is om te verkennen, zo veel meer dat je niet gezien hebt. Met een Time to Momo reisgids is dat gevoel verleden tijd!

De Time to Momo gidsen van uitgeverij Mo’Media bestaan nog maar enkele jaren. Vroeger heetten ze 100% Reisgidsen. Tezamen met de nieuwe naam, kregen de bekende reisgidsen een update en een hippere uitstraling. Het werden boekjes die je met plezier met je meedraagt.

Intussen bestaan er meer dan 40 Time to Momo reisgidsen. Die gidsen gaan voornamelijk over Europese steden, maar enkele gidsen helpen je ook om bepaalde streken te verkennen, zoals de Belgische Kust en Toscane. Bovendien bestaat er sinds kort ook de Time to Momo Hongkong reisgids. Een veelbelovende start voor steden buiten Europa.

Naast de gewone stedengidsen heb je ook de Time to Momo app, met digitale wandelroutes, en de digitale Time to Momo taalgidsen, met ruim 400 eenvoudige zinnen die nuttig kunnen zijn tijdens elke reis.

Reisgids Time to Momo

Er is altijd wel een plaatsje in je boekenkast voor een Time to Momo reisgidsje.

Indeling van de gidsen

De Time to Momo gidsjes zijn handig en compact. Ze gaan gemakkelijk in je handtas of rugzak, of zelfs in je jaszak. Het materiaal is sterk en kan tegen een stootje. Afhankelijk van de bestemming is de gids opgedeeld in een of meerdere wandelroutes. Elke route is voorzien van een klein stadsplan, een lijst bezienswaardigheden zoals musea en monumenten, en een lijstje restaurants, hotels en cafés.

In de kaft van de gids zitten nog twee extra kaarten: een stadsplan waar alle wandelroutes uit het gidsje aangeduid staan en een uitvouwbare kaart van de hele stad. Voor wie weinig tijd heeft, noemt het gidsje de meest interessante bezienswaardigheden per wandelroute op én een aantal top-tien-tips. Bijvoorbeeld de tien beste dingen om te bezoeken op zondag, of de tien beste restaurants.

En natuurlijk vind je ook heel wat praktische informatie in een Time to Momo reisgids. Denk aan vervoer van en naar de stad, openbaar vervoer en prijsindicaties van de dingen die je kan bezoeken. Helemaal achterin het boekje staat tenslotte nog een lijst bezienswaardigheden die niet op de wandelroutes liggen.

Het enige wat ik eigenlijk mis, is wat ruimte om dingen te noteren.

Reisgids Time to Momo

Een stapeltje plezier!

Op pad met Time to Momo

Het is niet de eerste keer dat ik het op Reisgoesting heb over de Time to Momo gidsen. Enkele jaren geleden verkende ik Hasselt met zo’n gidsje in de hand. En ik heb een kleine collectie Time to Momo reisgidsen in de kast liggen. Onnodig te zeggen dat ik wel een fan ben.

De reden waarom ik zo’n fan ben van de Time to Momo stedengidsen, is omdat ze steevast samengesteld zijn door een local. Iemand die in de stad zelf woont of de stad echt heel goed kent. Je krijgt op die manier alle inside informatie. Geen toeristenvallen, maar écht goede tips.

De beste manier om op pad te gaan met een Time to Momo reisgids, is de gids voor vertrek eens goed te bekijken. Kies een wandelroute, duidt aan wat je zeker gezien wil hebben. Ik schrijf zelf altijd dingen in de marges van mijn gidsen en plooi de hoekjes om van pagina’s waar interessante dingen op staan. Zo’n gids wordt letterlijk kapot gebruikt. De gids kan er echt wel tegen, en op die manier vormt mijn reisgids een heerlijk souvenir als ik weer thuis kom.

Reisgids Time to Momo

Win de Time to Momo Dichtbij reisgids.

Win een Time to Momo Dichtbij reisgids

Het mooiste van dit artikel? Ik mag drie Time to Momo Dichtbij reisgidsen weggeven. Deze reisgids vat zes steden in België en Nederland samen: Gent, Arnhem, Nijmegen, Luik, Amersfoort en Almere. Alles wat je nodig hebt voor een spontaan dagje vakantie in eigen land.

Wat moet je doen om zo’n gids te winnen? Heel simpel: laat me in de comments weten waarom jij zo’n gids wil hebben. Meer niet. Vergeet wel niet je mailadres te vermelden, zodat ik je kan contacteren als je gewonnen hebt.

Wedstrijdregelement

De wedstrijd gaat van start zodra dit artikel online komt, op maandag 9 maart 2020 en loopt af op woensdag 18 maart 2020. Enkel inwoners van België en Nederland kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. Er worden blindelings drie winnaars gekozen. Die winnaars ontvangen een mailtje en worden bekend gemaakt op onze facebookpagina. Winnaars krijgen de tijd tot zondag 23 maart 2020 om te reageren. Reageert een winnaar niet, dan gaat de prijs naar een volgende winnaar. De prijs wordt naar de winnaars thuis verzonden.

Door deel te nemen aan de wedstrijd ga je akkoord met het wedstrijd regelement. Over de uitslag wordt niet gediscussieerd.

Reisgids Time to Momo

Past perfect in je handtas!

15 Comments
 1. We zijn dit weekend eindelijk nog eens met z’n tweetjes weggeweest, weekendje naar Hasselt. En ik heb de smaak weer te pakken. Snel weer een overnachting boeken en genieten van de rust met ons tweetjes! Om nadien weer helemaal uitgerust er te zijn voor de kindjes!

 2. Ik heb interesse in zo’n gidsje omdat ik nog maar in 1 van de 6 steden geweest ben en ik dit jaar geen vliegtuigen wil nemen om te reizen – ideaal!

 3. ooch zo’n dichtbij boekje zou wel handig zijn voor onze shortbreaks in eigen land.

 4. Ik ga steeds naar Frankrijk op reis en vergeet eigenlijk dat er in België en Nederland ook best wel wat zal te zien zijn. Ik hoop met zo’n gids mijn eigen dichtbij omgeving eens te verkennen en mooie dingen te ontdekken.

 5. Ik heb interesse in zo’n boekje aangezien ik ook eens dichtbij het vakantiegevoel wil opzoeken. De wereld ligt soms echt aan je eigen voeten 😉

 6. elk jaar gaan we een paar keer naar nederland voor een paar dagen met overnachtingen dus zou deze gids goed van pas komen

 7. Hoi, mijn zus studeert dit jaar af en gaat volgend jaar op kot in Brussel. Een time to Momo voor Brussel lijkt me dan ook een fijn afstudeercadeau 🙂
  Groetjes

  • Het lijkt me een heel handige gids voor de volgende vakantie/weekendje weg, daarom zou het leuk zijn om te winnen.

 8. Geweldige boek en precies terug in de tijd gaan, geen gsm geen Google maps vind ik persoonlijk zalig als 26 jarige heb al twee boekjes. Copenhagen en Bilbao en mijn collectie mag uiteraard groter worden

 9. Het zien er compacte reisgidsen uit en bevatten steden die ik vroeg of laat zeker eens wil aandoen! Het lijkt me ook echt een meerwaarde dat de gids samengesteld is door de locals zelf. Duimen maar!

 10. Reizen met een gids is toch persoonlijker dan Google.
  Welkom deze voor een tripje

 11. We gaan regelmatig op stap met onze mobilhome in België en omliggende landen. Altijd super fijn om ook dichtbij heel mooie momenten te beleven.

 12. tips voor een dagje of weekendje weg dichtbij zijn meer dan welkom! ik doe dit enorm graag maar mis vaak de nodige inspiratie

 13. Heel graag ontvang ik wat reisinspiratie 🙂

 14. Beste,
  Graag won ik het gidsje van -Luik of Gent. WIL NOG MEER ONTDEKKEN IN Die steden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *