welkom in dollardstown

Logeren in een huis uit de 17e eeuw, omringd door weidse tuinen en hoge bomen waaronder in de lente bluebells groeien. Klinkt je dat als muziek in de oren? Dan moet ook jij naar Dollardstown, in Athy, Ierland.

Hoewel ik vroeger erg graag met de tent door het groene Ierland trok, doe ik dat tegenwoordig niet meer. Je weet hoe het gaat: je studies lopen af, je verdient wat geld en plots lijkt een bed heel wat aantrekkelijker dan een slaapzak. Of, zoals in mijn geval, je ontmoet een fantastische man met maar één minpuntje: hij houdt niet van backpacken. En dan is uit met het slapen in weilanden en eten uit gamellen, ahja.

De zoektocht naar een geschikte overnachtingsplaats was niet gemakkelijk. Ik ben namelijk nogal veeleisend. Nee, ik wil geen bubbelbad of flatscreen op mijn kamer; ik wil rust en stilte, goed voedsel en een authentiek gevoel. En Dollardstown geeft me dat allemaal!

De eigenaars van deze bijzondere B&B zijn de Ierse Andrew en zijn Nederlandse vrouw Antoinette. Tezamen baten ze Dollardstown uit, en het is een work in progress. Het prachtige huis, dat al jaren in Andrews familie is, had een broodnodige opknapbeurt nodig. Daarbij is het beschermd en mag er dus niet zomaar iets esthetisch aan veranderd worden.

Enkele jaren geleden gingen, na hard werk, de eerste kamers open en inmiddels zijn er drie kamers met badkamer en twee familiekamers die een badkamer delen. Deze kamers, elk anders ingericht, zijn bemeubeld met antieke meubelen en bedden waar je metersdiep in wegzinkt.

Gasten worden door Antoinette verwelkomd met verse scones en thee in het salon. “Een vuur flakkert vrolijk in de haard en door het huis drijft de geur van vers brood.” Daarna krijg je de tijd je kamer en het huis te verkennen.
Na een nachtje in perfecte stilte, schuif je aan de ontbijttafel voor een continentaal ontbijt of een echt Iers ontbijt, klaargemaakt volgens de regels van de kunst door Andrew zelf. Met dat ontbijt, waarvoor je lekker relaxed bij de haard aan tafel zit, ben je klaar de omgeving te verkennen.

Wil je in de avond graag in het huis eten, dan kan dat. De Nederlandse Lydia maakt een driegangen menu om je vingers en duimen bij af te likken. Na zo’n maaltijd kan je niet anders dan heerlijk zuchtend in bed wegzakken met een boek, klaar voor weer een nachtje in stilte.

Je dagen vul je op Dollardstown zoals je wil. Je kan perfect in het salon zitten lezen en de hele dag aan je voorbij laten glijden. Of je wandelt langs de rivier Barrow, fietst met de fietsen aangeboden door Andrew en Antoinette, of, als je beschikt over een auto, bezoekt steden en plaatsen in de buurt. Wat je ook doet, ’s avonds terugkeren naar Dollardstown voelt als thuiskomen.

Dollardstown ligt dicht bij de stad Athy, in het Oosten van Ierland. Je bereikt Dollardstown best vanuit Dublin, waar je een auto huurt of per trein naar het station van Athy rijdt. Andrew en Antoinette helpen je graag verder te plannen hoe je van Athy in Dollardstown geraakt.
Beslissen in welke van de vijf prachtige kamers je wil slapen en boeken doe je via de website van Dollardstown. Kijk er zeker rustig even rond om alvast te genieten van wat je te wachten staat.
No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *