Trotter

Wedstrijd: win een Trotter Reisgids!

Ik ben een fan van de Trotter reisgidsen. En daarom werd ik Trotter Ambassadeur. Da’s eigenlijk wel tof: ik mag zo af en toe een Trotter testen, en, nog veel leuker, ik mag er zo af en toe eentje weggeven. Zoals vandaag!

Trotters worden uitgegeven door Uitgeverij Lannoo, en zijn intussen al een vaste waarde in het leven van de reiziger. Ook in het mijne.

De wereld in boekformaat
Trotter reisgidsen hebben een no nonsens stijl, met feiten en anekdotes. Een land per gids. Sla je het boekje open, vind je een algemene samenvatting van gewoontes en feiten van het land in kwestie. Munteenheid, taal, openbaar vervoer.

Na dat stukje volgt een hoofdstuk over de mens en de maatschappij van het land waarheen je reist. En daarop volgen de verschillende bezienswaardigheden, opgedeeld per regio.

Eigenlijk is het nogal rechtdoor, die Trotter reisgids.

Handbaarheid
Omdat de gids aan de kleine, lichte kant is, is hij heel gemakkelijk mee te nemen. Maar licht betekent niet dat je van dat flutpapier krijgt. Nee, de gids is stevig en robuust, wat een fiks pluspunt is voor een boek dat regelmatig in een rugzak gepropt wordt.

Eigenlijk vind ik dat een van de leukste aspecten van het gidsje. Hij is stevig genoeg om goed onder handen genomen te worden. Ik nam er eentje mee naar IJsland, en hij is intussen zo gekreukt, beschreven en vol van die plakkende boekentags dat hij helemaal de mijne is. Eén van mijn meest waardevolle souvenirs van mijn reis.

En nu jij!
Binnenkort een reis gepland? Of je wil gewoon een beetje wegdromen bij zo’n reisgids? Kei goei nieuws: ik geef er een weg!

Hoe kan je meedoen? Héél eenvoudig: laat mij in de comments van dit artikel weten dat je wil winnen. Vergeet zeker niet je mailadres in te vullen, anders kan ik je niet contacteren als je gewonnen hebt.

Wedstrijdreglement en privacy
Deze wedstrijd loopt van maandag 21 mei 2018 tot vrijdag 25 mei 2018, 14uur. ’s Avonds wordt de winnaar bekend gemaakt op de facebookpagina van Reisgoesting. De winnaar krijgt ook een mailtje toegestuurd. Reageert de winnaar niet voor maandag28 mei 2018, dan gaat de prijs naar een andere deelnemer.

Deelnemers van deze wedstrijd worden automatisch ingeschreven voor de digitale nieuwsbrief van uitgeverij Lannoo.
Wij springen discreet om met jouw gegevens. Mailadressen worden niet openbaar gesteld op Reisgoesting.be.

21 Comments
 1. Eind deze zomer vertrek ik voor een tijdje naar Zuid-Afrika. Zo een trotter-reisgids heb ik altijd al gewaardeerd om info uit te geraken. Welkom is deze dus zeker!

 2. Ik wil winnen! In september gaan een vriendin en ik rondtrekken in Indonesië. Hierbij komt deze gids zeker van pas! En daarnaast ga ik zeker graag wegdromen/inspiratie opdoen voor nieuwe avonturen. Fingers crossed!

 3. Ik wil winnen! In september gaan een vriendin en ik rondtrekken in Indonesië. Hierbij komt deze gids zeker van pas! En daarnaast ga ik zeker graag wegdromen/inspiratie opdoen voor nieuwe avonturen. Fingers crossed!

 4. Ooh, een Trotter winnen zou zo cool zijn. In de zomer trek ik naar Banff en Jasper in the Rocky Mountains. Dan kan de planning beginnen!!

 5. Mijn lief en ik gaan in september naar Thailand. Een Trotter reisgids kan ons helpen om de reis verder uit te stippelen!

 6. Begin augustus ga ik rondtrekken in Montenegro met een vriendin. Daar kan een Trotter niet bij ontbreken! Vooral de tips over het openbaar vervoer en restaurantjes komen altijd goed van pas!

 7. Een trotter is altijd welkom! Deze zomer Kazakhstan en Kirgizië.

 8. Deze zomer gaan we naar Tanzania, een poging doen om de Kilimanjaro te beklimmen! Natuurlijk zijn er dus nog wel wat adresjes welkom om wat te gaan bekomen achteraf! Een Trotter komt dus heel goed van pas 😉

 9. Ik wil er wel eentje winnen, want er staan er al drie op mijn to shop lijstje: Thailand, Laos en Japan!! Dus eentje to win en not to buy zou al heel leuk zijn!

 10. Ik ga volgend jaar naar Jordanië en daar zou hij heel erg goed bij van pas komen! En aangezien ik niet kan rijden/vliegen en lezen tegelijk zou het geweldig zijn om vooraf al in te kunnen lezen!

 11. Nieuw-Zeeland of Australie, twee droombestemmingen!

 12. Deze zomer gaan een Erasmus vriend en ik, Roemenië gaan ontdekken. Een trotter zou de ideale gids zijn in ons reis avontuur. 🙂

 13. Hmmm, een reisgids lezen is al een deel van de voorpret bij een reis! Dus ik neem graag deel voor mijn volgende reisbestemming.

 14. Ik ga volgende maand rondreizen in Amerika en in oktober naar Japan, dus een reisgids voor één van die twee reizen is altijd welkom.

 15. Ik vertrek binnenkort naar Sri Lanka, dus kan hier zeker een reisgids van gebruiken. Volgend jaar staat Brazilië op het programma!

 16. Ik ben vier maand door europa aan t reizen. Volgend jaar zullen de reisbudgetten wat minder zijn maar in Nederland (of frankrijk)moeten we wel geraken! En een trootertter winnen is wel de maks!

 17. In het najaar plan ik een reisje te doen doorheen Cambodja en Vietnam. Een reisgids met alle tips zou dan ook heel welkom zijn.

 18. Na vele jaren van werken begin iik na te denken over het leven en zou ik beter mijn koffers pakken. Maar waar zou ik beginen, ik denk Italië….. helpen jullie mij met de tips?

 19. Wel… ik had héél graag een reisgids voor Kroatie of Italie gewonnen. Gewoon omdat ik Tilde van hierboven een bezoekje moet brengen tijdens haar veel te lange reis! Ze wordt veel te hard gemist, dus een bezoekje is écht nodig. Maar om niet in de handen van struikrovers en andere schavuiten te vallen is een reisgids met wijze raad (waar voeder ik mijn ros? Hoeveel goudstukken geeft men als fooi in de herberg? Waar ligt de Heilige graal?) altijd welgekomen!

 20. Twee prachtige dochters op de wereld gezet, maar dat reiskriebelbeestje is nog niet getemd, integendeel, het heeft zin om de kriebel te delen met de meisjes. The go with the flow attitude zal ik een beetje moeten achterwege laten dus een Trotter zou wel handig zijn

 21. Uiteraard had ik graag een reisgids gewonnen! En wel omdat Tilde van hierboven zo gek was om ons vier maand (!) alleen te laten. Wat natuurlijk ondragelijk leed veroorzaakt en een bezoekje midden haar trip nodig zal zijn om deze periode te overleven! Volgens de prognoses in de Maya-kalender zou dit ergens in Kroatie of Italie kunnen zijn. Om deze tocht langsheen struikrovers en andere gevaren tot een goed einde te brengen kan een gids van pas komen! Uiteraard zijn tips als: “hoeveel goudstukken geef je de waard van de herberg als fooi?”, “waar kan ik de heilige graal vinden?”, “waar kan ik mijn harnas laten poetsen?”, “hoe zeg vraag je een jonkvrouw in het Italiaans of ze met je wil trouwen” ook altijd zéér welgekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *