Wat toeristen willen

Toeristen denken vaker na over de reizen die ze willen maken. Mensen worden kritischer, niet enkel in de keuze van bestemming, maar ook in welke impact hun reis zal hebben op hun eigen leven, de natuur en economie. Dit vinden wij belangrijk!

Go Green
Reizen is niet per se goed voor het milieu. Vooral niet als je per vliegtuig reist, of per auto. Bij elke reis groeit je ecologische voetafdruk, en dat is dan ook iets om bij na te denken.

Wil je je ecologische voetafdruk verminderen, dan moet je keuzes maken. Is het echt belangrijk dat je die citytrip per vliegtuig doet? Misschien kan je per trein gaan, of met de bus. En moet je toch vliegen, dan kan je kiezen voor een zogenaamde groene luchtvaartmaatschappij: een maatschappij die bijvoorbeeld een deel van zijn winst aan het planten van bomen spendeert.

En heb je al eens gedacht aan carpoolen? Liften, of via apps als blablacar een goedkope (!) en milieuvriendelijkere rit boeken, het kan allemaal.

Verdwijnende Beschavingen
Vooruitgang gaat ten koste van wat er vroeger was. Steeds meer traditionele volkeren verwesteren en moderniseren. Steeds meer natuurlijke monumenten verdwijnen door onze impact op de natuur. Naast het feit dat de meeste mensen zich willen inzetten om erfgoed te bewaren, willen we het allemaal nog zien voor het verdwijnt.

Toeristen kiezen dus vaker voor het bezoeken van een monument of volk dat op het punt staat te verdwijnen. Maar werkt dat die verdwijning niet in de hand? Ja, eigenlijk wel. Maar, je kan echt wel je steentje bijdragen door je logisch verstand te gebruiken.
Vermijd uitbuiting, en betaal enkel wanneer je er van overtuigd bent dat je geld gebruikt zal worden voor het in stand houden van het monument of volk.

Digitalisering
Hoewel een reisbureau nooit helemaal out of fashion zal geraken, zoeken veel mensen het vaker digitaal. Met websites die goedkope auto’s, vluchten en hotels aan bieden, en reisbureaus die voornamelijk online werken, is het niet vreemd dat mensen hoe langer hoe vaker kiezen voor digitale bookingen.

En waarom ook niet? Uiteindelijk is het gemakkelijk, en zo lang je internet hebt, kan je boeken van waar dan ook. Zo kan je je reis gaandeweg plannen en boeken, in plaats van alles op voorhand vast te moeten leggen.

Daarnaast gaan meer toeristische organisaties inspelen op deze digitalisering. Ze bieden bijvoorbeeld tours aan die je gewoon kan downloaden op je smartphone, of bieden via apps meer informatie over hun locatie.
Die tours zijn vaak online te boeken, of gratis, waardoor je niet meer in de rij moet gaan staan om te wandelen. Gewoon online boeken, downloaden en vertrekken.

Economisch Reizen
Reizen kost geld. Toch heeft iedereen vakantie nodig. Toerisme is dus big business.
Tegenwoordig zijn meer toeristen zich bewust van waar hun geld naartoe gaat. Hoewel er niks mis is met boeken bij een groot, bekend bureau, kiezen meer mensen voor vakanties bij kleinere bureaus, of door ze zelf te organiseren en boeken.

Mensen willen zeker weten dat het geld dat ze uitgeven, goed terecht komt. In plaats van in de zakken van een reismagnaat te vullen, geven we liever geld voor lokale restaurantjes, lokale gidsen en kleine initiatieven.

En jij?
Toeristen worden veeleisender. Maar niet iedereen kan kieskeurig zijn over hun vakantie. Of niet iedereen wil het. Dus, al wat ik eigenlijk kan zeggen, is dat je best kan reizen op de manier die jij wil en die voor jou haalbaar is.

Klinkt het bovenstaande wel mooi, maar heb je enkel budget voor een goedkope citytrip. Dan is dat ok. Voel je meer voor groen reizen dan voor economisch reizen? Da’s ook ok!

Happy travels!

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *