september

Wat gebeurde er in september?

Tijd voor een update van wat er zoal gaande is op Reisgoesting. Want september was een gevulde maand, die zo snel voorbij vloog dat ik niet kan geloven dat het alweer oktober is. Bovendien is het officieel herfst nu, en dat is mijn favoriete seizoen.

Want zeg nu zelf, in de herfst krijg je toch eens zo veel zin om op pad te gaan? Er is iets heel aanlokkelijk aan met rugzak en wandelschoenen door herfstbossen te lopen.

Waar gingen we naartoe?
In september was ik, ocharme, amper een week thuis. Als ik alle thuisdagen optel, bedoel ik. Om de herfst in te zetten, ging ik op bezoek in Finland. En Lapland. Een hele week dartelde ik op de grens van Lapland, omdat eind augustus, begin september de herfst daar geboren wordt. Tijdens die dagen beginnen de bomen te keren, worden hun bladeren geel en oranje en bloedrood. Die kleuren zijn zo intens dat ze er een naam voor hebben: Ruska. Je leest meer over dat avontuur hierzo.

Dat was trouwens zo’n coole reis! Beren, elanden, rendieren, noorderlicht! Ik zag het allemaal. Meer hierover volgt snel.

Na Finland reisde ik met Manlief naar Engeland. Technisch gezien was dat geen reis voor Reisgoesting, maar echt nog eens een vakantie waar Manlief en ik konden genieten van het reizen zonder dat ik constant moet werken. Maar, eh, omdat ik niet goed kan stilzitten, ben ik thuisgekomen met veel foto’s, waarvan je er al enkele kan zien op de instagrampagina.

Na Engeland trok ik maar een klein beetje verder. Ik bezocht Ierland. Nog eens. Want ik krijg geen genoeg van dat land. Daar aankomen voelt als thuiskomen. Als herademen.
Ik bezocht daar het oosten, de streken boven Dublin. En hoewel ik al een aantal dingen had gezien, waren veel dingen ook nieuw voor mij. Een bewijs dat je altijd verrast kan worden, zelfs door een land dat je goed kent.

Dit kwam er online
Naast het eerste artikel over Finland, kwamen er deze maand meer interessante dingen online. Simon publiceerde zijn maandelijkse tips voor goedkope vliegtickets, een artikel over de reis naar Polen die ik maakte in juni.

Hoewel er geen boekenwinactie was deze maand, gaven we deze maand een heuse reis naar Metz weg.
Dikke merci voor de vele deelnemingen! Vinden we tof!

En, omdat het soms al een serieuzer mag zijn, schreef ik ook een persoonlijker stukje, over de redenen waarom ik reis. Ik reis graag, maar waarom?

Dit gaat er gebeuren
Oktober gaat voor de verandering eens een rustige maand zijn. En dat mag ook al eens, toch? Er staat voorlopig maar één reisje op het programma: onze blogger Morwen gaat naar Oostenrijk, en daar gaat ze wijn proeven. Omdat eten en drinken een belangrijk onderdeel van reizen zijn.

De populairste instagramfoto
En dan, zoals elke maand, sluit ik graag af met de populairste foto op Instagram. Eentje gemaakt door een collega tijdens de reis naar Finland, op de laatste avond.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *