Boshyacinten in het Muziekbos in Oost Vlaanderen.

Wandelen tussen de boshyacinten

Soms zijn er van die dingen die je echt niet kan uitleggen. Alle pogingen daartoe vallen in het niets met de werkelijkheid, want wat je zag is met geen woorden te beschrijven. Dat had ik dus dit weekend, toen ik voor het allereerst de boshyacinten van onze Belgische bossen ging bekijken.

Dit jaar werd ik zowaar ambassadeur van het Wandelwalhalla in Oost Vlaanderen. Misschien herinner je je het artikel nog dat ik vorig jaar schreef, na een bezoekje aan de Zwalmvallei? Die wandeling die ik maakte in de voetstappen van schavuit Jan De Lichte? Ja, ik werd toen dus een beetje verliefd op het Wandelwalhalla. Zo’n mooie streek, zo’n prachtige wandelingen die je daar kan maken.

Dus toen ze me vroegen of ik de regio wilde vertegenwoordigen, werd ik direct heel enthousiast. En stiekem lag dat ook aan het feit dat je in het Wandelwalhalla bossen vindt waar de boshyacint groeit. Je weet wel, dat blauwe bloempje dat een doordeweeks bos voor enkele weken in een sprookjesbos verandert. Ik wou dat al lang eens zien, en dit weekend was het dan eindelijk zo ver: ik ging een beetje ambassadeuren in de minder gekende bossen van het Wandelwalhalla: het Raspaillebos in Geraardsbergen en het Muziekbos in Ronse.

Ik kan hier een heel artikel volpraten over al het moois dat je in die bossen kan vinden. Grafheuvels uit lang vervlogen tijden, wielertoeristen, torens die zomaar middenin het bos staan. Ik kan je vertellen over de routes die ik bewandelde in het Raspaillebos en het Muziekbos. Of ik kan jullie vertellen over het magische blauw van de boshyacinten. Maar het is, denk ik, veel effectiever als ik jullie gewoon laat zien wat ik zag. En nog veel effectiever als ik  je hiermee uit je zetel krijg, om de bloemen dit weekend zelf te gaan bekijken. Hup, je moest al weg zijn!

Nieuwsgierig naar meer? Lees over mijn avonturen in Oost-Vlaanderen.

Boshyacinten, Wandelwalhalla
Eerste stop: het Raspaillebos in Geraardsbergen.
Boshyacinten, Wandelwalhalla
Dat Magische blauw!
Boshyacinten, Wandelwalhalla
Sprookjesachtig.
Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

9 responses to “Wandelen tussen de boshyacinten”

 1. […] reed ik deze maand naar het Wandelwalhalla: de Vlaamse Ardennen. Daar kon ik – eindelijk – de boshyacinten van mijn bucketlist schrappen. Ik wilde de blauwe bloempjes, die onze bossen in een sprookje […]

 2. Wouter Avatar

  Coole fashionpose 🙂 we waren ook op zoek naar de paarse zee, … wel op de kemmelberg.

  1. Lot Wildiers Avatar

   En? Heb je ze gevonden?

 3. […] Boshyacinten zoeken in de Vlaamse Ardennen Dit jaar heb ik veel tijd doorgebracht in de Vlaamse Ardennen. Telkens schitterende dagen, maar mijn absolute favoriet was mijn zoektocht naar de boshyacinten. Dat stond al zo lang op mijn bucketlist, maar ik was er nog nooit geraakt. En dat terwijl de Vlaamse Ardennen praktisch om de hoek liggen. Toen ik er eindelijk was, raakte ik er niet op uitgekeken. Het woord sprookjesachtig is niet toereikend. […]

 4. […] De boshyacinten zien staat voor veel mensen hoog op de bucketlist. Toeristen komen er zelfs speciaal voor naar België! En dat is heel terecht. Ik zag de boshyacinten voor het eerst vorig jaar, en ik kreeg er maar geen genoeg van. […]

 5. […] staan in bloei. Een bijzonder zicht, dat veel wandelaars naar buiten lokt. En natuurlijk komen de gekende boshyacinten binnenkort weer in bloei. Pas wel op: zowel de bloesemwandelingen als de boshyacinten trekken veel […]

 6. […] hoe meer mensen genieten van de pracht van ons eigen land. En terecht. Net zoals het gaat bij boshyacinten en zeevonk, trekken mensen er tijdens de bloeiperiode van heide op uit om foto’s van al die […]

 7. […] wandelmogelijkheden haast eindeloos. Wandel in de lente door het Raspaillebos en het Muziek, waar de boshyacinten bloeien. Kies voor de Jan De Lichte wandeling als je in de voetsporen van deze schavuit wil treden. Of maak […]

 8. […] dat beetje extra magie? In het voorjaar bloeien ook de boshyacinten. Het gekende Hallerbos kan aan de drukke kant zijn of zelfs gesloten vanwege de coronacrisis, maar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *