Vooral wanneer het gesneeuw heeft, ziet Thüringen eruit al één groot peperkoekendorp.

Waarom je wil gaan lenteskiën in Frankrijk

Publireportage

Laten we eerlijk zijn: nu het voorjaarszonnetje eindelijk doorbreekt is wintersport wellicht niet het eerst dat in je hoofd opkomt. Maar stel je voor: je skiet van de berg af in zalig zachte sneeuw met een stralende zon die zorgt voor een heerlijke temperatuur. Klinkt lenteskiën niet goed?

De lente is dan ook het ideale seizoen voor iedereen die houdt van een ontspannen en zonnige vakantie in de sneeuw! In de Franse skigebieden kun je nog tot eind april skiën. Nog meer dan genoeg tijd dus. Maar wat maakt lenteskiën nu zo speciaal?

Skiën in de zon

Gedaan met extreme koude en weg met die extra trui. Wanneer je in de lente gaat skiën zorgt de zon voor een zalige temperatuur. Soms kan je zelfs gewoon in t-shirt de berg af. Ideaal, toch? Laat die warme chocomelk op dat zonnige terrasje ook maar voor wat het is en les je dorst met een pintje. Vergeet ook zeker je zonnecrème niet, want van al die zon kan je snel verbranden.

Hero snow

Nog nooit van gehoord? Iedereen die al eens in de lente ging skiën vast wel. Hero snow is sneeuw die er perfect bijligt. Zo zacht als wol, waar je door skiet alsof het boter is. Je kan er zo goed op skiën dat je je al snel een echte held waant. Bang om te vallen? Dat is niet nodig, want de zachte sneeuw vangt de val zonder problemen op. De meeste pistes zijn ook geopend door het leuke weer, waardoor je non-stop de berg afkan!

Non-stop adrenaline

Even genoeg geskied? Tijdens de lente zijn er verschillende andere activiteiten die je kan doen. Waag je kans en rijd eens met een snowscooter. Of wat dacht je van paragliding? Acitiviteiten genoeg die je adrenaline-niveau naar ongekende hoogtes zullen brengen.

Ervaar de unieke natuur

Uiteraard is niet iedereen even hard opzoek naar een adrenalinekick. Geniet je liever van de prachtige natuur op een rustige manier? Trek dan je beste sneeuwschoenen aan een maak een wandeling langs de geurende dennenbomen en spot zoveel mogelijk bergdieren!  De Franse bergen staan garant voor prachtige instagram-waardige foto’s.

Welverdiende rust aan voordelige prijzen

Gedaan met extreem lang aanschuiven aan de skilift en absurde prijzen te betalen. Skiën in de lente is rustiger én goedkoper. De meeste mensen boeken een vakantie in februari, waardoor er in de lente meer keuze is in accomodaties. Klinkt goed, toch?
Tijdens het lenteskiën ga je gewoon rustig de berg af met minder kans op vervelende botsingen en geniet je volop van je vakantie.

Twijfel je nog of zoek je nog extra informatie over lenteskiën? Meer info vind je hier. Daar vind je alle nodige informatie over skigebieden in Frankrijk. Graag nog meer inspiratie? Bezoek dan de site France.fr en laat je verleiden om het voorjaar op de pistes te spenderen. Avontuur, adrenaline en unieke verhalen verzekerd!

One response to “Waarom je wil gaan lenteskiën in Frankrijk”

  1. […] mijn bezoek aan Les Arcs is het natuurlijk de bedoeling om wat van de pistes te genieten. Met zijn 200km pistes in totaal, heb ik een stevige kluit aan te verkennen routes waar we kunnen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *