amerika reizen: visum of esta?

Wist je dat je voor een verblijf in Amerika van minder dan 90 dagen niet per se een visum nodig hebt? Je kan immers ook een ESTA aanvragen. Maar wat is dat nu juist, en hoe gaat dat in zijn werk? Wij vroegen het aan Marcel van eVisa Application.

Wat is een ESTA?

Een ESTA (Electronic System for Travel Authorisation) is een reisvergunning die elektronisch gekoppeld is aan het paspoort. Deze dien je aan te vragen wanneer je per boot of vliegtuig naar de Verenigde Staten reist en je burger bent van een land die onder het Visa Waiver Program valt. Het Amerikaanse Department of Homeland Security heeft dit systeem in het leven geroepen om reizigers naar de Verenigde Staten vooraf te kunnen controleren. Het hoofddoel is om alle gegevens van de reizigers die een ESTA registratie hebben te vergelijken met rechtshandhavingslijsten voorafgaand aan hun reis.

Hoe vraag ik een ESTA aan?

Bij eVisa Application Services  kun je online een ESTA aanvragen met de volgende betaalmogelijkheden; iDEAL, Bancontact/Mister Cash, Mastercard, Visacard of eMaestro. Wij hebben een zeer gebruiksvriendelijk aanvraagformulier met hierop ingebouwde controles zodat de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden. In vijf eenvoudige stappen wordt je door het aanvraagformulier geleid. Daarna controleren wij de aanvraag handmatig, en vinden we onverhoopt toch nog een foutje dan nemen wij contact op met de klant. Mochten er voor de klant nog onduidelijkheden zijn, kan er gebruik gemaakt worden van onze Nederlandse klantenservice. Wij zijn te bereiken middels telefoon, chat en e-mail.

ESTA

Hoe werkt het?

Wij adviseren onze klanten om vier weken voorafgaand aan de reis een ESTA aan te vragen. Mocht de aanvraag om wat voor reden dan ook afgewezen worden, dan is er nog voldoende tijd om een visum Amerika aan te vragen. Hou er wel rekening mee dat het Amerikaanse CBP er 72 uur over mag doen om tot een beslissing te komen. Als wij de aanvraag verwerkt hebben sturen wij deze altijd via e-mail naar de klant, doorgaans binnen enkele uren al, zodat de klant deze kan printen en meenemen tijdens de reis. Beschik je niet over een printer dan bieden wij ook de optie om de ESTA per post op te sturen tegen een kleine meerprijs.

Wat kost het?

Wij vragen €25,- per aanvraag. Hiermee betaal je de prijs van de ESTA zoals deze is vastgesteld door de overheid van de Vereinigde Staten namelijk; $14,- Daarnaast betaal je €12,- voor onze service.

Tips

Neem deze tips ter harte voor vertrek en dan kan er weinig misgaan.

  • Controleer de ESTA goed voordat je vertrekt, en dan met name de paspoortgegevens.
  • Vraag de ESTA in ieder geval 72 uur van te voren aan voordat u vertrekt.
  • Alleen het verblijfadres in de VS en het e-mailadres is achteraf kosteloos te wijzigen.
  • Bij een grotere groep kunt u ook een groepsaanvraag indienen, en bij gezinsleden hoeft u het adres niet nogmaals in te vullen.
  • Zorg dat je paspoort geldig is tot het einde van uw reis in de verenigde Staten.

De ESTA is twee jaar geldig, tenzij je in de tussentijd je paspoort verlengd, dan komt de hij te vervallen. Vanaf het moment dat de ESTA wordt toegewezen treedt hij in werking.

Golden Gate

2 Comments
  1. Wij zijn momenteel onze reis aan het plannen voor Amerika en hadden nog wel wat vragen omtrent dit onderwerp en die zijn nu volledig weg! Waarvoor Dank!

    • Heel graag gedaan! Veel plezier in Amerika, kom achteraf de foto’s maar showen, ik ben al benieuwd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *