Winterzon Bestemming

vijf last minute winterzon bestemmingen

Voor wie de kou, de regen en de wind hier ook zo beu is, en ons grauwe België graag wil inwisselen voor de zon, het strand en heerlijke cocktails, geven we hier vijf tips voor de meest ideale last minute winterzon bestemming. Winterbreak!

Canarische eilanden

Het is ongeveer 4,5 uur vliegen naar de Canarische Eilanden. Da’s niet te lang voor een winterbreak. Hoewel de eilanden vooral toeristisch zijn door de prachtige stranden, kan je hier nog veel meer beleven dan alleen maar strand, zee en zon: zoals de schitterende natuur.

Op Lanzarote en La Palma vind je vulkaanlandschappen, of bezoek de grootste vulkaan van de Canarische eilanden, de Pico del Teide. Maar ook een bezoek aan de grote zandduinen op Gran Canaria zijn de moeite waard. Zowel Gran Canaria als Tenerife zijn de grootse eilanden en ontvangen de meeste toeristen. Maar de binnenlanden van deze eilanden zijn dan wel weer rustig. De natuurlijke omgeving, de dorpjes en de relatief rustige stranden van Lanzarote en Fuerteventura, en natuurlijk La Palma blijven het mooiste wat de Canarische eilanden te bieden heeft.

De Nederlandse Antillen

Dit stukje Nederland in de Caribische gebieden bestaat uit twee gedeelten: de benedenwindse eilanden met Curaçao, Aruba en Bonaire en de bovenwindse eilanden met Sint Maarten, Saba en Sint Eustasius. Mooie witte stranden, helderblauw water en prachtige koraal met tropische vissen zijn de kenmerken van al deze eilanden. De mooiste groene natuur, waar je avontuurlijk door de jungle kunt wandelen kan je vooral op de bovenwindse eilanden vinden. En vergeet vooral het onderwaterlandschap niet. Niks zo zalig als snorkelend onder een lekker warm zonnetje.

Curacao Winterzon Bestemming

Dit ziet er hemels lekker warm uit, vind je ook niet? Bron: Corendon.nl.

Thailand

Tijdens onze winters heeft Thailand een heerlijk klimaat dat lekker warm en droog is, en toch weer niet te heet. In het noorden van Thailand vind je een grote verscheidenheid aan natuur en in het zuiden vind je tropische regenwouden, de beroemde witte zandstranden en enkele eilanden die rondom het vasteland liggen, zoals Koh Chang, Koh Lanta en Koh Samui.

Een groot voordeel van Thailand is dat alles nog betaalbaar is. Zo kan je in prachtige resorts overnachten voor weinig geld. Ook bekend en erg goedkoop zijn de Thaise eetstalletjes. Hier kan je de lekkerste gerechten zoals, Pad Thai, Som Tam en Massaman Curry verkrijgen voor heel weinig geld.

Dubai

Dubai is natuurlijk een ideaal winterzon bestemming met temperaturen die vanaf 25° kunnen oplopen tot 35°. Dubai staat bekend om zijn weelde en rijkdom en dat kan je nu eens in het echt beleven. Maak kennis met de bijzondere architectuur en de vele grote winkelcentra. Ook een bezoekje aan het wereldberoemde palmeiland, de Palm Jumeirah, mag niet ontbreken. Dubai breekt absoluut het record als de stad met de meeste vijf sterrenhotels, dus let wel op dat Dubai erg duur kan zijn.

En, Dubai mag dan niet de meest voor de hand liggende winterzon bestemming zijn, je moet er simpelweg een keertje geweest zijn!

Dubai Winterzon Bestemming

De stad Dubai: wat een wonderlijk zicht, toch? Bron: Corendon.nl.

Gambia

Gambia staat bekend onder de naam ‘Smiling Coast of Africa’. En dat klopt. Het is vanaf Schiphol maar zes uur vliegen en je kunt je in de heerlijke zon en op de prachtige stranden wentelen, en dat voor lekker weinig geld.

De bevolking van dit kleine Afrikaanse land staat bekend als vriendelijk en immer vrolijk. Wil je bijzondere dieren en natuur zien, ga dan de binnenlanden in, waar je enkele Nationale Parken vindt. Deze prachtige winterzon bestemming is uitermate geschikt voor koppels en gezinnen.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *