vijf budgetvriendelijke tips voor belgië

De zomervakantie is bijna halfweg en misschien heb je je vakantie al gehad, of misschien zijn gewoon de centjes op. Maar wat doe je dan tijdens de rest van de zomer? Gewoon thuiszitten en smachtend kijken naar reisfoto’s van vrienden op facebook? Dit zijn onze budgetvriendelijke tips voor een dichtbij vakantie.

Ik zocht vijf budgetvriendelijke dingen om te doen in België voor je uit. Klaar om er terug in te vliegen?

Plaatselijke Festivals

Ja, festivalgangers van Tomorrowland, Werchter en Pukkelpop kom je overal tegen. Maar al zijn die grote festivals natuurlijk dikke fun, het zijn echt niet de enige festivals die je in België vindt. Veel dorpen of zelfs jeugdbewegingen houden hun eigen festival. Die zijn eerder aan de kleine kant, maar minstens even leuk als de grote bekendere. Bovendien zijn ze heel wat vriendelijker voor jouw portemonnee.

Een gouden budgetvriendelijke tip is Jour Tibour, het gratis festival in het Kempense dorp Nijlen. Dit jaar gaat Jour Tibour door op zondag 7 augustus. De line up bestaat onder andere uit Ronnie Flex, Modek en Knallmuzik.

Weekendje Weg

Een citytripje aan de duurdere kant? Dat hoeft helemaal niet! Plan je slim, dan kan je behoorlijk wat geld besparen op een weekendje weg. Kies bijvoorbeeld voor een minder gekende stad, of voor een stad dichtbij huis, zodat je je niet blauw hoeft te betalen aan vervoer.

Bij weekendesk kan je terecht voor weekendjes weg vol luxe, aan een betaalbare prijs. Bijvoorbeeld een weekendje fietsen in zeeland, met hotel, ontbijt en diner inbegrepen. Klinkt niet slecht, toch?

Naar de Heide

Natuurlijk is spelen aan het strand kei plezant. Een groot picknicklaken, languit bakken terwijl de kinderen met schepje en zeef in het zand klooien: heerlijk relaxt. Maar dan komt het: een ijsje, een limonade, nog een ijsje en wat gaan we in godsnaam vanavond eten?
Al snel loopt de prijs van zo’n dagje op. Om nog maar niet te spreken van al dat volk, daar aan het strand.

Gelukkig is er een budgetvriendelijke, rustige optie: de heide. Ons land, en dan vooral de Kempen, heeft de meest prachtige heidegebieden. Er loopt gegarandeerd minder volk rond dan aan het strand, en je kan niet verleid worden om dure ijsjes en suikerdrankjes te kopen.

Tip: je hoeft geen kinderen bij te hebben om in het zand te spelen. Geef toe, een zandkasteel bouwen is ook plezant als je al ver voorbij jouw kindertijd bent.

Dardennen

Kei hete dag? Rij naar de Ardennen, waar je geniet van een wandeling in het bos. Het is sowieso een beetje frisser in de Ardennen dan in het westen van het land, en een bos is doorgaans aan de koelere kant.
Wil je echt afkoelen? Dan huur je een kajak en ga je het water op. Je hoeft er geen topsport van te maken, zolang je zorgt dat je niet in de kant beland, kan je lekker dobberen en een beetje naar de koeien in de weiden kijken. Denk er wel aan iets te drinken mee te nemen!

Rommelmarkten

Toch zin om te shoppen en je geld is op? Bezoek een rommelmarkt! Prijzen zijn daar, uiteraard, niet te duur en zo’n markt wekt bovendien jouw creativiteit op. Zoek bijvoorbeeld een oud meubel, een tafel of een kast, die je thuis kan ombouwen naar een prachtig nieuw stuk. Reclaimed, heet dat dan. Om eerlijk te zijn ben ik zelf een fan. Manlief en ik bouwden zo al onze eigen salontafel uit een kabelbobijn en een bed en boekenkast uit oud hout.
En geloof mij, je bent een paar dagen zoet met dat werkje.

Op 15 augustus, beter bekend als moederkesdag, vinden er hier en daar degelijke rommelmarkten plaats. Zoals die van Emblem, Ranst.

Het hoeft allemaal niet veel te kosten om plezant te zijn.

Bewaren

One Comment
  1. Goedkoper en vaak beter dan een last minute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *