Vier keer Thailand

Publireportage

Thailand is een populaire reisbestemming in Zuidoost-Azië. Zowel backpackers die voor de eerste keer de wijde wereld in trekken als doorwinterde reizigers weten Thailand telkens weer te vinden. Want buiten de geijkte highlights als wereldstad Bangkok, tempels vol Boeddhabeelden en de populaire zandstranden van Phuket of Ko Samui, vind je hier een heleboel verrassingen. Die plekjes moet je net even weten te vinden en daar helpen de gastbloggers van Thailand online je graag bij.

Selfdrive door het noorden van Thailand

Het noorden is een geliefde stop op de reisroute. Voornamelijk vanwege het bergachtige groene landschap, waartussen rustieke dorpen en kleurrijke bergstammen zich genesteld hebben. Veel reizigers maken hier een meerdaagse wandeltocht.

Zoek je toch iets anders, huur dan een auto. Over landelijke wegen rij je naar de grensstreek met Myanmar en Laos, waar verschillende minderheden met hun eigen cultuur en gebruiken wonen. Verken grotten, zoek verkoeling in een waterval en maak met je huurauto een stop bij de Gouden Driehoek en trek een foto voor het thuisfront.

thailand-reis-selfdrive-noorden
Tempelen en thuis bij de Thai op het platteland

De tempels van Sukhothai worden een stuk minder bezocht dan die van Ayutthaya. De bouwwerken staan buiten de stad in een groen park, waardoor je ze perfect per fiets kunt verkennen.

thailand-reis-sukhothai-tempels

Sukhothai is een ideale stop als je wat meer tijd hebt op weg naar het noorden, of wat meer Thaise cultuur wilt opsnuiven. Na een bezoek aan de oude koninklijke stad kun je overnachten in een Thaise homestay. Je slaapt een nacht bij een familie thuis, zodat je de gastvrijheid van de locals kunt ervaren.

Spot de roze dolfijnen

Het zuiden van Thailand is bekend om zijn eilanden en stranden met wuivende palmen en poederzacht zand. Waar de meeste reizigers meteen doorreizen naar de eilanden, vonden wij het de moeite waard om nog even op het vasteland te blijven. Hier kun je voor de kust bij Khanom namelijk met een longtailboot op zoek naar roze dolfijnen. Volledige garantie dat je ze ziet is er niet – het zijn immers wilde dieren. Maar de boottocht langs uitgesleten rotspartijen en groene mangroves is sowieso de moeite waard.

thailand-reis-dolfijnen-spotten-khanom

Idyllisch Ko Raya

Dat Phuket een populaire spot is voor een strandvakantie, weet je wel. Hier vind je resorts, stranden vol zonbedjes en bars met Thaise karaoke. Zoek je wat meer rust, hop dan op een ferry. Op minder dan een uur varen vanaf het toeristische Phuket ontdekten we het bountyeiland Ko Raya. Hier rijden geen auto’s, behalve de tractor die je naar je hotel brengt. Je vindt er pittoreske baaien, witte zandstranden, kokospalmen en een helderblauwe zee met kleurige koraalriffen. De ideale plek om even van de radar te gaan en te genieten van het eilandleven.

thailand-reis-homestay-sukhothai

Dit artikel is geschreven door Edith Huntink van Thailand online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Met de bouwstenen van Thailand online kun je je eigen reis samenstellen. De reisspecialisten hebben zelf door het land gereisd en adviseren je vanuit hun eigen reiservaringen. Onderweg overnacht je in kleinschalige slaapplekken en door de bijzondere excursies kom je echt in aanraking met de lokale cultuur.

thailand-reis-bergstam-noorden

One response to “Vier keer Thailand”

  1. […] onze winters heeft Thailand een heerlijk klimaat dat lekker warm en droog is, en toch weer niet te heet. In het noorden van […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *