Cultuur Albanië

Verliefd op Albanië

Albanië is de laatste onontdekte parel in Europa. Dat is gewoon een feit! Dit fantastische land ligt tussen Montenegro & Griekenland en is een echte aanrader om in je checklist van vakantiebestemmingen op te nemen. Waarom? Dat lees je hieronder.

Vijf redenen om naar Albanië op reis te gaan

Albanië is ongerept & puur

Albanië is één van de meest ongerepte landen in Europa. De natuur is er prachtig, de steden pittoresk en de stranden paradijselijk. In dit land ben je vaak echt alléén. Je kan er tot rust komen en genieten van de puurheid. Deze bestemming is namelijk niet echt gekend bij de gemiddelde Europeaan. Bijgevolg vind je in Albanië ook vrij weinig toeristen. Des te leuker! Het toerisme is er tot op een bepaalde hoogte uitgebouwd maar zal nooit de schoonheid of puurheid van dit land gaan overstijgen.

Natuur, Albanië
De natuur van Albanië is magnifiek. De militaire resten die je zo nu en dan tegenkomt, geven het een beetje edge.

Dichtbij & compact

Vanuit België of Nederland sta je op amper 3 uur in Albanië met het vliegtuig. Je kan een rechtstreekse vlucht kiezen of eentje met tussenstop. Kortom: je bent er in een mum van tijd. Verder is dit land ongeveer even groot als België. Je kan Albanië dus bijna volledig ontdekken tijdens één reis of ongeveer 14 dagen. Altijd leuk om een volledige indruk van het land te hebben na je reis.

Cultuur Albanië
Albanië is niet alleen prachtig in natuur, maar ook de cultuur zorgt voor pareltjes als deze.

Het landschap van Albanië is gevarieerd

Albanië bevat een perfecte mix van natuur, cultuur, geschiedenis & zon, zee, strand. Eerst en vooral is de natuur erg gevarieerd. Je vindt er zowel prachtige bergen met mooie meren & rivieren als paradijselijke stranden en helderblauwe zee. Verder zijn er veel historische en pittoreske steden, maar ook restanten van het militaire regime. Voor elk wat wils dus!

Albanië is goedkoop

Deze onontdekte parel is spotgoedkoop. Zowel het verblijf als eten & drinken vind je er voor aangename tot zelfs heel goedkope prijzen. Je betaalt er in de Albanese munteenheid, namelijk LEK. Je kan voor gemiddeld 35euro in totaal een heel mooie overnachting krijgen voor 2 personen. Een avondmaal met drankje vind je er sowieso voor minder dan 10euro per persoon.

Berat Albanië
Welkom in berat

Vriendelijke bevolking

Het stigma rond de Albanezen & hun maffiapraktijken mag je volledig aan de kant schuiven. Deze bevolking is uiterst vriendelijk en bescheiden. De Albanezen ontvangen je met open armen en zijn oprecht blij dat ze toeristen mogen ontvangen in hun land. Ze doen je echt welkom voelen!

Vijf must-sees in Albanië

Komani Lake

Dit is een prachtig stuwmeer in het noorden van Albanië. Een echte must-see wanneer je van water en natuur houdt!

Komani Albanië
Een prachtig stuwmeer tussen de bergen!

Berat

De stad van de duizend ramen. Zo heet deze UNESCO-werelderfgoed parel in het binnenland van Albanië. Een absolute must-see tijdens je reis! Deze stad straalt geschiedenis, cultuur en architectuur uit en is bovendien uiterst gezellig.

Syri i Kaltër

Blue Eye, beter gekend als Syri i Kaltër, is een waterbron in het zuiden van Albanië. Dit natuurfenomeen blijft iedereen tot op vandaag verbazen, aangezien men na al die jaren nog steeds de diepte van de bron niet kent.

Prachtig, maar ook een beetje eng, omdat men nog steeds de diepte van de bron niet kent. Wie weet hoe diep is dat, seg?

Kakome Bay

Het prachtige Kakome Bay vind je in het zuiden van Albanië. Omgeven door groene heuvels, een steiger en enkele militaire restanten zoals een tunnel, is dit het perfecte strand om een dagje uit te rusten en te genieten van de puurheid van dit land.

Ksamil

Het schiereiland Ksamil ligt in het zuiden van Albanië, dicht bij Sarandë. Vooral de ‘3 eilandjes’ bovenaan het schiereiland zijn prachtig en vormen een mooi natuurbeeld: helderblauw water, kleine eilandjes waar je zo naartoe kan zwemmen, wit strand… bijna paradijselijk.

Ksamil, Albanië
Een paradijselijke plek!

Heb jij ook al zo veel zin om Albanië te gaan verkennen? Dit artikel werd geschreven door Ariane, van Reizeninalbanië.com. Op haar website vind je alle to do’s, tips, bezienswaardigheden & foto’s over Albanië terug. Heel praktisch om je reis te plannen.

Kakome, Albanië
Het Kakome Bay: een rustig plekje waar je gemakkelijk een dag kunt kwijtspelen.
Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *