Glorieus Rome (Part III)

Onze derde dag in Rome breekt aan. Na een fantastische tweede dag hebben we ook voor vandaag leuke activiteiten op de planning staan. Maar bij het openen van de gordijnen van onze hotelkamer zien we dat het bewolkte en regenachtige dag zal worden.

Hopelijk vallen onze plannen niet volledig in het water! We besluiten om zonder haast te ontbijten. Kort voor 10 uur laten we het hotel achter ons en vertrekken we richting het centrum van Rome om het Pantheon te bezoeken.

Het Pantheon ligt op ongeveer 40 minuutjes wandelen van ons hotel. Langs kleine, smalle straatjes en paadjes kuieren we naar Piazza della Rotonda, het plein waar het Pantheon staat. Het Pantheon trekt alle aandacht naar zich: de tempel rijst op tussen de typische Romeinse woonblokken en de talloze restaurantjes rondom het plein.

Het Pantheon is een ronde tempel, gebouwd in de 1ste eeuw v.Chr., vergezeld van een Korintische zuilengallerij aan de voorzijde. Pantheon betekent letterlijk gewijd aan alle goden en is dus van oorsprong een heidense tempel. In de 1ste eeuw na Christus woedde een grote brand in Rome, die ook gedeeltelijk het Pantheon verwoestte. In de eeuw die daarop volgde, liet de Romeinse keizer Hadrianus het Pantheon volledig heropbouwen in de huidige, ronde vorm. Wereldbekend is het oog, oculus, bovenaan de koepel van de tempel. Dit is een opening in de koepel, dus als het regent, dan regent het er effectief binnen. Gelukkig is het enkel wat bewolkt wanneer we het Pantheon bezoeken en mogen we ongehinderd binnen.

Ondertussen is het al na 12 uur en beginnen onze magen te knorren. We nemen een lichte maaltijd op Piazza Navona en wandelen daarna verder naar Vaticaanstad. Onderweg ontdekken we een leuke winkel die prachtige houten speelgoed, fotokaders, klokken en toffe souveniertjes verkoopt. Bartolucci, de naam van de shop, streeft naar kwalitatief en artistiek houtwerk met oog voor detail en unieke creaties. Ga dus zeker eens een kijkje nemen bij Bartolucci en geef je ogen de kost. Ga gerust ook eens met Pinocchio op de foto! Je vindt hem op het bankje, buiten de shop.

Na een halfuurtje wandelen, bereiken we uiteindelijk de ingang van de Vaticaanse Musea. Wij kochten op voorhand al een toegangsticketje, waardoor we de lange wachtrij kunnen skippen.
De Vaticaanse Musea zijn erg populair bij alle museumliefhebbers. Alle kunstschatten van het Vaticaan, die in de loop der eeuwen door de pausen zijn verworven, kan je hier bezichtigen. Erg bekende collecties in de musea zijn onder andere de befaamde kaartengallerij, de Laocoöngroep, schatten uit het oude Egypte, schilderkunsten uit de renaissance en de Sixtijnse Kapel.
Net zoals in het Louvre is het ook in de Vaticaanse Musea praktisch onmogelijk om alles gezien te hebben in 1 dag. De Vaticaanse Musea zijn erg uitgebreid en complex.

Op het einde van de rit breng je nog een laatste bezoek aan de Sixtijnse Kapel. Het is er altijd erg druk. Opgelet: het is verboden om foto’s te nemen in de kapel. Na een stevige wandeltocht door de Vaticaanse Musea kan je uiteraard nog een bezoek brengen aan de Sint-Pietersbasiliek, op het Sint-Pietersplein. Wij zijn van mening dat de Vaticaanse Musea zeker een bezoek waard zijn tijdens een citytrip naar Rome: je ziet ook niet elke dag een mummie in een sarcofaag liggen, nietwaar?

Na deze educatieve activiteit besluiten we om even te pauzeren. Het regent nog steeds in Rome en we kunnen wel een opwarmertje gebruiken. Even later treffen we een verwarmd terrasje aan op een gezellig, klein pleintje, niet ver van de Trevifontein. We bestellen allebei een heerlijke warme chocomelk en een echte Italiaanse tiramisu.

Wij waren alvast fan van onze ontdekkingen van de derde dag in Rome. En ja, die tiramisu op het einde van de dag, die zorgde ervoor dat de regen verdween in een oogwenk.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *