genieten in de zwitserse valser thermen

Hoewel een duur hotel voor mij geen must is, viel ik toch als een blok voor het 7132 hotel in Vals. Dat het hotel de thermen, bestaande uit een badhuis rond een natuurlijke warmwaterbron, beheert, heeft daar wel wat mee te maken.

Na een dagje buiten zijn, wandelend in de sneeuw, mocht ik de namiddag verdoen in de thermen. Ik ben best wel een liefhebber van zo’n spa, dus ging ik lekker enthousiast het water in.

Binnenbad

De Baden

Naast een centraal warm zwembad, hebben de thermen een hele reeks magnifieke kamers. Denk aan een echokamer, een bloemenbad en sauna’s in verschillende gradaties van hitte. Gekleed in mijn badkostuum, jaja, en een kamerjas verkende ik op mijn gemak de verschillende baden.

Mijn favoriete bad moet wel het buitenbad geweest zijn. Je dobbert zalig rond in lekker warm, natuurlijk water, dat dampt in de vrieskou en met het zicht op de Alpen. Een ervaring die ik niet snel zal vergeten.

Het Hotel

Al sinds de jaren 70 bestaat er een hotel naast de thermen. De kamers werden recent gerenoveerd, onder leiding van een aantal bekende architecten. Tadao Ando maakte van de kleinere kamers een oase van rust, gebaseerd op Japanse theehuisjes. Kengo Kuma ontwierp de suites, met een in de grond gebouwd bad en een prachtig uitzicht op de Alpen.

Hoewel de kamers absoluut betaalbaar zijn, is meer dan 2000euro per nacht voor een suite wellicht te duur voor de meesten onder ons, maar voor die prijs word je per helikopter ingevlogen van de luchthaven van Zürich. Stel je voor, per helikopter door de Alpen!

De Suite

De Keukens

De gasten van het hotel kunnen genieten van een aantal restaurants in het hotel zelf. ‘Blue’, voor een lichte snack en afternoon tea, ‘Red’ voor stijlvol dineren en wie bij ‘Silver’ dineert, krijgt gerechten uit de keuken van Sven Wassmer, goed voor een Michelin ster.

Ik vierde mijn verjaardag toen ik in Vals verbleef, en kreeg een verjaardagstaart uit de keuken van hotel 7132. Mogelijk de beste taart die ik ooit at. Werkelijk.

En jij?

Misschien heb je niet veel zin het 7132 Hotel te verblijven, of kies je er liever voor te eten in een low key restaurant. Gelukkig hoef je niet in het hotel te verblijven om gebruik te maken van de thermen. Wanneer je in Vals bent, moet ik je echt aanraden naar de thermen te gaan. In het bijzonder na een dagje actief buiten zijn is het heerlijk je vermoeide spieren aan het warme water toe te vertrouwen.

Of het water helend is, zoals men beweert, kan je zelf ontdekken.

Openluchtbad

 

Geraak je geïnspireerd, en wil je meer weten over Vals? Je vindt alle informatie op deze websites:
www.7132.com, de website van hotel 7132.
www.swiss.com, vliegmaatschappij die ettelijke keren per dag vanuit Amsterdam, en Zaventem, naar Zürich vliegt.
www.SwissTravelSystem.com, dé pas voor bijna al het openbaar vervoer in Zwitserland.
www.MySwitzerland.com, alle info over Zwitserland.
nl.graubuenden.ch, plan je trip naar de vakantieregio Graubünden.
www.vals.ch, meer info over het bergdorp Vals.
Om geheel begrijpelijke redenen, werd mij niet toegestaan een camera mee te nemen in de thermen en mijn eigen foto’s te maken. De foto’s voor dit artikel werden mij dan ook bezorgd door het hotel zelf.
No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *