weekendje weg

Vakantiehuis Eyndevelde in de Vlaamse Ardennen

In het glooiende Herzele staat een huis. Een recent gerenoveerde vierkantshoeve, een kruising tussen oud en nieuw. Dit is de vakantiewoning Eyndevelde, in de Vlaamse Ardennen.

Tijdens mijn decemberbezoek aan de Vlaamse Ardennen woonde ik een weekend in vakantiehuis Eyndevelde. Overdag verkende ik de bossen en akkerlanden in de omgeving, ’s avonds genoot ik van mijn gezellig, stijlvol appartement. Eyndevelde is simpelweg een thuis-maar-dan-ergens-anders.

Eyndevelde
Vakantiehuis Eyndevelde combineert een historisch gebouw met een modern interieur.

Over vakantiehuis Eyndevelde

De vierkantshoeve Eyndevelde werd verbouwd door de eigenaren Liesbet en Kris. Het koppel combineerde in het ontwerp de authentieke elementen van de hoeve met een moderne stijl. Oude dakspanten en tongewelven werden niet weggewerkt, maar vormen juist een accent in het geheel. Het moderne, soms strakke meubilair vormt een mooi contrast.

Het huis ligt met zijn rug tegen weilanden, middenin de glooiende Vlaamse Ardennen. In de directe omgeving vind je een bakker, restaurants, winkels. Alles wat je nodig hebt om zorgeloos te kunnen genieten.

Eyndevelde
Eigenaren Liesbet en Kris.

Samen en toch apart

Eyndevelde is opgedeeld in zes appartementen, waar in totaal eenentwintig mensen kunnen verblijven. De appartementen hebben namen die teruggrijpen op het boerderijleven. Vee. Hooi. Steen. Binnen vind je alles wat je nodig hebt. Een zacht opgedekt bed, een uitgeruste keuken, een badkamer. Elk appartement heeft een eigen karakter binnen de huisstijl. Bovendien hebben de appartementen elk een buitenzithoek, al dan niet op het balkon of op het groene gras.

Je kan een appartement huren, maar het vakantiehuis kan ook in zijn geheel gehuurd worden. Een groep vrienden of een familie kan dus samen op weekend gaan, terwijl ze ook een ruimte voor zichzelf hebben. Grote groepen kunnen dan gebruik maken van het Atelier, een grote ruimte met een salon, een kinderspeelkamer, een bar en een groepskeuken.

Eyndevelde
De groepsruimte ‘Atelier’ is sfeervol.

In de omgeving

Ga je naar de Vlaamse Ardennen, dan wil je natuurlijk ook kunnen genieten van de omgeving. Hoewel Eyndevelde lekker rustig tussen de weilanden ligt, zou het zonde zijn om de rest van de omgeving niet te verkennen. De wandelroute Duivenbos, door het gelijknamige natuurreservaat, loopt vlakbij Eyndevelde.

Ga je dieper de Vlaamse Ardennen in, dan zijn de wandelmogelijkheden haast eindeloos. Wandel in de lente door het Raspaillebos en het Muziek, waar de boshyacinten bloeien. Kies voor de Jan De Lichte wandeling als je in de voetsporen van deze schavuit wil treden. Of maak je eigen wandeling met behulp van de wandelknooppunten.

Fietsers en wielerliefhebber halen al vanouds hun hart op in de Vlaamse Ardennen. Je vindt er haast evenveel fietspaden als wandelpaden. En wist je dat Herzele het Dorp Van de Ronde is, en dat hier de Ronde Van Vlaanderen voor Junioren start? Of je nu graag zelf fietst, of liever de Ronde vanuit je luie zetel bekijkt, Eyndevelde is hoe dan ook de perfecte uitvalsbasis.

Maar ook ruiters kunnen naar hartenlust gebruik maken van aangepaste ruiterpaden in de omgeving van Eyndevelde. De paardensport is immers erg populair in de regio. En hoewel het – op het moment van schrijven – nog niet zo ver is, hebben eigenaars Liesbet en Kris plannen om stalruimte aan te bieden aan wie in Eyndevelde logeert. Dat wil zeggen dat ruiters die in Eyndevelde logeren, hun paard kunnen meebrengen.

Eyndevelde
De authentieke elementen van de hoeve zijn zo veel mogelijk behouden. Hier zie je het tongewelf.

Coronaproof logeren

Voorlopig heeft corona ons nog in zijn greep en dat wil zeggen dat ondernemers zich moeten houden aan bepaalde maatregelen. Dat is voor uitbaters van vakantiehuizen niet anders. Wie nu in Eyndevelde logeert, moet de kamer regelmatig verluchten en dient een mondmasker te dragen op alle openbare ruimtes van het terrein. In de gangen moet je wandelrichtingen respecteren en soms voorrang verlenen.

Maar dat wil niet zeggen dat logeren in Eyndevelde niet ontspannend is. Integendeel. Dankzij de maatregelen, die Liesbet en Kris strikt opvolgen, kan je juist met een gerust hart genieten van een weekendje weg. Je kan er zeker van zijn dat jouw appartement hygiënisch is en dat alles op alles wordt gezet om corona geen kans te geven.

Eyndevelde
Eyndevelde is volledig uitgerust voor een ontspannen weekendje weg.

Ik pleit voor meer weekendjes weg

Na mijn weekend in de Vlaamse Ardennen voelde ik mij opgelucht. Opgeruimd. Alsof er iets lastig weggevaagd was. Dat kwam natuurlijk omdat het simpelweg heerlijk voelde om nog eens op pad te zijn. Onze wereld is nogal beperkt nu, en veel mensen hebben – soms zelfs ongemerkt – last van stress. Het binnen zitten begint zwaar te wegen.

Een weekendje weg, zelfs in eigen land, kan wonderen doen. Echt. Trek er op uit, verken een streek in België waar je nog nooit geweest bent. Ga even weg van huis en van alle dagdagelijkse beslommeringen. Het doet deug. Wreed veel deugd.

Eyndevelde
De wandeling door het Duivenbos start je gewoon aan de deur van Eyndevelde.
Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

One response to “Vakantiehuis Eyndevelde in de Vlaamse Ardennen”

  1. […] winter was ik weer te gast in de Vlaamse Ardennen. Ik logeerde er in het vakantiehuis Eyndevelde, dat verschillende appartementen van verschillende groottes bevat. Of je nu alleen met je lief op […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *