Het jaar van Reisgoesting

vaarwel 2021, welkom 2022

Weer een jaar voorbij. Weer een bewogen jaar. Een jaar waarin we zo goed als mogelijk probeerden om te gaan met de grenzen die ons door de pandemie werden opgelegd. Niet gemakkelijk, maar daarom niet minder interessant. Dit is het jaaroverzicht van Reisgoesting.

Het jaar van groei

Ik was vol goede moed aan 2021 begonnen. Dacht dat het ergste van de pandemie toch wel voorbij zou zijn. Maar het werd snel duidelijk dat mijn hoop tevergeefs was. De pandemie is er nog steeds. Gelukkig weten we intussen meer en kunnen we er beter mee om gaan.

Sinds 2020 ligt de focus van Reisgoesting noodgedwongen op het binnenland en onze buurlanden. We moeten roeien met de riemen die we hebben, toch? Eind 2020 zagen we al dat onze lezers massaal artikels over binnenlandse reizen opzochten. Daarnaast was er ook een groei te zien bij de artikels die over kamperen en outdoor reizen gaan.

In 2021 zagen we onze cijfers naar nieuwe hoogten klimmen. Reisgoesting kreeg maar liefst 25% meer lezers dit jaar. Allemaal mensen die op zoek waren naar tips en advies over binnenlandse reizen. We zijn natuurlijk dolgelukkig met die groei en daarom zeggen we: merci! Merci lezers om Reisgoesting zo te waarderen. Daar doen we het voor.

Het jaar van Reisgoesting

Dit jaar lazen jullie artikels over kamperen en outdoor reizen.

Het jaar van het binnenland

Ons Belgenland heeft heel wat te bieden. Dat is tijdens de pandemie heel duidelijk geworden. Op Reisgoesting publiceerden we artikels over de theaterwandelingen, wandelroutes, vakantiehuizen in de natuur en de nieuwe fietsroutes die door Vlaanderen lopen.

Het meest gelezen artikel over het binnenland? Dat is het artikel over de voetschrapers van Antwerpen. Een klein artikeltje, dat desondanks graag gelezen werd en wordt. Ook vaak gelezen is een artikel uit eind 2020, waarin we een bezoek aan de wintertuin van Sint-Katelijne-Waver beschreven. Terecht, overigens, want die wintertuin is een must see.

Antwerpen

De voetschrapers van Antwerpen waren dit jaar erg populair.

Het jaar van weer reizen

Zodra het kon, staken we onze neus over de grenzen. Reisgoesting reisde weliswaar minder vaak dan gewoonlijk naar het buitenland, maar dat zorgde er voor dat we des te harder genoten. In 2021 bezochten we onder andere Zwitserland, de Achterhoek, Luxemburg en Friesland.

Stuk voor stuk waren deze reizen een reminder dat je met de juiste instelling prima kan reizen tijdens een pandemie. Voorzichtigheid is geboden, en dat vergt een zekere eerlijkheid naar jezelf en naar anderen toe. Maar zolang je je aan de lokale maatregelen houdt, moet reizen kunnen.

Het jaar van Reisgoesting

Friesland stond al lang op mijn bucketlist. In 2021 bezocht ik de streek eindelijk.

Het jaar van Oostenrijk

2021 zal voor mij altijd het jaar van Oostenrijk zijn. In het voorjaar werd ik de trotse ambassadeur van het Alpenland. Oostenrijk is zo’n land waar ik me thuis voel. Waar ik zonder zorgen doorheen reis. Ik hou van de bergen, van de diepgroene valleien, van de bruisende steden.

Als ambassadeur stond mijn jaar in teken van Oostenrijk. Ik rakelde oude verhalen en foto’s op en verkende nieuwe gebieden. Mijn reis naar Schladming-Dachstein was het hoogtepunt van de hele ervaring. De nachttrein naar Oostenrijk maakte de reis helemaal bijzonder.

In december had ik een bezoek aan Innsbruck op het programma staan. Door de pandemie zag Oostenrijk zich genoodzaakt een nieuwe lockdown op te starten. Mijn reis werd dus uitgesteld. Als alles goed gaat – hout vasthouden – zal ik in januari naar Innsbruck reizen. En dat vind ik helemaal niet erg, want door dat uitstel blijf ik lekker nog een beetje langer ambassadeur van Oostenrijk.

Het jaar van Reisgoesting

Het hoogtepunt van mijn jaar: ambassadeur zijn van Oostenrijk.

Het jaar dat komt

De feestdagen zijn nauwelijks voorbij en Reisgoesting staat al in de startblokken voor 2022. In januari hebben we maar liefst vier reizen gepland, allemaal naar winterbestemmingen. We willen nog niet te veel verklappen, want dankzij de pandemie blijft het reizen toch wat onvoorspelbaar, maar hou Reisgoesting in de gaten voor updates. Check vooral onze Instagram pagina, waar we live update van onze reizen posten.

In 2022 willen we de huidige koers van Reisgoesting blijven volgen. Je mag dus artikels over het binnen- en buitenland verwachten. Daar willen we ook een aantal praktische artikels aan toevoegen, zoals dit artikel over het inpakken van een rugzak. En natuurlijk doen we onze uiterste best om jou zo veel mogelijk te laten genieten van toffe content en winacties.

Reisgoesting is er voor jou. Voor onze lezers. We schrijven reisverhalen doorspekt met inspiratie en praktische tips die jou helpen nieuwe bestemmingen te verkennen. Daarvoor luisteren we graag naar jouw suggesties en vragen. Heb je een idee, wil je wat zeggen of wil je graag een artikel lezen over een bepaald onderwerp of een bepaalde bestemming. Laat het ons zeker weten.

2022 wordt geweldig. Hoe dan ook.

Luzern

Ik hef het glas en klink op meer avonturen. Meer reizen. Meer Reisgoesting.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
One Comment
  1. Altijd plezant om door jullie website te scrollen, artikels lezen en dromen over wat nog komen zal. Benieuwd naar jullie verhalen, ik wens jullie een gevarieerd en avontuurlijk jaar! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *