uitgetest: op reis met srprs.me

Ik ging eens op reis met srprs.me. Dat had jij waarschijnlijk al wel door, want de afgelopen weken heb ik daar al een paar keer over gehad. Als in: ik kon niet stoppen met het erover te hebben, want ik vind het zo’n tof concept.

Het concept van srprs.me werkt in wezen heel eenvoudig. Je boekt een reis naar keuze. Een citytrip, een roadtrip, een themareis. Ze hebben allemaal één ding gemeen: je weet niet waar je naartoe gaat. Spannend!

Boeken

Je kan bij srprs.me enkel online boeken, op een duidelijke website, waarop je heel snel en gemakkelijk het type reis kiest die het beste bij je past. Misschien wil je ver weg, misschien heb je een budget? Misschien heb je wel een bestemming waar je écht niet naartoe wil. Het kan allemaal!

Zodra je geboekt hebt, gaat het team van srprs.me aan de slag. Ze kiezen een bestemming, boeken een vlucht en een hotel. Je landt altijd dichtbij je bestemming, zodat je gemakkelijk met het openbaar vervoer tussen de luchthaven en je hotel reist. Het hotel dat ze kiezen, is altijd van goede kwaliteit.

Pentahotel

Ik logeerde tijdens mijn trip in het Pentahotel. Hip, mooi en met een machtig ontbijt.

Vertrekken

Van zodra srprs.me aan de slag gaat, verschijnt er op hun website een aftelklok speciaal voor jou. Je kan zien hoe lang je nog moet wachten tot jouw bestemming bekend gemaakt wordt. 30 dagen. 5 dagen. 21 uren. 2 minuten.

Op de luchthaven, wachtend tot die verdomde klok ein-de-lijk op 0 komt te staan.

Enkele weken voor vertrek komen jouw documenten per post aan. Welke documenten je juist ontvangt, hangt van het type reis af. Maar je zal ook altijd een kraskaart ontvangen.
Een week voor vertrek verschijnt het weerbericht van je bestemming op de website. Zo weet je welke kleren je best inpakt.

Op de luchthaven haal je je kraskaart tevoorschijn. Je krast en ontdekt een cijfer dat je moet inbrengen in de juiste website. En dan krijg je zowaar een mailtje met je bestemming, vliegtickets en hotelvouchers. Zo eenvoudig is het. Maar spannend!

Over Srprs.me

Het bedrijf srprs.me bestaat al sinds 2014. Ze brengen dus al enkele jaren veel spanning en plezier in de reiswereld. Hoog tijd om het concept te vernieuwen. Er kwam een nieuw logo, en er is een nieuwe website onderweg, waarbij de ervaren van de reiziger centraal staat. Zo krijg je meer controle over je bestemming door aan te duiden in welke richting je wil reizen, en of je buiten of binnen Europa wil gaan.

Bovendien wordt er elke maand een ‘special’ georganiseerd. Zo kon je bijvoorbeeld al reizen met srprs.me met de trein. Een reis in samenwerking met Interrail. Je weet wel: één ticket voor een treinreis door (een bepaald deel van) Europa.

Hoe ging dat bij mij?

Ik boekte mijn reis in maart, en zou eind april vertrekken. Dat is lang wachten. Ik was niet bepaald een fan van die aftelklok, want ik werd er alleen maar zenuwachtig van. Nog zooooo laaaang wachten.

Maar toen het eindelijk zo ver was, sjeesde ik naar de luchthaven. Ik kroop in een rustig hoekje, kraste mijn kaart en gaf de code in… en er gebeurde niks. Dus gaf ik de code nog eens in. En nog eens. En nog, nog, nog. Ik werd weer zenuwachtig.

En toen verscheen er ineens een mail: ik ging naar Wenen. Wenen, begot! Daar was ik nog nooit geweest. En kei toevallig: daar wou ik al kei lang naartoe! Rondedansje.

Ik dus die vlieger op. Naar Wenen. Een echt citytripje. Ik had een zalige tijd, want Wenen is prachtig. Per metro verkende ik de hele stad. Ik bezocht de beroemde kastelen en rijscholen uit de tijd van Sisi. Ik at taart! En ijsjes. Ik flaneerde in de prachtige stad. Wat een tijd.

srprs.me

Wenen! Wat een stad!

Het nadeel van srprs.me

Tijdens mijn laatste uurtjes in Wenen werd ik op de metro tegengehouden door een controleur. Hoewel ik keurig voor elke rit een ticketje had gekocht, wist ik niet dat ik ze ook moest tikken. Had ik een torenhoge boete aan mijn been. En toen ik probeerde uit te leggen aan de controleur dat dit een stom misverstand was, zei hij: ‘als je naar een vreemde stad reist, moet je research doen’.

Ha. Daar heb je ineens het nadeel van srprs.me. Je kan op voorhand niks plannen, of uitzoeken. Dat moet je allemaal ter plekke doen. Niet dat dit een onmogelijk iets is voor een reiziger met een beetje ervaring, maar soms is het wel handig als je weet waarop en waaraf.

Mijn verdict

Zelfs dat beetje pech heeft de pret niet kunnen vergallen. De spanning van ontdekken waar je naartoe gaat, het terecht komen in een nieuwe stad, in een hotel dat je niet kent… Ik ben fan! Dat klein beetje spanning maakt een doodnormale citytrip magisch.

En al bezocht ik de stad helemaal niet op een efficiënte manier, het kriskras door de straten dwalen omdat je telkens iets moois ziet dat je van dichtbij wil bekijken, zorgt er voor dat je plekjes ontdekt die je anders niet had gezien. Elke toerist kan van monument naar monument lopen, maar op je eigen houtje een stad verkennen is heel andere koek. Daar moet je een reiziger voor zijn!

Donau kanaal

Aan het Donau kanaal.

Je weet niet waar je eindigt maar je citytrip begint hier. Vertrek naar het onbekende.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *