Vakantiepark

uitgetest: landal vakantiepark ’t land van bartje

Ik ben nog nooit op vakantie geweest in zo’n vakantiepark. Dat sprak mij eerlijk gezegd nooit echt aan. Huisjes die te dicht bij elkaar staan en zo’n overvol zwembad: niks voor mij. Maar ik zou geen reiziger zijn als ik nee zou zeggen tegen nieuwe ervaringen. Dus ging ik naar vakantiepark Landal – Land Van Bartje.

Voor ik vertrok, had ik allerlei horrorbeelden in mijn hoofd. Beelden van kuddes mensen die luid roepend van ganz toll en nou leuk hoor door het park lopen. Van buren in té onthullende shorts. En van een ondoordringbare barbecuegeur. Horror!

Het was niet de eerste keer dat ik verkeerd zat.

Vakantiepark

Op een mooie aprilavond reden Manlief en ik naar het Land Van Bartje, in Drenthe.

Op naar het Land van Bartje!

Toen ik enkele weken geleden naar Drenthe ging, logeerde ik in het Land Van Bartje. Een vakantiepark. Een locatie die ik misschien niet uit mezelf had gekozen, maar waarvan ik eigenlijk blij was dat ik het eens zou kunnen proberen.

Toen ik in het Land Van Bartje aankwam, was het al donker. De rit was nogal uitgelopen, en we waren iets te laat aangekomen. Ik zag dus juist niks van het park toen we aankwamen. Voorzichtig zochten we in de gezellig verlichte straatjes ons huisje op. Want Manlief en ik hadden een heel huisje voor onszelf.

Vakantiepark

Ons huisje in het vakantiepark.

Hoe was het huisje?

Omdat we maar met ons tweetjes waren, hadden we zo’n driehoekig chaletje. Je kent dat wel, met zo’n dak dat bijna tot op de grond reikt. Keurig en schoon, met alles wat we nodig hadden. Precies wat je van een vakantiehuisje verwacht. Op tafel stond zelfs een fles wijn te wachten, wat natuurlijk geweldig is als je de hele dag op pad bent geweest.

De volgende ochtend, halverwege mijn douche, ging de bel. Voor de deur stond een vrolijke medewerker met een ontbijt in zo’n papieren zak. Broodjes, sapjes en beleg. Precies genoeg voor twee.

En dat park zelf?

Toegegeven, we hebben niet veel tijd doorgebracht in het park zelf. Overdag sjeesden Manlief en ik door Drenthe, op zoek naar bos en hei en hunebed. Pas ’s avonds gingen we terug naar ons huisje, om met een ‘appeke en een filmpje onder de dons te kruipen.

Het Land Van Bartje is, zoals alle Landal parken, voorzien van genoeg entertainment voor zowel zonnige dagen als regendagen. Vooral wanneer je met je kinderen reist, is zo’n park een meerwaarde. Speeltuinen en zwembaden, sportvelden en zelfs een ponyranch: je vindt het allemaal terug binnen de muren van het park.
En terwijl de kinderen zich uitleven, geniet jij van een glaasje op je terras, of van een wellness behandeling.

Wil je liever op ontdekking in de omgeving, dan kan je een toertje met de huifkar maken, of fietsen huren. En na een lekker lange dag buiten, schuif je gewoon de voetjes onder tafel in het restaurant, of kook je gewoon zelf in het huisje.

Vakantiepark

Er zijn verschillende types accommodatie in het Land Van Bartje.

Over Landal

Landal is één van de vele aanbieders van bungalowparken die Nederland rijk is. Maar Landal beperkt zich niet tot één land. Ze hebben 85 vakantieparken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Schotland, Engeland, Tsjechië en Hongarije.

De vakantieparken van Landal kenmerken zich door schone, keurige parken, met huisjes die helemaal in orde zijn. Bovendien zijn de parken erg groen, met bomen en struiken tussen de huisjes, zodat je toch geniet van een zekere privacy.
Binnen de muren van het park vind je voldoende activiteiten om je kinderen en jezelf een dagje bezig te houden. De medewerkers zijn buitengewoon vriendelijk en hulpvaardig. Ze kennen hun streek, en weten je goed advies te geven voor uitstappen voor élk weer.

Vakantiepark

De huisjes zijn van elkaar afgeschermd met groen.

Wat vond ik nu van Landal?

Ik zal nooit een vakantie aanraden die zich volledig binnen de muren van zo’n vakantiepark afspeelt. Maar dat is ook niet de bedoeling. De vakantieparken van Landal liggen altijd in een interessante omgeving, waar je activiteiten en natuur op rijafstand vindt.

Vooral wanneer je kinderen hebt, is zo’n park een meerwaarde. Je kan je kinderen vrolijk loslaten, zonder je zorgen te moeten maken. De kinderen amuseren zich en zijn veilig.
Maar ook wanneer je als koppel reist, zie ik een meerwaarde in de Landal parken. Je weet namelijk wat je kan verwachten. Als je naar een land reist dat je van toeten noch blazen kent, is het toch leuk om te kunnen rekenen op een kwaliteitsvol vakantiehuis in een vertrouwde sfeer.

Het grootste nadeel vind ik vooral dat zo’n park nogal druk kan zijn. Vooral in de zomer. Ik hou van afgelegen, van stilte, van weinig mensen.

Maar, ja, dat verblijf in het Landal park Land Van Bartje is me beter meegevallen dan ik had gedacht. Ik kan het zeker aanraden als perfecte uitvalsbasis om Drenthe te ontdekken.

Ik heb zelfs geen enkele keer iemand ganz toll of nou leuk hoor horen zeggen.

Vakantiepark

De omgeving van Het Land Van Bartje is heel gezellig en landelijk.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *