srprs.me

srprs.me doet het weer!

Reizen is iets heel persoonlijk. Voor veel mensen is het daarom een beetje zoeken naar wat ze nu eigenlijk willen. Of durven. Want, geef toe, zomaar op je eentje op reis vertrekken is toch een beetje eng. Ook al is die spanning net wat zo aantrekt. En dat weten ze heel goed bij srprs.me.

Om dat reizen, dat durven, allemaal wat gemakkelijker te maken – zonder dat de spanning verloren gaat – kwam reisbureau srprs.me met een heel eigen concept op de proppen. Je hele reis wordt geregeld zoals jij dat wil. Maar je weet niet waar je naartoe gaat. Het blijft dus spannend.

Een tijdje geleden testte ik zo’n reisje uit, en ik had de tijd van mijn leven in Wenen. Dat proefje van srprs.me was genoeg om mij nieuwsgierig te maken naar wat ze zo nog al in hun gamma hebben. Want srprs.me heeft intussen verschillende varianten op hun klassieke weekendje weg. En dit zijn mijn favorieten!

Reizen met spiksplinternieuwe vrienden

Eén van die nieuwigheden bij srprs.me is de Solo Together reis. Een reis naar een onbekende bestemming met onbekende reisgenoten. Da’s twee keer spannend.

In srprs.me Solo Together reis, reis je met 4 tot 8 personen naar een Europese stad. Naar waar je reist en met wie blijft een verrassing tot je op de luchthaven van Zaventem staat. Eenmaal op je bestemming slaap je in hetzelfde hostel, en op dezelfde kamer als tenminste een aantal van je reisgenoten. Na 4 dagen, 3 nachten, reis je weer naar België terug.

Het is natuurlijk mogelijk dat je het met iemand uit de groep wat minder kan vinden. Da’s normaal. Maar de groep is groot genoeg dat je echt wel een gelijkgestemde ziel zal vinden.

Ik heb dat zelf wel eens gedaan, gereisd met mensen waarvan ik nauwelijks hun naam kende, en dat heeft mij een aantal hechte vrienden voor het leven opgeleverd. Voor je vertrekt kan dat eng lijken, maar je deelt een grote passie: reizen. Geloof mij, dat komt wel goed!

srprs.me

Meer cities, meer reizen

Een andere variant op de bekende srprs.me citytrip is een Multi City Trip. Een hele mondvol voor een concept dat nogal rechtdoor is: in plaats van een citytrip waarin je slechts één stad bezoekt, maak je een reis van stad naar stad naar stad.

Tijdens het boeken beslis je hoeveel steden je wil bezoeken, en of je per vliegtuig wil reizen of met je eigen auto. Maar verder gaat het helemaal zoals je van srprs.me gewend bent. Vlak voor vertrek onthul je je eerste bestemming en stap je in het vliegtuig of start je je roadtrip.

Met deze reis combineer je dus 2, 3 of zelfs 4 steden in één reis. De bestemmingen liggen allemaal binnen Europa en je kan maximaal 3 bestemmingen uitsluiten. Tijdens je reis krijg je evenveel tijd per stad om te gaan verkennen. En, om de spanning er in te houden, weet je niet wat je volgende bestemming zal zijn tot je weer vertrekt. Zo kan je je ten volle op de stad waar je dan bent focussen.

Typisch srprs.me

Wie al met srprs.me op reis ging, of wie zich mijn eerdere artikel nog kan herinneren, weet dat de reizen van dit reisbureau een bepaald patroon volgen.

Je hebt een zeker invloed over je bestemming, in de zin dat je kan aangeven waar je écht niet naartoe wil. Bovendien worden er nooit bestemmingen gekozen waar je al eerder met srprs.me naartoe reisde.

Een week voor vertrek krijg je een weerbericht voor de dagen van je reis, zodat je weet wat je moet inpakken.

En wie denkt dat hij aan de hand van dat weerbericht de bestemming kan raden, heeft het goed mis. Ik dacht immers dat ik, met de voorspelde 28°C, ergens aan de Mediterraanse zee zou zitten. Juist niks van, het was toevallig gewoon kei warm in Wenen.

Enkele dagen voor vertrek krijg je een kraskaart in de bus die je moet krassen vlak voor vertrek. Op de kraskaart staat een nummercode, die je invult op de srprs.me website en hopla, je bestemming verschijnt.

Reizen met srprs.me betekent niet alleen dat je kan genieten van de hele verrassing, maar ook dat je zeker kan zijn van de kwaliteit én veiligheid. Er wordt enkel met betrouwbare vliegmaatschappijen en hotels gewerkt. Bovendien wordt er ook gekeken hoe dicht het hotel bij het stadscentrum, de bus of metro ligt. Kwestie dat je ook effectief iets ziet van de stad tijdens je citytrip, toch?

Wat ik zo bijzonder vind, is dat srprs.me zich telkens opnieuw heruitvindt. Naast de gouden klassieker, hun citytrip, hebben ze maandelijks nieuwe ideeën, nieuwe concepten voor hun reizen. Zelfs al reis je élk jaar met srprs.me, je kan er zeker van zijn dat je elke keer weer verrast wordt.

En als je me nu wilt excuseren, ik ga toch eens kijken of er nog plaats is in mijn agenda voor zo’n Multi City Trip.

srprs.me

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *