Sleeperoo

Sleeperoo: de nacht, de plaats en jij!

Publireportage

Stel je voor dat je je hotelkamer zomaar overal kon neerzetten. Een kasteeltuin, de rand van een klif of een museum. Of misschien middenin een safaripark of in een verlaten bos. Het concept van Sleeperoo maakt dat mogelijk.

De nacht, de locatie en jij

Het Duitse bedrijf Sleeperoo kwam in 2017 met een interessant idee op de proppen. Een idee dat helemaal om duurzaamheid en een bijzondere ervaring draait. Het bedrijf ontwikkelde de zogenaamde sleeping cubes. Een kruising tussen een tent en een hotelkamer. Een doorzichtige kubus, die overal neergezet kan worden, met daar in alles wat je nodig hebt voor een comfortabele nacht.

Dat klinkt heel erg als een tent, zeg je? Ik snap dat je dat denkt. Maar toch is er een verschil. Het draait bij Sleeperoo namelijk echt om het ervaren van de locatie. Sleeperoo plaatst zijn cubes enkel in unieke of zelfs exclusieve locaties. Plaatsen waar je anders nooit zou mogen overnachten. Denk museum, safaripark of natuurreservaat.

Sleeperoo
Een Sleeperoo cube is licht, wit en heeft plastieken vensters.

Hoe ziet zo’n cube er uit?

De cubes zijn eerder klein, maar hebben al het comfort dat je nodig hebt. Aan de buitenzijde doen ze wat denken aan zo’n bubbletent die enkele jaren geleden populair waren. Wit, met veel ramen. Binnenin vind je enkel een comfortabel bed voor twee personen, energiezuinige Ledverlichting en een kleine box met snacks en drankjes. Dat je er geen tv, geen entertainment vindt, is heel bewust. De locatie moet de ster van de ervaring zijn.

Sanitair is niet aanwezig in de cube, maar is doorgaans op wandelafstand voorzien.  Er is geen mogelijkheid om voedsel te bereiden, waardoor je dus de omgeving in moet om te eten. En ook dat is heel doelbewust gedaan. Het dwingt je namelijk bij lokale handelaren te kopen. Een duurzame win-win.

Sleeperoo
In de cube vind je een box met snacks en drankjes.

De locaties

Elk seizoen opnieuw worden de cubes verplaatst. Om praktische redenen,  zoals het weer, maar ook omdat op die manier het aanbod heel gevarieerd blijft. Elk seizoen zijn de ervaringen anders. Elke keer je boekt, heb je keuze uit een heel nieuw aanbod.

In het verleden werden er al cubes geplaatst in berglandschappen, aan de kust, in een weide vol alpaca’s, in een cinema. Maar ook in het historische centrum van de stad Wismar of in het safaripark Hodenhagen stond al een Sleeperoo cube.

Sleeperoo
Mijn cube stond in de kruidentuin van Celle, in Nedersaksen.

Mijn ervaring

Het concept van Sleeperoo past perfect bij Reisgoesting. Het is duurzaam, interessant en enorm veelzijdig. Het geeft je iets dat je nergens anders kan meemaken. En ik kan het weten,  want ik logeerde afgelopen week zelf in een Sleeperoo cube, middenin de medicinale kruidentuin van Celle, in Nedersaksen.

Bij aankomst zat de kruidentuin vol mensen. In een schaduwrijk hoekje stond mijn sleeping cube. Terwijl ik bezig was dat ding te verkennen, kwamen er mensen dichterbij die eigenlijk wel nieuwsgierig waren naar het hele concept. Dat is goed, uiteraard, maar het voelde ook wel een beetje vreemd dat zoveel mensen mijn bed wilden bekijken.

Na een tijdje zakte de zon langzaam. Het werd avond. De kruidentuin en de bijhorende tea room liepen leeg, en ik maakte mij klaar om te gaan slapen. tandjes poetsen in het bijhorende sanitair, pyjama aan en de cube in. Er volgde een geworstel met de zeilen die de plastic ramen afschermden, en dan lag ik eindelijk in mijn bed. Een heel comfortabel bed, moet ik zeggen.
Ik lag nog een tijdje te luisteren naar de geluiden van de omgeving. Het was nog niet helemaal donker, dus de vogels floten nog. Een hardnekkige koekoek klonk uit de bomen rondom mij. Een kraai kraste luidkeels terwijl hij de tuin overvloog. In de verte hoorde ik mensen lachen. Na een tijdje viel ik vanzelf in slaap, gewiegd door de nachtgeluiden van de tuin. Het bed was lekker zacht en warm.

Sleeperoo
Pyjamaatje aan en genieten van het uitzicht.

Om half vijf werd ik wakker. Het was immers al licht buiten, zo in hartje zomer. De zeilen schermen jou weliswaar af van nieuwsgierige ogen, maar houden het licht amper tegen. Ik draaide me om en viel weer in slaap, om rond acht uur wakker te worden van het warme zonnetje. Mijn nacht in de Sleeperoo cube zat er op.

Ik vond de hele ervaring bijzonder. Het kampeer-gevoel was er wel degelijk, maar het bed was oneindig veel comfortabeler dan een slaapmatje en slaapzak. Als ik het opnieuw zou doen, zou ik wel een slaapmaskertje meenemen tegen het licht. Maar al bij al was de ervaring magisch. Slapen in een kruidentuin, met de geluiden van de natuur op de achtergrond is heerlijk. Wat mij betreft een ervaring om te herhalen. Maar volgende keer kies ik dan voor een museum. Of dat safaripark! Of…

Sleeperoo
Slapen in de natuur, zelfs al is het een keurig aangelegde tuin, heeft iets magisch.

Zelf logeren in een cube

Je kan een nacht in een cube vastleggen via hun website in de op dat moment beschikbare locaties. Maar op tijd boeken is de boodschap. Sleeperoo is gewild. En terecht, het is een ontzettend interessant concept. de cube van Celle staat nog tot half juli in de kruidentuin. Daarna verhuist hij naar een andere plaats.

Omdat de cubes van Sleeperoo zo populair zijn, komt er hoe langer hoe meer de vraag om ze ergens vast te plaatsen. Veel hotels, bijvoorbeeld, deden al een bod om een vaste cube te mogen plaatsen. Sinds dit jaar verkoopt Sleeperoo dan ook zijn cubes aan geïnteresseerde handelaars. Het bedrijf zit in de lift, en het is dus heel waarschijnlijk dat er hoe langer, hoe meer cubes beschikbaar gaan zijn in Duitsland en wellicht later ook in andere landen. Fingers crossed.

Interesse gewekt? Mooi! Je kan Sleeperoo heel gemakkelijk volgen via hun Instagrampagina. Doe inspiratie op door de foto’s van hun cubes in unieke locaties.

Sleeperoo
De kruidentuin van Celle staat vol geurige bloemen en medicinale planten.

One response to “Sleeperoo: de nacht, de plaats en jij!”

  1. […] Tijdens mijn bezoek in Celle logeerde ik in een Sleeperoo sleeping cube. Middenin de medicinale kruidentuin op wandelafstand van het centrum. Je leest hier hoe die ervaring liep. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *