Vlissingen

simon goes: het nederlandse vlissingen

Een stad die bekend staat om haar unieke stadsstranden, rijke scheepvaarthistorie en meer dan 300 monumenten heeft: Vlissingen is dé badstad van zuidelijk Nederland. Gelegen in de provincie die jaarlijks de meeste zonuren van Nederland heeft en één van de zeven moderne wereldwonderen: Zeeland.

Vlissingen

Contrast op de Evertsen Boulevard

Vlissingen: 3e havenstad van Nederland

De kuststad Vlissingen ligt aan de noordzijde van de monding van de Westerschelde. In vogelvlucht helemaal niet zo ver van onze eigen kust. Door zijn ligging heeft Vlissingen een rijke historie als het gaat om de scheepvaart. Vlissingen was namelijk de haven van waar vele VOC schepen naar Azië vertrokken. En nog steeds is Vlissingen een stad die altijd in harmonie met de zee leeft. Wanneer je over de boulevard van Vlissingen loopt – volgens de gemeente zelf de enige boulevard in Europa die pal op het zuiden ligt – varen de reusachtige zeeschepen soms op nog geen 100 meter van je vandaan.  

Vooral natuurliefhebbers halen hun hart op in Vlissingen. De stad vormt namelijk een mooie uitvalsbasis voor fiets- en wandelroutes in de omgeving. Vlissingen ligt midden op het schiereiland Walcheren, waar je via duinweggetjes naar dorpen zoals Zoutelande, Veere en Domburg fietst. In de stad vind je meerdere plekken waar je fietsen per dag of dagdeel kunt huren.

Wist je overigens dat je in Vlissingen op slechts iets meer dan één uur fietsen van de Belgische grens af ligt? En het wordt helemaal leuk wanneer je in Breskens de veerboot neemt naar Vlissingen. Die logge, degelijke veerboten zijn gewoon iets wat je eens gedaan moet hebben. Zeker voor je kinderen is het een leuke ervaring.

City Hostel: onderaan de Sint Jacobskerk

Vlissingen heeft haar bijzondere skyline onder meer te danken en de vele hotels die op de boulevard staan. Allen met uiteraard een prachtig uitzicht over de Noordzee. Ben jij echter iets meer van de budget citytrips? Ga dan naar City Hostel Vlissingen! Een klein hostel onderaan de St. Jacobskerk gelegen op het mooiste pleintje van Vlissingen. Je vindt hier gedeelde kamers, privé kamers en ook familiekamers. Met een beetje geluk begin je hier je dag met een stevig ontbijt terwijl de opkomende zon de ontbijtzaal verwarmt.  

Vlissingen

De Sint Jacobskerk.

Liever niet pal in het stadscentrum logeren? Dan kan je terecht in één van de vele vakantiehuisjes rond Vlissingen en op het schiereiland. Je logeert in het groen, met de geur van de zee op de wind. Gewoon heerlijk, toch?  

Film By The Sea

In en rond de stad vind je verschillende activiteiten en evenementen die de moeite zijn om eens te bezoeken. Een succesvol festival van Zeeuwse bodem is Film By The Sea. Het festival duurt anderhalve week en speelt zich begin september af in de CineCity bioscoop Vlissingen. Het festival bestaat sinds 1999 en trekt ieder jaar veel bekijks. Afgelopen jaar trok Film By The Sea zo’n 50.000 bezoekers!

Ook weet het festival internationaal grote namen te trekken. Zo werd in 2018 aan actrice Sophia Loren de Grand Acting Award overhandigd. Naast dat er tijdens het festival vele internationale films worden gedraaid vindt je er ook verschillende leuke workshops en lezingen door bekendheden van binnen- en buitenland.  

Vlissingen

Bij eb zijn de stadsstranden 3x zo groot!

De Deltawerken: een modern wereldwonder

Niet alleen Vlissingen is een bestemming die van alles te bieden heeft, de provincie waarin het ligt biedt namelijk net zo veel! Zeeland is de Nederlandse provincie die wereldwijd bekend staat om haar Deltawerken, gebouwd na de watersnoodramp van 1953, om Nederland te redden moest dit ooit weer gebeuren.

De Deltawerken zijn door de Amerikaanse organisatie American Society of Civil Engineers uitgeroepen tot één van de zeven moderne wereldwonderen. Je kunt dit bijzondere bouwwerk bewonderen in Deltapark Neeltje Jans. Gebouwd midden in zee tussen twee Zeeuwse eilanden in, alleen voor de locatie al een bezoekje waard!

Op naar Vlissingen!

Vlissingen is uitermate geschikt voor een korte citytrip. Zelfs al heb je maar een dagje de tijd, is Vlissingen een mooie bestemming. Het beschermde, historische stadscentrum is mooi en gezellig. Eet op een van de vele terrasjes een hapje of geniet gewoon van een biertje.  

In de zomermaanden, wanneer het lang licht blijft, valt de stad heel goed te combineren met omliggen steden. Ook barst Zeeland in de zomermaanden van de festivals en evenementen, zoals de Mosseldag van Yerseke, de Zierikzee Havendagen en de Midzomernachtmarkt van Vlissingen zelf. Perfecte voor een langere trip van enkele dagen of zelfs een week!

Vlissingen.

De Skyline met de hoogste gebouwen van Zeeland!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *