het seben see meer

Terwijl ik een tripje door de Tiroler Zugspitz Arena plande, kreeg ik een prachtige foto te zien van een jongeman, rugzak, wandelkledij en al, met zijn blote voeten in een schitterend meer, het Seben See meer, omringt door de toppen van de Alpen. Dat wilde ik dus ook.

Bleek dat dat toch niet zo gemakkelijk te doen is. Er moest gewandeld worden. En geklommen. Het meer ligt immers op meer dan 1600m hoogte.

Uitzicht Gondelbaan

Ehrwalder Almbahn

Vanuit het kleine skidorp Ehrwald nam ik de Ehrwalder Almbahn. Die gondelbaan bracht mij al flink hoog, zodat ik voornamelijk moest stappen op een goed aangeduid wandelpad. Makkelijk zat, ik ben namelijk een gretige wandelaar.

Toch, na een poosje werd ik vooral ongeduldig. Ik wilde het meer zien, en dit pad bracht mij telkens op en neer, en op en neer, zonder dat dat meer in het zicht kwam. Nochtans was de wandeling prachtig, door bos en langs plaatsen waar de eeuwige schaduw van de bergen al een vroege vorst op planten legde.

Vroege vorst

Koud, koud, koud

Toen ik dan eindelijk bij het Seben See meer kwam, kon ik niet wachten. Ik trok mijn schoenen en sokken uit, rolde mijn broek op en drukte het fototoestel in de handen van manlief. Ik stapte in het meer.
Miljaar, wat was dat koud. Ik zou er meteen uitgestapt zijn, moest ik niet zo graag die foto willen en moest de ondergrond van het meer niet zo onstabiel geweest zijn. Natte, koude voeten hebben was één ding, mijn evenwicht verliezen en voluit in dat meer vallen iets heel anders.

Ik poseerde rustig en vooral rillend, stapte uit het meer en ging mijn vuurrode voeten te lijf met handdoeken en warme sokken. Dat allemaal terwijl ik manlief commandeerde het water in te stappen, zodat ik zijn foto kon maken.

Het Seben See meer

Het Seben See meer

Dit meer is, zoals veel bergmeren in Oostenrijk, erg populair bij wandelaars. Het is glashelder en weerspiegelt de omliggende bergen magnifiek. Bovendien mag je er zwemmen en ligt het op een degelijk bereikbaar pad.

Neem je de gondelbaan, dan ben je enkel een fikse wandeling verwijderd van het Seben See meer. Bovendien is er, naast het bospad, een degelijk kiezelpad, voor minder ervaren wandelaars of gezinnen die een buggy bij hebben.
Ga je liever per auto, kan dat ook. Je rijdt tot bij de berghut die op een kwartier wandelen van het meer ligt. Denk er wel aan dat je een vignet nodig hebt als je met de auto door Oostenrijk rijdt. Gelukkig kan je dat snel regelen op Vignetoostenrijk.be.

Maar ook voor avontuurlijke wandelaars en zelfs klimmers zijn er routes te vinden van het dal tot bij het meer. Het is maar wat je wilt.

Schoenen uit!

Koudkoudkoud

De foto.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *