review: xtorm powerbank met zonnenergie

Tijdens het reizen komt het weleens voor dat je zonder stroom komt te zitten. In die situatie is het natuurlijk superhandig als je een powerbank hebt die al je apparaten weer van de nodige stroom kan voorzien. Maar wat doe je als ook deze powerbank zonder stroom komt te zitten?

Voor dit probleem heeft Xtorm een powerbank op de markt gebracht die je niet alleen via USB of netstroom kan opladen, maar ook door een zonnepaneel op de achterzijde. Deze Hybrid Solar Bank beschikt over een interne batterij van 10.000mAh, deze kan genoeg energie opslaan om je smartphone 4½ keer op te laden.

Dit is mijn ervaring met de Hybrid Solar Bank.

Powerbank

De powerbank in volle actie. Ja, echt, actie.

Ik heb deze powerbank getest in Nieuw Zeeland, waar ik een roadtrip gemaakt heb. Omdat het in Nieuw Zeeland nu zomer is, was dit een perfect moment om aan het testen te gaan.

Ik vond de powerbank best wel gemakkelijk in gebruik. Hij heeft een LED-power indicator die aangeeft hoeveel energie hij nog heeft. Daarnaast heeft hij ook twee USB-poorten waardoor je twee apparaten tegelijk op kan laden. Perfect voor een roadtrip dus.

Daarnaast is de powerbank waterdicht (IP44). Ook dit is handig als je gaat hiken tijdens je roadtrip. Bovendien zit er ook een zaklampje aan: deze gaat aan als je de aan/uit knop lang inhoud. Superhandig zo midden in de nacht.

powerbank

De zaklamp op de powerbank komt dik van pas.

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan deze powerbank. Zo vind ik hem echt heel erg groot. Als je deze vergelijkt met andere powerbanks, is hij echt een stuk groter en daarmee ook wat lomper. Dit komt doordat de dikke bescherming aan de zijkanten, waardoor hij niet snel beschadigd geraakt, wel wat plaats inneemt. En natuurlijk heeft het zonnepaneel ook wat plaats nodig.

Ook vind ik dat de powerbank niet snel oplaad. Dit is geen probleem als je hem ‘s nachts aan het stroom legt, maar als je wil opladen met zonlicht, vind ik het niet zo gemakkelijk. Vergeleken met andere powerbanks maakt dit echter niet zo veel uit: het opladen per zonne-energie is alleen maar een plus! Voor reizen is dit extra handig; je hebt dan namelijk niet altijd stroom. Zo kan je toch altijd je apparaten opladen.

powerbank

Handig in gebruik: mega pluspunt.

Mijn eindoordeel van deze powerbank is positief. Hij werkt goed en fijn, is gemakkelijk in gebruik en overal mee naartoe te nemen. Ik vind hem superhandig voor op vakantie zou hem zeker aanraden voor avontuurlijke reizigers!
De prijs valt met €39,99 ook goed mee.

Dit artikel werd geschreven door onze gastblogger Roos. Roos heeft een eigen sustainability-blog, Sustainable Shopping, waar ze duurzame en ecologische producten bespreekt. Ga zeker eens een kijkje nemen.
No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *