Skomer jacket

review: vaude skomer ll jacket

Er is geen slecht weer, enkel slechte kledij. Het is een torenhoog cliché, maar het is waar. Met de juiste uitrusting kan je alle weersomstandigheden aan. Of het Vaude Skomer ll jacket tot de juiste uitrusting behoort, dat lees je in deze review.

Eigenlijk was ik op zoek naar een goede regenjas. Een regenjas die mij warm houdt, met zakken en die er liefst ook nog goed uitziet. Zo een waarmee je na een lange wandeling zonder schaamrood op de wangen een brasserie kan binnenstappen. Dat ik deze maand met Vaude samenwerk, kwam dus mooi uit. Ik koos het Skomer ll jacket.

skomer jacket

Gietende regen, maar dat geeft niet, want ik bleef lekker droog met het Skomer ll Jacket.

De Skomer lijn

Deze regenjas is een deel van de Skomer lijn voor vrouwen. Met deze lijn speelt Vaude in op de vraag van vrouwen om niet enkel functioneel, maar ook goed gekleed te kunnen genieten van een wandeltocht. De kledij en rugzakken uit de Skomer lijn combineren daarom steeds functionaliteit met een mooi ontwerp in modieuze kleuren.

Daarnaast valt de Skomer lijn onder het Green Shape Label, het eigen label van Vaude dat aangeeft dat het product in kwestie niet enkel van goede kwaliteit is, maar ook op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd wordt. Dat wil zeggen dat de producten worden geproduceerd in werkplaatsen waar eerlijke lonen uitbetaald worden, en dat er duurzame materialen gebruikt worden. Voor de Skomer lijn worden er, bijvoorbeeld, gerecycled polyester en de stoffen TENCEL® ( gemaakt van houtvezels) of S.Cafe® (gemaakt van koffiedik) gebruikt.

Het Skomer ll Jacket

Het Skomer ll Jacket is een lichte regenjas met een eenvoudig en elegant model. De jas komt tot onder je billen. De ritssluiting heeft twee sluitplaatjes: je kan de jas dus helemaal sluiten met het ene sluitplaatje, terwijl je het tweede sluitplaatje kan openen of sluiten om je benen meer bewegingsvrijheid te geven. Met een flap maak je de rits winddicht. De kap is afneembaar.

De jas heeft twee steekzakken en een binnenzak aan de linkerkant. Alle zakken kunnen met ritssluitingen afgesloten worden. Binnenin de twee steekzakken zit een koordje waarmee je de taille kan aantrekken. Ook de manchetten kan je door middel van een trekkoord en klittenband op maat afstellen.

Het buitenmateriaal van de jas bestaat uit het Ceplex Green membraan, dat door Vaude ontwikkeld werd. Dit materiaal wordt gemaakt uit gerecycleerde en biologische materialen, zonder daarbij milieubelastende fluorkoolwaterstoffen te gebruiken. Het Ceplex Green membraan is winddicht, ademend en waterdicht tegen een waterdruk van minstens 15.000mm. De jas is gevoerd in een lichte stof.

skomer jacket

Het Skomer ll jacket.

Op pad met mijn Skomer ll Jacket

Het kost mij altijd wat tijd voor ik een regenjas volledig vertrouw. Natuurlijk wil ik dat ik droog blijf als ik de regenjas draag, maar ik wil ook graag zeker kunnen zijn dat mijn spullen, zoals mijn telefoon, camera en Ipod, droog blijven als ik ze in de jaszakken stop. Zeker omdat sommige regenjassen minder ademend zijn, waardoor je huid na een hele dag zweten toch wat klef blijft.

Het jasje weegt nog geen halve kilo en ik kan het gemakkelijk opproppen tot een klein balletje stof. Dat is natuurlijk een pluspunt voor wie op pad wil gaan met deze regenjas. Maar op het eerste zicht lijkt het daarom minder stevig.

Het eerste wat ik merk als ik de Skomer ll aantrek, is dat hij warm is. Veel warmer dan de dunne stof doet vermoeden. Hij zit comfortabel en past goed rond mijn lichaam. Omdat ik nogal beweeglijk ben, schuif ik het onderste schuifplaatje van de rits een paar centimeter naar boven.
Eenmaal buiten en in de regen, houdt de jas moeiteloos wind en regen tegen. De stof absorbeert af en toe wel wat water, maar dat water bereikt mijn huid niet en de jas droogt heel snel weer op.

De echte test komt tijdens mijn bezoek aan Celles, waar ik de hele dag op mijn Skomer ll jacket vertrouw. Het regent pijpenstelen. Zo erg, dat mijn haren aan mijn hoofd plakken (ik hou niet van een kap op mijn hoofd). Maar de jas houdt alle druppels buiten. Zelfs mijn telefoon, die ik in de binnenzak opberg, blijft gewoon droog.

Dus, ja, het Skomer ll jacket behoort tot de juiste uitrusting.

Over het merk Vaude

Hoewel ik het merk Vaude al een langere tijd ken, ben ik pas naar aanleiding van deze samenwerking grondig beginnen researchen over dit merk. En wat ik vond, maakt mij heel erg blij. Het Duitse familiebedrijf Vaude ontwikkeld kwaliteitsvolle en duurzame producten. Hun producten gaan dus lange tijd mee, wat natuurlijk erg goed is. Maar ook het productieproces is zo duurzaam mogelijk door het gebruik van gerecycleerde materialen en door het bannen van schadelijke stoffen.

Zelfs het hoofdkantoor van Vaude, in Tettnang, is volledig klimaatneutraal. De werknemers die voor Vaude werken, krijgen eerlijke lonen. Ook de werknemers die niet in Europa wonen en werken. Bij het Duitse hoofdkantoor opende Vaude zelfs een kinderopvang, waarmee het zijn werknemers stimuleert hun carrière met een gezin te combineren.

Nu, iedereen kan beweren dat ze ecologisch en duurzaam werken. Maar Vaude bewijst dat ook door hun productieprocessen te laten controle door externe organisaties. Hiermee verwierven ze al de strenge Bluesign® milieustandaard, waarmee ze aantonen dat ze schadelijke chemicaliën bannen, het Duitse kwaliteitszegel Grüner Knopf, waarmee ze aantonen dat hun stoffen aan sociale en milieunormen voldoen, en verkregen ze de Leader Status van de Fair Wear Foundation, dat controleert of werknemers eerlijke lonen uitbetaald krijgen.

Het resultaat is een indrukwekkende lijn kwaliteitsvolle producten die je zonder schuldgevoel kan gebruiken.

skomer jacket

Eerste keer passen: yes, dit jasje is modieus!

One Comment
  1. Mooie jas! Ik heb er net eentje bij de Decathlon besteld. Een stuk goedkoper maar uiteraard ook niet dezelfde kwaliteit als Vaude.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *