Review: de UE Roll Speaker

Tijdens mijn backpackjaren droegen wij vaak zo’n klein radiootje mee. Zo’n dingetje op batterijen dat je gratis kreeg bij een abonnement van een roddeltijdschrift. Af en toe een beetje muziek, dat is exact wat je nodig hebt tijdens het wandelen.

Juist jammer dat die batterijen niet lang meegingen. Dan is de huidige generatie speakers en radiootjes heel wat beter. What a great time to be alive!

De UE Roll
Ken je het merk UE? Dat staat voor Ultimate Ears? Nee? Dan is het hoog tijd dat je het leert kennen. UE bracht een aantal heel leuke speeltjes op de markt: draagbare speakers die je via bluetooth aansluit op je Ipod, of gsm. Kei handig voor mensen on the road, die zo af en toe een beetje muziek willen horen.

Van UE mocht ik hun UE Roll uittesten: een schijfvormige speaker, die je op een floatie kan zetten en zo zelfs mee het zwembad kan innemen. Hij is namelijk waterdicht tot één meter onder water. Je laadt de speaker op via een USB kabel, waarna hij voor zo’n 9 uur lang kan spelen. Handig!

 

Mijn testterrein? Ja, dat was een beetje moeilijk. Dat backpacken is namelijk al een tijdje voorbij. Kei spijtig. Gelukkig had ik een ander evenement dat mij wel geschikt leek: mijn dertigste verjaardag kwam er aan, en ik had een feestje gepland.

De Testfase
Mijn verjaardag brak aan en ik had mijn nieuwe speaker al helemaal opgeladen. Ik had spotify gedownload en de bluetooth verbinding tussen gsm en speaker getest. Alles werkte precies zoals het moest. Het geluid was helder en luid, met een mooie bass en geen schrille tonen, zoals die oude radiootjes soms wel hadden.

En dus ging ik met alle vertrouwen mijn feestje in. Af en toe haperde de muziek en moest ik spotify terug in gang zetten. Bleek dat de wifi waar ik op rekende, af en toe forfait gaf. Maar al bij al zorgde de UE Roll voor een gezellig achtergrondgeluid. En toen ik het beu was dat dat geluid op de achtergrond zat, haakte ik de UE Roll aan mijn jas, en liep ik rond als een wandelende speaker. Dat ding namelijk kei licht, en de elastiek die bedoeld is om de speaker aan de floatie te hangen, kan ook dienen om de speaker aan een jas, of pakweg rugzak, te binden.

Conclusie
Ik heb wreed veel spijt dat de UE Roll niet voor handen was in mijn backpackjaren. Hij is handig, weegt maar zo’n 300gr en is stevig.
Dat hij waterdicht is, en handig vast te maken aan van alles en nog wat, is een extra pluspunt.

Een minpuntje is dat je geheel afhankelijk bent van een ander devies. De UE Roll is een speaker, en dat wil zeggen dat je een gsm of Ipod nodig hebt mét bluetooth verbinden om er enig geluid uit te krijgen.
Ik kijk al uit naar de dag dat UE radio’s uitbrengt, of speakers met een eigen muziekgeheugen.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *