Thule Subterra Duffel 60L

review: thule subterra duffel 60L

Goed materiaal is essentieel voor reizigers. Een goede rugzak van een ervaren merk, bijvoorbeeld, kan het verschil maken tijdens een trektocht. Welk merk het beste is, hangt voor een groot deel af van jouw voorkeuren. Van jouw lichaamsbouw, van wat jij juist zoekt. Maar voor mij is hét merk Thule.

Over Thule

Thule is dat Zweedse merk dat bagage produceert in alle maten en gewichten en types. En daarmee bedoelen ze ook echt alle types bagage. Van rugzakken tot fietskarren tot kinderdragers: zolang het moet dienen om iets kostbaars veilig mee op reis te nemen, dan heeft Thule dat wel in zijn collectie.

Je herkent de naam Thule misschien wel van de review die ik onlangs deed van de Thule AllTrail rugzak. Ik was daar zo in de wolken van, dat ik direct mijn ganse voorraad rugzakken en valiezen wilde buiten gooien om ze te vervangen met stukken van Thule. Maar dat zou nogal een dure affaire geworden zijn.

De Thule Subterra Duffel 60L testen

Ik had geluk! Niet lang na mijn review van de Thule AllTrail, zat er een grote doos bij de post met daarin de Thule Subterra Duffel 60L. Een duffelbag, en dus iets héél anders dan een trekrugzak. Ik was kei benieuwd hoe dat ging gaan, dus bij de eerste reis die ik maakte, ging de duffelbag al mee: op naar Noorwegen!

Bij het inpakken van mijn bagage werd ik verrast door de grootte van de duffelbag. De wanden van deze tas zijn redelijk poofy, en daardoor lijkt het alsof hij lang de binnenkant minder ruim is. Maar hoe meer bagage je daar in stopt, het meer de tas uitzet. Voor ik het wist, zat alles er in. En ik had niet eens moeten proppen.

Thule Subterra Duffel 60L

Alles geraakt daar in!

Ik stond daar een beetje verbaasd te kijken. Want niet alleen ging al mijn bagage daar vlot in, de opdeling van de tas maakte het inpakken ook nog eens supersnel. Kledij in het middenvak, schoenen in een zijvak en alles kostbaars in de kleine, ingebouwde tasjes langs de binnenkant.
Onderweg bleek die indeling ook nog eens superhandig, want mijn gebruikte, vuile schoenen bleven  gescheiden van mijn propere kleren.

Het enige waar ik een beetje mee worstelde (letterlijk) was de grootte van de tas. Ik ben zelf maar een kleintje, en de tas is redelijk groot. Goed, een grote valies is dat ook, maar daar staan wieltjes onder.
De Thule Subterra Duffel 60L draag je met en schouderriem aan je schouder. Bij mij floepte die riem nogal vaak van mijn schouder, want niet zo handig is. De vele handvaten aan de tas waren dan weer wel heel handig.

Conclusie

Ik ben fan van de Thule Subterra Duffel 60L. Ik vind hem ruim, handig ingedeeld en mooi. Omdat hij geen harde case heeft, prop je hem gemakkelijk in een volle autokoffer of onder een stoel. De vakken zijn ruim en praktisch, en net wanneer je denkt dat je er nooit alles inkrijgt, verrast de Thule Subterra Duffel 60L je met zijn ruimte.
Bovendien is hij gemaakt van stevig materiaal. Je kan er zeker van zijn dat dit een tas is die jaren meegaat.

Ik vond het wat minder dat de schouderriem altijd van mijn schouder gleed. Als je klein bent zoals ik, dan draagt hij niet heel comfortabel. Grote mensen zullen daar echter geen probleem me hebben. Manlief draagt de Thule Subterra Duffel 60L alsof het een boodschappentasje is.

Dus. Ik zou je deze tas absoluut  aanraden. Maar ik raad je ook aan er voorzichtig mee om te springen. Voor een roadtrip of kampeerreis zie ik geen problemen, maar voor een vliegtuigreis, waar alle bagage op elkaar gestapeld wordt, zou ik nooit kwetsbare dingen in de Thule Subterra Duffel 60L stoppen. Camera’s, laptops, breekbare souvenirs: draag ze in je handbagage, want deze duffelbag kan ze niet beschermen. Maar, eerlijk, als je je laptop en camera’s in veilig in het ruim van het vliegtuig wil gaan vervoeren, dan heb je iets héél stevig nodig.

Thule deed het weer: ik ben fan!

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *