Thule Subterra

Review: the Thule Subterra trolley

Sinds ik de Thule Subterra Carry-On gebruik, heb ik een zwak voor het Zweedse merk. Dat koffertje is klein, maar dankzij het compressiepaneel krijg je er zo. veel. in. Toen de Thule Subterra Check-In trolley voor de deur stond, werd ik dus geheid enthousiast. Tijd om te testen. Tijd voor een review van de Thule Subterra trolley.

Het design van de Thule Subterra collectie

De Subterra collectie bestaat uit degelijke, stijlvolle bagage. Van elektronicatasjes tot ruimbagage: in deze collectie vind je alles wat je nodig hebt om comfortabel je bagage te vervoeren. De Subterra collectie heeft een strak, minimalistisch design, met ronde hoeken en sobere kleuren zwart, donkerblauw en bordeauxrood. De binnenzijde heeft felle kleuren. Oranje en blauw.

De koffers zijn gemaakt van een ietwat soepele, maar stevige, dikke stoffen buitenlaag, die weliswaar niet zo hard is als een hard shell, maar wel je bagage goed beschermd. De achterzijde heeft een versterkt exoskelet met gegoten polycarbonaat. Kwalitatieve ritsen en soepele wieltjes zorgen voor gebruiksgemak.

Het eenvoudige design wordt doorgetrokken in de indeling van de rugzakken en koffer. Een spaarzaam aantal vakken, die afgesloten kunnen worden met ritsen en spanriemen, houden je spullen op hun plaats.

Thule Subterra

Specificaties van de Thule Subterra trolley

De Subterra trolley is, net zoals de rest van de collectie, stijlvol en sober. De koffer is voorzien van een telescopisch handvat bovenaan, subtiele handvaten aan de bovenzijde en de zijkant, en vier wieltjes. Een rits aan de buitenzijde geeft je de mogelijkheid om je koffer iets groter of kleiner te maken, zodat er meer of minder in kan. Aan de bovenzijde zit een vak dat je zowel langs de buitenzijde als de binnenzijde kan openen. Aan de zijkant vind je een klein vakje waar je een kaartje of identiteitsbewijs kan steken, zodat je je koffer gemakkelijk herkent.

Open je de koffer, dan valt de felle kleur van de binnenzijde meteen op. Dat contrasteert heel mooi met de sobere buitenzijde. De koffer heeft een hoofdcompartiment. In de flap zitten twee vakken: één vak dat je dus ook langs de buitenzijde kan openen, en een groter vak dat je enkel langs de binnenzijde kan openen. Het vak aan de buitenzijde is voorzien van een klein vak in mesh en een bevestiging voor je sleutels.

De Subterra trolley is 32 op 44 op 63 centimeter groot en heeft een inhoud van 63 liter. Leeg weegt de koffer nauwelijks 4,2 kilogram, wat hem echt perfect maakt als ruimbagage.

Thule Subterra

Op pad met de Thule Subterra trolley

Ik neem de Thule Subterra trolley mee naar Aruba. De koffer is groot genoeg om alles wat ik nodig heb, gemakkelijk in te kunnen opbergen. Zomerjurkjes, badpak en toilettas, maar ook mijn sportschoenen. Zoals gewoonlijk heb ik weer veel te veel bij. Niet dat ik daar last van heb, want de Subterra trolley is zo ruim dat ik er nog wat had kunnen bijsteken, als ik had gewild.

Ik pak alles in, trek de spanriem aan en sluit de koffer af. De ritsen hebben een handige vorm die het toestaat om ze op slot te doen met een klein slot. Thule verkoopt zelf sloten die perfect passen op hun koffers, maar ik merk dat een standaard slotje ook prima past.

Na een treinrit tussen Brussel en Amsterdam en een vlucht van bijna tien uur, sta ik eindelijk in mijn hotel. Dit is het moment suprême. De eigenlijke test. Ik leg de koffer neer, open het slotje en trek de rits open.

Mijn ervaring

Mijn bagage zit nog perfect op zijn plek. Alles is in perfecte staat. Geen rimpels, geen kreukels, geen ontplofte zonnemelkflessen. Ik trek de spanriem los en kies een licht T-shirt. Het is warm in Aruba en ik zweet me te pletter. Misschien is het toch wel goed dat ik zoveel kleren bij heb.

De hele week leef ik uit mijn koffer. Elke dag kies ik wat ik nodig heb, voor ik de koffer weer sluit en op slot doe. De berg vuile was naast de koffer groeit gestaag en even maak ik me zorgen of ik alles wel terug in de koffer ga krijgen voor de reis terug. Maar dat is nergens voor nodig. Wanneer het tijd is om terug te keren, krijg ik alles vlotjes weer ingepakt. Verrimpeld, verkreukelt en geurend naar zonnemelk, maar dat is zoals het hoort na een reis.

Thule Subterra wieltjes

Pluspunten van de Subterra trolley

Over de grote lijn ben ik bijzonder positief over de Thule Subterra trolley. Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht, gezien ik de Subterra handbagage zo vaak en zo graag gebruik. Ik lijst de pluspunten graag voor je op:

  • Stijlvol design waar je zonder blozen mee op zakenreis kan
  • Lichte en sterke buitenzijde die je spullen tegen schokken beschermd
  • Sterke ritsen
  • Handige opbergvakken
  • Telescopisch handvat
  • Wieltjes waar je gemakkelijker pirouettes mee draait, zo soepel zijn ze
  • Brede spanriem

Minpunten van de Subterra trolley

Hoewel ik enthousiast ben, mis ik één aspect aan de Thule Subterra trolley. Het compressiepaneel. De Subterra handbagage is voorzien van een compressiepaneel waarmee je je kleren kan samendrukken, zodat je nog meer in je bagage kan stoppen. Ik had gehoopt dat de Subterra trolley een soortgelijk compressiepaneel zou hebben, maar daarin werd ik teleurgesteld. Maar de sterke spanriem van de Subterra Spinner compenseert dat gemis wel. Ik som de minpunten op:

  • Geen compressiepaneel
  • Ietwat zacht deksel dat je gemakkelijk kan induwen. Stop geen kwetsbare producten aan de bovenzijde van je koffer
  • Het hoofdcompartiment is erg groot en diep. Hoewel dat zeker zijn nut heeft, vind ik het ook wel handig als er twee minder grote hoofdcompartimenten zijn.

Zijn die minpunten dealbrekers? Absoluut niet. Zeker niet als je de Subterra trolley ruimbagage combineert met de Subterra handbagage. De twee vullen elkaar perfect aan. Geen wonder dus dat ze als een set verkocht worden.

Een woordje over het Zweedse merk Thule

Thule is een Zweeds merk dat sinds jaar en dag producten verkoopt waarmee je wat jou het dierbaarste is, kan vervoeren. Wat ik overigens een prachtig sentiment vind, want Thule produceert niet alleen koffer en rugzakken, maar ook dakkoffers, fietsdragers, tenten en kinderwagens. Alles om te beschermen wat je liefhebt.

De kwaliteit van de producten is, in mijn ervaring, ongeëvenaard. Ik gebruik mijn handbagage en rugzakken van Thule al jaren. Jarenlang neem ik ze al mee op reis. Vliegtuig in, vliegtuig uit. Toch zit er na al die tijd nauwelijks sleet op.

En dat past ook in de filosofie van Thule. Kwalitatieve producten die jarenlang meegaan zijn duurzaam. Je hoeft ze niet elk seizoen te vervangen, want ze gaan echt lang mee. Het neutrale ontwerp zorgt dan weer dat ze ook stijlvol blijven. Je kan het duurzaamheidsbeleid van Thule hier nalezen.

Koop de Subterra trolley

De Thule Subterra trolley is een deel van de Subterra collectie. Die collectie kan je hier bekijken. Heb je meer interesse in de andere producten van Thule, dan kijk je best naar het overzicht op hun website.

Wist je overigens dat het merk Case Logic ook ondergebracht is bij de Thule Group? Je vindt mijn review van Case Logic in dit artikel.

Thule Subterra Check-In
Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *