review: the north face ultra fastpack II gtx schoenen

Omdat het niet altijd een review van damesmodelletjes moet zijn, stroopte manlief zijn mouwen op en testte hij voor jullie een paar Ultra Fastpack II GTX schoenen van The North Face. En dat ging zo:

Het had nogal wat voeten in de aarde om dit paar schoenen getest te krijgen. Manlief gebruikte de schoenen op reis in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. En om echt helemaal zeker te zijn, droeg hij de schoenen ook bij zijn eerste skydive.

The North Face

De North Face heeft weinig introductie nodig. Omdat het zo’n bekend merk is, maar ook omdat we wel meer reviews maken van hun materiaal. De kwaliteit van dit merk is erg goed, eens te meer omdat ze er naar streven telkens betere en sterkere af te leveren.

Ultra Fastpack II GTX

Manlief testte de Ultra Fastpack II GTX schoenen. Dit paar schoenen, dat er uitziet als een stevige sportschoen, is een lichte waterdichte schoen die een kruising is tussen wandelschoenen en hardloopschoenen. Ze ondersteunen je voeten en dempen je stappen, om je zo te helpen je prestaties op te voeren. De stevige grip van de zool helpt daar ook bij. Hoewel waterdicht, zijn ze ook ademend.
Manlief heeft schoenmaat 43 – 44, afhankelijk van het merk. Voor de zekerheid koos hij dus voor maat 43.5.

De Testfase

Manlief is een eerder bescheiden jongen, die graag kledij draagt in schutkleuren, zonder al te veel felle details. Dat de Ultra Fastpack II GTX in keurig grijs kwam, vond ie schitterend. Dat de zolen gifgroen waren, iets minder. Gelukkig doet kleur niet af aan de kwaliteit.

Door de gietende regenbuien in juni, werden deze schoenen tot het uiterste getest. Ze waren inderdaad waterdicht, tot op het punt waar manlief zelf helemaal doorweekt was. Hoe waterdicht ook, geen enkele schoen houdt water tegen dat van je broekspijpen in je sokken loopt.

Ultra Fastpack II GTX

Eerlijk, in het begin moest Manlief wennen aan de schoenen. Hij voelde aan dat ze iets te groot waren, al moet gezegd dat hij zelden sportschoenen draagt. Dat die schoenen dus iets ruimer rond je tenen zitten, voelde voor hem vreemd aan.
Wanneer we de bergen in trokken, gaf hij dus de voorkeur aan bottinnen. Ook omdat de zool van zijn bottinnen dikker is, en dat comfortabeler voelde op rotsen.

Maar, na een paar keer proberen, grijpt hij graag naar zijn Ultra Fastpack II GTX schoenen wanneer hij zich op terrein beweegt dat niet te extreem is, maar ongeschikt voor zijn dagdagelijkse schoenen. Bijvoorbeeld urbexen in Frankrijk.
Voor zijn skydive koos manlief voor deze schoenen omdat ze zo licht zijn, en echt wel tegen een stootje kunnen. Dat vallen en vliegen is niks, maar dat neerkomen!

Ultra Fastpack II GTX

Manlief beschouwt de Ultra Fastpack II GTX schoen als een schoen die geschikt is voor bepaalde situaties. Hij zal ze niet gaan dragen als dagdagelijkse schoen.

Conclusie

Een uitstekende schoen om te gebruiken bij sportieve activiteiten. Precies waarvoor hij bedoeld is. Erg licht en goede kwaliteit. Manlief was in de wolken met de waterdichtheid.

Minder comfortabel in het dagdagelijkse leven. De maat inschatten bleek moeilijk te zijn: passen is dus een must! Manlief merkte ook op dat de sterke grip van de zolen minder geschikt is om auto mee te rijden. Hij bleef al eens haken op zijn pedalen, wat je niet wilt in de auto.

Een erg goede schoen, dus, zolang je hem gebruikt waar hij voor bedoeld is.

Skydive

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *