Cyclone Jacket

review: the north face cyclone jacket

Als het over outdoor materiaal gaat, val ik graag in herhaling: kwaliteit en duurzaamheid zijn onontbeerlijk. Het Cyclone Jacket van The North Face is een jas die in jouw collectie thuishoort om precies die redenen.

Er staat al jaren een samenwerking tussen Reisgoesting en The North Face. Onze samenwerking resulteerde in reviews van verschillende producten én een absoluut vertrouwen van mijn kant in de kwaliteit van het merk.
Nog niet zo lang geleden publiceerde ik de review van het Glacier T-shirt. Vandaag vertel ik je over het  The North Face Cyclone Jacket: een veelzijdige en lichte jas, die eigenlijk altijd in je rugzak zou moeten zitten.

The North Face Cyclone Jacket

Het Cycone Jacket is een jas met een eenvoudig, maar degelijk design. Vooraan zit een rits, de twee mesh steekzakken op de buik kan je afsluiten met een rits en er zit een kap aan. Precies zoals je van een jas verwacht. Het is dan ook de technologie die achter dit ontwerp zit, die de jas buitengewoon maakt.

De jas is gemaakt van de stof 50D 75 g/m² WindWall™, 100% polyester ripstop with durable water-repellent (DWR) finish. Deze stof maakt de jas waterdicht én ademend, zodat jij in alle omstandigheden droog blijft. Regen krijgt niet de kans door te dringen, zweet wordt netjes afgevoerd.
Daarnaast houdt de stof ook de wind tegen, wat een gevoelig verschil geeft in comfort voor de drager.

Met zijn relax fit is de jas comfortabel om te dragen. Bovendien is hij zo licht, dat je amper voelt dat je het draagt. Eén van de steekzakken functioneert bovendien als een zakje op de jas in weg te stoppen, zoals een ouderwetse KW. Op die manier kan je het netjes in je rugzak opbergen.

Het The North face Cyclone Jacket is verkrijgbaar in een vrouwenmodel en een mannenmodel. Kleuren kunnen verschillen per seizoen.

De ‘94 rage Collectie

Ik heb een The North Face Novelty Cyclone 2.0 Jacket. Deze versie van de Cyclone is deel van de tijdelijke ’94 Rage Collectie, een collectie gebaseerd op de snowboardsubcultuur van de jaren 90. Stukken uit deze collectie hebben een opvallende jaren 90 feel, met felle kleuren en haast schokkende designs.

In de ’94 rage collectie vind je, naast het Novelty Cyclone 2.0 jacket, ook andere stukken terug, zoals deze gevoerde jas en deze unisex fleece. Het ontwerp van de kledij is doorgetrokken naar elk stuk, met een wervelende print die aan marmer doet denken.

The North Face Men’s Novelty Cyclone 2.0 Jacket bestaat In de kleuren Asphalt Gry en LeopardYellow. Beide hebben de opvallende marmer-tekening in de stof, maar degene in Asphalt Gry is natuurlijk subtieler dan degene in LeopardYellow.

Cyclone Jacket

Het Cyclone Jacket van de ’94 Rage Collectie.

Op pad met mijn Cyclone Jacket

Natuurlijk was het de bedoeling dat ik deze jas uit testen zou nemen op één van mijn geplande reizen. Nu die reizen allemaal weg zijn, heb ik het jasje getest op eigen terrein: in het groen rond thuisstad Lier.

Het grootste voordeel van de jas zit hem in zijn draagcomfort. Wanneer het weer onstabiel is, met wolken, wind en misschien zelfs wat regen in de lucht, hoef ik geen dikke jas mee te slepen, maar draag ik gewoon mijn Cyclone Jacket boven mijn kledij. Heb ik ‘m niet meer nodig, dan stop ik hem in mijn rugzak of zelfs in mijn handtas.

Wat ik minder aangenaam vind, is het gevoel van de natte jas op je huid. Wanneer het hard regent, en je bijvoorbeeld enkel een T-shirt onder de jas draagt, dan kan de stof koel en zelfs een beetje plakkerig op je huid voelen. Al blijft hij wel helemaal waterdicht.
Ik draag de Cyclone Jacket dus graag boven een trui.

The North Face

Met de Cyclone Jacket behoudt het Amerikaanse merk The North Face zijn reputatie van kwaliteit en duurzaamheid. The North Face producten worden ontworpen voor een duurzaam en lang gebruik. Worden ze goed verzorgd, dan kan je er jarenlang plezier van hebben.

Door het Cyclone Jacket steeds opnieuw te heruitvinden, blijft het model actueel en wordt de kwaliteit enkel maar beter. Door versies van het Cyclone Jacket op te nemen in tijdelijke collecties, zoals de ’94 Rage Collectie, krijgen kopers de kans een meer unieke versie van de jacket te bezitten.

Maar, en dit zeggen we elke keer, om ten volle te genieten van je The North Face producten, is passen belangrijk. Je kan de kledij online kopen via de webshop, waarbij je gebruik kan maken van een handig systeem om je maten te bepalen, maar toch ben ik een voorstander van passen in fysieke winkels.

Cyclone Jacket

Kwaliteit en duurzaamheid.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *