Activist Futurelight

Review: the North Face activist Futurelight schoenen

Een paar wandelschoenen testen? Bring it on! Dit najaar ging ik op pad met The North Face Activist Futurelight wandelschoenen. Lees hier hoe dat ging, van unboxing tot wandeling.

Over de Activist Futurelight halfhoge boots

Met de Activist Futurelight halfhoge boots brengt The North Face een veelzijdige wandelschoen op de markt. Of je nu gaat wandelen in een urban jungle of in de groene bergen, deze schoen biedt je de ondersteuning die je nodig hebt op alle types terrein.

Het ontwerp van de schoenen is strak en modern, waardoor ze er niet uitzien als een klassieke bottine. Het FUTURELIGHT™-membraan houdt ze waterdicht, terwijl de veerkrachtige OrthoLite®-binnenzolen jouw voeten ondersteunt. De Hielfixatietechnologie tenslotte geeft je tractie. Het geheel is verrassend licht, wat jouw wandelervaring alleen maar gemakkelijker maakt.

In dit artikel test ik het mannenmodel, maar er is ook een soortgelijk model voor vrouwen.

Activist Futurelight
Een wandelschoen met een modern, urban design.

Het assepoester moment

Op het eerste zicht lijkt het alsof The North Face mij een paar trailschoenen heeft opgestuurd. De dikke witte zool, de licht gekleurde Gore-Tex en de blitse merknaam op de hiel van de schoen: ze schreeuwen niet meteen wandelschoen. Maar met dit design bewijst The North Face dat ze mee zijn met de tijd, en hebben ze het idee dat een wandelschoen een grove, ruwe zware bottine moet zijn volledig weggevaagd. Pluspunt.

The North Face schoenen durven al eens wat nauw te zijn, en dat is voor Future Light niet anders. Klein minpunt. Ik moet de veters van bovenaan de schoen tot het laatste vetergaatje lossen voor ik mijn voet er in krijg. Maar meteen voelde ik de ondersteuning van de schoenzool, en de krachtige, maar zachte hals die mijn enkels stevig ondersteund. Pluspunt.

Activist Futurelight
Het assepoester moment: voor het eerst de schoenen aan de voet.

Op stap

Na mijn assepoester moment moeten de schoenen natuurlijk getest worden. Ik neem de proef op de som door de schoenen te dragen tijdens een wandeling in onze Belgische Ardennen. Hellingen, bos en waterlopen. Of de schoenen behandeld moeten worden voor ze naar buiten kunnen? Geen idee. Dus ga ik zonder enige voorbehandeling maar op pad.

De eerste test is een rondje rond de parking, terwijl mijn lief nog God-weet-wat voor zaken te doen heeft in de auto. Dat de zool net als een sportschoen de schokken opvangt tijdens de stappen, valt meteen op. De schoen is erg licht, en toch echt ondersteunend. Ik kan niet wachten om te beginnen aan mijn wandeling.

Het lief en ik beginnen onze wandeling met de afdaling van de bekendste, nu sneeuwloze skipiste van België. Opvallend is dat ik op mijn gemak de afdaling van deze helling kan afwandelen. En dat door nat gras. Op geen enkel moment verlies ik grip of schuif ik een stukje door bij het neerzetten van mijn voeten. Pluspunt.
De Future Light wandelschoenen zijn ademend, maar dat wil niet zeggen dat ze vocht doorlaten. Ik wandel door hoog, nat gras, en mijn voeten blijven toch lekker droog. De schoenen knellen niet, worden niet zweterig, en blijven waterdicht. Super pluspunt.

Na de afdaling voel ik wel dat het tijd is om de veters eens aan te trekken. Niet omdat de veters lossen, maar omdat mijn voeten hun positie gevonden hebben.

Activist Futurelight
Nat terrein: geen enkel probleem.

Door het bos

Onderaan de skipiste leidt ons pad ons door het bijgelegen dorp. De weg daalt, en gaat dan door het bos. Asfalt maakt plaats voor losse ondergrond en… een ondiepe beek. Het kind in mij wordt instant enthousiast en na een luide ‘los erdoor ermee’ waad ik door het kabbelende water. De hoge verwachtingen die ik tijdens mijn wandeling opbouwde, worden nog maar eens ingelost tijdens deze test: mijn voeten blijven volledig droog. Pluspunt!

Na enkele kilometers stevig doorwandelen, verandert het terrein. Het zandpad wordt een keienpad. Perfecte ondergrond om je voeten om te slaan en je enkels te verzwikken. Gelukkig ondersteunt de Future Light mijn enkels zo goed, dat ik zo goed als blindelings over de keien kan lopen zonder een instabiel gevoel te krijgen. Geweldig gevoel trouwens, wanneer een schoen zo ondersteunend is dat je geen schrik moet hebben om je voeten om te slaan.

Activist Futurelight
Lastig terrein: evengoed geen probleem.

Mijn verdict

Ik was, in eerste instantie, een beetje argwanend. De combinatie licht en stevig gaat toch vaak niet goed samen. Toch maakt The North Face komaf met dit vooroordeel. De Future Light Wandelschoenen zijn licht als een loopschoen maar bieden de ondersteuning van een paar combats. De schoenen bieden perfecte ondersteuning, zijn toch niet zwaar aan de voet en zijn ademend, zodat je niet met doorweekte sokken uit de schoenen stapt. Groot pluspunt voor een wandelschoen.

Minpunten zijn dat de schoen een beetje nauw is. Mensen met een hoge wreef, moeten de Future Light echt eerst passen voor ze hem aankopen. Verder vind ik de kleuren van het ontwerp niet geweldig: er zit wat veel wit in naar mijn smaak. Maar dat is persoonlijk en verandert natuurlijk niks aan het gebruikscomfort van de Future Light.

Ondanks de minpunten zijn The North Face Future Lights voor mij de ideale wandelschoenen.

Activist Futurelight
Verdict: topschoen!

The North Face

Wat kan ik nog zeggen over The North Face wat je nog niet weet? Op Reisgoesting schrijven we vaak over dit Amerikaanse merk, omdat we een lang staande samenwerking met hen hebben. In het gamma van The North Face vind je outdoor producten van kledij tot slaapzakken en rugzakken, waarvan we er hier op Reisgoesting al verschillende hebben gereviewd.

Dat het merk duurzame kwaliteit levert, is voor ons een belangrijke asset. De producten van The North Face worden deels gemaakt met gerecyclede materialen en het productieproces wordt telkens weer onder de loep genomen om het gebruik van schadelijke chemicaliën en het gebruik van water zo laag mogelijk te houden.

Dat het altijd beter kan, dat weten ze bij The North Face en daarom werken ze ook met het Clothes the Loop-programma, waarbij je oude en gebruikte producten kan binnenbrengen, zodat ze gerecycleerd kunnen worden. Pluspunt!

Activist Futurelight
Wandelen in de Hoge Venen: da’s niet zo slecht.
Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

4 responses to “Review: the North Face activist Futurelight schoenen”

 1. René Bats Avatar
  René Bats

  Waar kan je die kopen in Belgie Mvg René

  1. Lot Wildiers Avatar

   Je kan deze kopen via de webshop van The North Face zelf. Je kan ook schoenen van The North Face kopen via A.S. Adventure, maar ik weet niet of ze dit specifiek model hebben.

 2. […] tussen Reisgoesting en The North Face. Iets wat je zeker niet ontgaan zal zijn. Zeker omdat deze samenwerking tijdens de lockdowns van 2020 nog wat sterker is geworden. Over de grote lijn ben ik heel tevreden met de kwaliteit van hun producten. Zo goed als elk stuk […]

 3. […] nog een reis op de planning. Een reis waarbij in mijn Neyland uitgebreid kan testen. Deze keer geen stevige wandeling door de Ardennen of mountainbiketochten in een Europees gebergte, maar een surfvakantie in Zuid-Frankrijk – nog […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *