Decathlon

review: naar peru met decathlon

Met dat ik naar Peru zou reizen, begon ik te beseffen dat ik een aantal dingen te kort kwam. Bergschoenen en een paar dingen die je heel hard nodig hebt in Zuid-Amerika, zoals muggenmelk met deet. Maar die dingen zijn duur, verdorie. Gelukkig was daar decathlon to the rescue!

De perikelen van het shoppen (arme ik)

Voor vertrek stuurde Decathlon mij een pakketje met een hele hoop handige spullen: bergschoenen, een trui en broeken. Ik vond dat echt supertof van Decathlon. Jammer genoeg was er een klein misverstand met de maten, en zat ik met een tweetal te kleine broeken. Dus trok ik met de broeken naar de winkel in Olen, waar er mij heel vriendelijk werd aangeboden om te ruilen.

Dat ruilen bracht echter een nieuw probleem naar boven: de zomercollectie lag – uiteraard – niet meer in de rekken. En een winterbroek, dat was toch een tikje te warm voor Peru.
Tegelijk besefte ik dat ik een hele hoop dingen aan het vergeten was, zoals zonnemelk en muggenmelk. Dus liet ik de broeken voor wat ze waren en ging ik lekker shoppen in de zonnebrandsectie.

Mijn review van vandaag zal dus een beetje minder klassiek zijn dan je gewend bent. Maar ik denk dat je best wel gebaat bent met mijn ervaringen hier, want wie springt er nu nooit eens de Decathlon binnen voor wat spullen? Ah, voila.

Bergschoenen

Ik zal beginnen met het onverdeelde succes van mijn reis naar Peru: de bergschoenen. Ik mocht van Decathlon de Quechua Trekkingschoenen Trek 500 uittesten. En stevige, lederen schoen. Zo eentje waarvan het voelt alsof je je voet in een harnas hebt gestoken. Heerlijk vind ik dat. Mijn voeten lekker vast, de zool lekker soepel en alles zo comfortabel. Zelfs op het ruwe terrein van de Andes.

Enige minpunt was dat de schoenen vrij hoog kwamen, en niet voorzien waren op de curve van mijn kuiten. Het resultaat was dat het uiterste bovenste randje van de schoenen in mijn huid schuurden.

Zonnebrand en muggenmelk

Dit is een goed bewaard geheim: de zonnemelk van de Decathlon. Eerlijk, doorgaans ben ik voor zonnemelk een fan van merken. Uiteindelijk is zonnemelk behoorlijk belangrijk, zeker in droge, warme landen zoals Peru. En ook als je van nature zo bleek bent als ik.
Maar sinds ik afgelopen zomer eens door mijn zonnemelk zat, en er alleen maar een Decathlon in de buurt was, kocht ik hun zonnemelk. Werd ik even aangenaam verrast. Super goede zonnemelk, aan een vierde van de prijs van de bekendere merken.

Hetzelfde gold ook voor de muggenmelk. Reizigers weten het wel: muggenmelk met deet is super duur. Maar ook weer super belangrijk. De sterke deet houdt namelijk de muggen op afstand die je kunnen besmetten met verschillende virussen, zoals malaria of zika.
Ook hier was de prijs zoveel lager dan de klassieke merken.

Service

Al bij al was ik behoorlijk tevreden van het hele gedoe. Klopt, dat met die broeken dat was dikke pech. Maar toen bleek dat er geen alternatief was, kreeg ik van Decathlon de waarde van de spullen terug en kon ik dat besteden aan dingen die eveneens behoorlijk nuttig waren voor de reis naar Peru, zoals de zonne- en muggenmelk. Ik vind dat goede service.
Tel je daarbij op dat de prijs voor de muggenmelk en zonnemelk echt wel heel goed is, dan weet je dat ik een tevreden vrouw was.

Klopt, er zijn stemmen die zeggen dat je voor echt goed of professioneel materiaal niet bij Decathlon moet zijn. Atleten en extreme sporters zouden hun gading niet vinden bij Decathlon.
Misschien is dat ook zo, dat weet ik niet, maar ik weet wel dat ik noch een atleet, noch een extreme sporter ben. Ik ga niet meteen de Everest beklimmen.

Wat ik wél doe, is reizen zoals iedereen dat doet: soms zit ik in de bergen, soms zit ik op het strand, soms ga ik trekken. Als je voor elke reis een peperdure uitrusting moet kopen, dan drijf je de prijs van je reis wel heel erg op. En daarvoor is Decathlon nu eens perfect: degelijk materiaal voor een zalige prijs. Voor iedereen die graag sport of reist, zonder daarbij in het extreme te gaan.

Yes!

Meer over mijn reis naar Peru? Dat vind je hier:
De Andes in: condors en hoogteziekte
Despacito, Peru
Belmond Las Casitas del Colca
Arequipa, de Witte Stad

Decathlon

Klein beetje sluipreclame in mijn foto’s, dat moet kunnen he.2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *