hiking rugzak

review: quechua hiking rugzak 30l

Hét essentiële iets van een backpacker en een wereldreiziger? Een goede hiking rugzak. Ik heb intussen mijn schare aan rugzakken versleten, dus werd het tijd om eens een nieuwe te testen: op naar de Decathlon!

Voor ik op zoek ging naar de beste rugzak, zette ik op een rijtje wat ik nodig had: waterdicht, groot genoeg, comfortabel. Het moest de juiste maat zijn, zodat ik hem als handbagage op het vliegtuig kon meedragen. Bovendien moest ik mijn laptop er veilig in kunnen vervoeren. Want wat is een reisblogger zonder een laptop,?

Uiteindelijk koos ik voor dit model. Een hiking rugzak met een inhoud van 30 liter. Een stevig laptopvak, verschillende zakken voor klein en kwetsbaar materiaal, en aanpasbare schouderriemen. Aan de slag!

Testfase

Ik nam mijn nieuwe hiking rugzak mee naar Innsbruck, naar Ierland, naar wandelwalhalla Vlaamse Ardennen. Het vliegtuig op en af, en in het drukke stadsleven.

Het formaat van de rugzak bleek ideaal. Mijn laptop zak strak, veilig ingepakt en de rest van mijn spullen kon ik kwijt in de vele zijzakjes. Als ik het goed aanpakte, kon ik een paar dagen reizen met niet meer bagage dan de rugzak. Top formaat!

Of hij waterdicht is? Wel, eigenlijk wel en niet tegelijk. Decathlon maakt zijn rugzakken namelijk niet meer waterdicht, maar levert bij elke rugzak een waterdichte hoes. Die hoes is gemakkelijk te gebruiken, en maakt je rugzak extra veilig: het is een pak moeilijker om er in te geraken als die hoes er rond zit.

Maar, nadat ik een tijdje met de rugzak had rondgelopen, merkte ik dat de rugzak pijnlijk in mijn nek duwde. Ik probeerde de riempjes wat te verstellen, een beetje te schuiven met de rugzak, maar ik kwam al snel tot de conclusie dat ik eigenlijk een beetje te klein ben voor deze rugzak.
Het zit namelijk zo: bovenaan de rugzak zit een strook, met een geïntegreerd handvat. Wanneer je, zoals ik, aan de kleine kant bent, draag je de rugzak hoger zodat hij niet over je poep hangt. En dan drukt die strook in je nek.

hiking rugzak

Het is een stevige hiking rugzak wanneer je niet zo groot bent.

Omdat testen voor mij écht testen betekent, dwong ik Manlief om de rugzak een dagje te dragen. Manlief is met zijn 1.90 eerder aan de grote kant, en voor hem zat de rugzak enorm comfortabel.

 

Conclusie

Goede hiking rugzak. Groot genoeg, met handige vakken, én veilig om je laptop in te dragen. Dik pluspunt.
Waterdicht, en tof design. Ook niet onbelangrijk.

Oncomfortabel als je aan de kleine kant bent. Jammerlijk minpunt.

Geen slechte rugzak, maar probeer hem even voor je hem koopt.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *