Review: de Mizu M8 waterfles

Met de huidige vervuiling van onze planeet, zie je heel wat jonge ondernemers hun best doen om alternatieve producten op de markt te brengen. Kan ik alleen maar toejuichen, natuurlijk. Dat die producten er ook nog eens goed uitzien, zoals deze Mizu drinkflessen, is een leuke extra!

Over Mizu
In 2008 had professionele snowboarder Jussi Oksanen het idee om een lijn herbruikbare voedselcontainers en drankflessen te ontwikkelen die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook mooi. Daarnaast moesten de producten ook het ruige leven van avonturiers en sportievelingen overleven. En zo ontstond Mizu: mooi, ecologisch en duurzaam, genaamd naar het Japanse woord voor water.

Intussen is Mizu bekend over de hele wereld, en werd er in 2015 een tweede project gestart: protecting where we play. Deze non profit organisatie plaatst waterstations in berg resorts, skate parken, stranden en andere plaatsen waar er gespeeld en gesport wordt. Aan deze waterstations kan je gratis je fles bijvullen.

De Mizu M8
Van Mizu mocht ik een fles testen: de M8, in geborsteld staal. Simpel, mooi en degelijk. De M8 is enkelwandig, en dus bedoeld voor koude dranken. Mijn testterrein? Zowat overal, want eens ik mijn fles begon te gebruiken, kon ik ze niet meer missen en ging ze overal mee naartoe.

Op deze fles past, zoals op elke Mizu fles, een aantal verschillende doppen. Bijvoorbeeld een gewone, simpele stop, of een sportdop zodat je makkelijk aan je water kan.

De Testfase
Eigenlijk heel simpel: ik kreeg de fles aan, spoelde ze uit, vulde ze met water en ging aan de slag. Ze ging met me mee in mijn handtas als ik het huis uitging, en was ik in huis, dan stond ze gewoon naast mijn laptop terwijl ik werkte. Dat ik op deze manier voldoende water drink, is alleen maar goed.

Conclusie
Een goede waterfles, is mooi geborsteld staal of een leuke kleur, als je dat mooier vindt. De soft touch technologie maakt dat de flessen met een matte finish zacht aanvoelen.
In de Mizu lijn vind je drinkflessen, thermosflessen, containers in verschillende vormen en bekers met of zonder dop. Voor ieder wat wils.

Een M8 kost ongeveer 20euro. Niet supergoedkoop, al moet je dat natuurlijk op lange termijn bekijken.
Het aanbod van Mizu is voorlopig nog klein in België, maar je kan ze al vinden bij onder andere A.S. Adventure.

Winnen?
Als extraatje mag ik van Mizu twee M4 waterflesjes weggeven: eentje in vrolijk geel en eentje in mooi roze.
Wil je kans maken op een van deze flesjes? Ga dan naar onze facebookpagina, deel het bericht en laat in de comments van het originele bericht weten welke kleur je het mooiste vind.

Winnaars worden vrijdag 13 januari 2017 willekeurig gekozen uit de deelnemers en krijgen de fles thuisgestuurd. Good luck!

 

2 Comments
  1. Dankzij Reisgoesting ben ik de trotse bezitster van een Mizu M4 waterfles, een roze nog wel :D. Een super handig flesje dat vanzelf in je handtas schuift en je dus overal kan meenemen. Geen vieze geur en ligt erg aangenaam in de hand. Bedankt Reisgoesting!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *