review: de lowa innox evo gtx® lo ws

Nadat ik eerder al winterschoenen mocht testen voor het bekende merk Lowa, ging ik afgelopen maanden aan de slag met hun hybride wandel-sportschoen Innox Evo GTX® Lo Ws. Allez vooruit!

Lowa

Het merk Lowa uit Duitsland staat voor duurzame kwaliteitsschoenen, zowel voor gebruik bij sport, bergsport en werksituaties. De modellen worden opgebouwd op verschillende leesten voor mannen, vrouwen en kinderen. Elke voet is namelijk anders!

Vorige winter testte ik het model Renegade Ice GTX® Ws, een winterschoen waar ik zo mogelijk verliefd op was. Ben, eigenlijk. Ik had dus hoge verwachtingen voor de Innox Evo GTX® Lo Ws.

De Innox Evo GTX® Lo Ws is een lichte all terrain sportschoen, amper 580gram voor beide schoenen. Gemaakt uit kunststof, met een rubberen zool en met een voering van Gore-Tex® is de schoen een ideale, waterdichte en ademende keuze voor (lichte) sport op elk terrein.

Ik testte de schoen in kleuren zwart/beere, in maat 37.

Zwart/beere

De Testfase

Omdat schoenen toch een beetje inlooptijd nodig hebben, nam ik uitgebreid de tijd om dit paar te testen. Eens te meer omdat ik doorgaans geen sportschoenen draag. Ik nam de schoen mee naar Zweden, Frankrijk en droeg ik hem op mijn zondagse wandelingen met manlief, in het bos.

Op het eerste zicht was de Innox Evo GTX® Lo Ws een fijne schoen. Ik paste hem en voelde hoe strak hij om mijn wreef zat. Hij voelde ook erg licht, en dat maakte mij een beetje ongemakkelijk. Mijn enkels zijn namelijk mijn zwakke punt, en ik draag graag stevige schoenen die steun geven aan mijn gewrichten.

Zodra ik echter begon te lopen en wandelen, voelde ik de steun van de zolen. Die zolen zorgen ervoor dat je je voeten op de juiste manier neer zet, iets wat tegelijk erg comfortabel voelt en tegelijk een beetje vreemd: van nature loop ik een beetje naar buiten, en deze zool zorgde ervoor dat ik mijn gewicht meer op mijn dikke teen zette.
Wat ook meteen opviel, was de achterzijde die in mijn hielen drukte. Niet dat dat oncomfortabel was, maar het zorgde wel voor een blein, iets wat de winterschoenen absoluut niet veroorzaakten.

Door het wisselvallige weer in Zweden testte ik de schoen ook in een volle regenbui, die zowat de hele dag aanhield. Ja, de schoen is waterdicht. Tot op zekere hoogte. Zodra het water langst je sokken binnen sijpelt, zuigt de binnenkant dat water op en heb je alsnog natte voeten. Wat natuurlijk logisch is, eigenlijk.
Eenmaal nat, verliest de schoen zijn steun niet. En hij is erg snel weer droog, zonder dat het materiaal hard wordt. Top kwaliteit!

In De Regen

Conclusie

In het kort is deze schoen kwalitatief, ideaal voor sport en wandelingen op elk terrein. Al moet ik daar aan toevoegen dat ik persoonlijk voor een schoen zou kiezen met meer steun rond de enkels zodra ik mezelf op de rotsen zou begeven.
Hij is zo goed als waterdicht, licht en heeft een uitstekende grip. Je leert al snel vertrouwen op de steun van de zool.

Een minpuntje is dat je hem, in tegendeel tot de bottinnen van Lowa, wel moet inlopen. Een paar bleinen, dat is de prijs voor een goed paar schoenen.
De maten van Lowa kunnen aan de kleine kant uitvallen, dus pas hem zeker! Ik heb immers maat 36, maar draag van Lowa enkel maat 37.

Super steun, super kwaliteit.

Hasselö

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *