Het fire knife van het Zweedse merk Light my Fire.

Review: het fire knife van Light My Fire

Een goed mes is belangrijk wanneer je de natuur in trekt. Het is een onmisbaar stuk gereedschap. Zonder ben je verloren. Maar wat is nu eigenlijk een goed mes? In deze review lees je alles over het fire knife van het Zweedse merk Light My Fire.

Wanneer het op messen aankomt, ben ik een voorstander van eenvoud. Een zakmes met meer snufjes dan mes zit alleen maar in de weg en is lastig hygiënisch schoon te houden. Een simpel, eenvoudig mes met een scherp lemmet en een goede bevestiging zodat je het aan je riem of aan je rugzak kan bewaren: dat is precies wat je nodig hebt.

fire knife

Het Fire Knife

Het fire knife van het merk Light My Fire is zo’n goed mes. Eenvoudig, licht en handig in gebruik. Het mes wordt gemaakt uit bioplastic, dat bestaat uit een kleine deel duurzaam geproduceerd, gerecycleerd plastic en vezels van kokosnootschalen en het Sandvik roestvrij lemmet bestaat uit 90% gerecycleerd staal.

Het resultaat is een stoer, handig mes met een stevig handvat en een stevige opberghoes die je aan je riem kan bevestigen. In het heft vind je bovendien een magnesium vuurmaker die felle, hete vonken geeft wanneer je het over de (botte) kant van het lemmet strijkt. Net zoals een lucifer, maar dan wel eentje die je tot 500 keer kan gebruiken.

fire knife

Op pad met een fire knife

O, wat ben ik dol op goed outdoor materiaal. Zodra mijn fire knife aankomt, scheur ik de verpakking los en haal ik het uit zijn opberghoes. Het mes is licht, het plastic heft heeft een aangename structuur, het lemmer is vlijmscherp. Opletten dat ik mezelf niet snijd. Ik haal de vuurmaker uit het heft en strijk het langs het lemmet. De vonken spatten er vanaf. Letterlijk en figuurlijk. Dan berg ik de vuurmaker weer op in het heft en stop het mes met een heerlijke klik weer in zijn hoes.

Ik moet nog een tijdje wachten, maar wanneer ik het mes dan eindelijk mee de natuur kan innemen, sta ik te popelen om het echt te testen. Ik snijd houtkrullen en tinder, maak vonken met de vuurmaker en blaas zachtjes een vuurtje in gang. Wat gaat dat gemakkelijk!

Review van Fire Knife

Liefde op het eerste zicht. Dat is het. Het fire knife is niet alleen praktisch, maar ook goed schoon te houden en gemakkelijk in gebruik. Omdat het van roestvrij staal gemaakt is, kan je het mes zonder zorgen gebruiken tijdens het koken, het eten en het kamperen. Nadien was je het gewoon af en thuis stop je het gewoon in de vaatwasmachine. Zo blijft het hygiënisch.

Een mes is een nuttig werktuig, maar het kan ook een wapen zijn. Wees voorzichtig, het lemmet van het fire knife is vlijmscherp. Laat kinderen niet zonder toezicht met een fire knife spelen. Hout snijden met een mes en een vuurtje stoken horen nu eenmaal bij kamperen, en, eerlijk, het is gewoon leuk. Door goede afspraken te maken, kan je kinderen in een veilige omgeving leren omgaan met vuur en een mes.

fire knife

Over Light my fire

Light My Fire is een bedrijf uit Zweden dat al in 1995 zijn eerste product lanceerde: handige tinderstokjes waarmee je snel en eenvoudig een vuur kan aansteken, gebaseerd op een oud gebruik van de Maya’s. Het bedrijf kende zijn moeilijkheden en moest uiteindelijk het roer omgooien. Ze ontwikkelden magnesium vuurmakers en raakten gelanceerd toen het Zweedse leger de vuurmakers voor zijn soldaten aankocht.

Na dat eerste succes groeide het bedrijf uit tot een producent van producten waarmee je in de wilde natuur kan koken en eten. Ook de oorspronkelijke tinderstokjes kwamen terug in het gamma terecht en werden uiteindelijk een succes.

Als producent van outdoor producten kiest Light My Fire steevast voor zo ecologisch mogelijke materialen, die lang meegaan en er tijdloos uitzien. In hun gamma vind je, naast het fire knife, onder andere lunchdozen, grillroosters en zelfs een indrukwekkende collecties sporks, een stuk bestek dat een kruising is van een lepel en een vork. Of, in het Engels, een spoon en een fork. Spork. Ontdek de hele collectie hier.

Win een fire knife

Review zijn beter met een winactie, vind je niet? In samenwerking met Hike-A-Way mag ik een fire knife weggeven. Hoe je kan winnen? Laat me in de comments van dit artikel weten dat je wil winnen. Laat je mailadres achter zodat ik je kan contacteren als je gewonnen hebt. Deelnemers moeten in België wonen en meerderjarig zijn.

Deze winactie loopt van 9 oktober 2022 tot 19 oktober 2022, 12u. De winnaar wordt willekeurig gekozen en bekend gemaakt op onze facebookpagina. Uiteraard krijgt de winnaar ook een persoonlijk bericht. Als de winnaars niet reageert voor 23 oktober 2022 dan gaat de prijs naar een volgende, willekeurig gekozen winnaar. De prijs wordt opgestuurd naar de winnaar door Hike-A-Way. De prijs is niet inwisselbaar voor geld. Over de uitslag van de wedstrijd wordt niet gediscussieerd. Als je deelneemt, ga je automatisch akkoord met dit reglement.

Wil je de winactie delen op facebook of instagram? Vergeet dan niet om Reisgoesting te taggen. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, blijf je altijd op de hoogte. We verzenden één nieuwsbrief per maand en een extra bericht telkens er een winactie online komt. Je kan je ten alle tijden uitschrijven.

fire knife
Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

82 responses to “Review: het fire knife van Light My Fire”

 1. sandra Avatar
  sandra

  ik wil graag winnen

 2. Van Schaeren Catharina Avatar
  Van Schaeren Catharina

  Deze wil ik wel winnen ! Mvg

  1. Riet Avatar
   Riet

   Wow, dit ziet er heel handig uit!
   Ik zou graag winnen ;).

 3. Wilmsen Anita Avatar
  Wilmsen Anita

  Ik wil graag winnen

 4. Katrien Vandorpe Avatar
  Katrien Vandorpe

  Ik wil graag winnen
  Groetjes !

 5. Gunter De Clercq Avatar
  Gunter De Clercq

  Cool! Wil ik graag winnen!

 6. Marja Legius Avatar
  Marja Legius

  Ideale reisgenoot. Ik wil dit mes graag winnen

 7. Patrick Mertens Avatar
  Patrick Mertens

  Kansje gewaagd

 8. Edouard Avatar
  Edouard

  Dit zou mijn ideale reisgenoot kunnen worden

 9. Maarten Avatar
  Maarten

  Winnen zou super zijn

 10. Daniel Avatar
  Daniel

  Hey, lijkt mij een heel tof mes, dat ik ook wel graag zou winnen :o)
  Met vriendelijke groeten,
  Daniel

 11. Katrijn Snauwaert Avatar
  Katrijn Snauwaert

  Deze zou ik zo graag winnen! mijn vriendin en ik zijn gek op kamperen en vinden een kampvuur zalig romantisch, helaas mislukt het maken van een vuur altijd, met deze hebben we vast meer succes!

 12. Greta Fransen Avatar
  Greta Fransen

  Ik waag graag mijn kansje

 13. Nico Vermeulen Avatar
  Nico Vermeulen

  Kan heel goed van pas komen als we gaan wandelen met het gezin en de hondjes

 14. Hannie Avatar
  Hannie

  Wij wonen echt in een bos en dan is zo een mes wel heel handig als we op stap gaan

 15. Vicky Avatar
  Vicky

  Zou goed van pas komen op onze lange wandelingen

 16. Annick Avatar
  Annick

  Ik wil winnen

 17. Guy Avatar
  Guy

  Ik zou graag winnen

  1. Nick Avatar
   Nick

   Wil ik wel graag winnen 🙂

 18. Matisse Avatar
  Matisse

  Dit mes zou ik graag winnen

 19. Lies Avatar
  Lies

  ik wil graag winnen!

 20. Niek Rijs Avatar
  Niek Rijs

  Dat ziet er heel goed uit! Zo’n knife wil ik wel winnen!
  Grtz, Niek Rijs

 21. Annemie Cornelis Avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee

 22. Anton Avatar
  Anton

  Graag een kans!

 23. Sonia Bellens Avatar
  Sonia Bellens

  Aha, lijkt me een allrounder bruikbaar bij mijn vrijwilligerswerk bij behaag onze kempen.

 24. Carine Avatar
  Carine

  Ik wil graag winnen

 25. Marc Avatar
  Marc

  Ik doe heel graag mee voor deze prijs

 26. Joeri Moerman Avatar
  Joeri Moerman

  Ik waag ook graag men kans

 27. Katrien A Avatar
  Katrien A

  Tof! Altijd handig op onze wandeltrips, ik wil dus graag winnen.

 28. Kurt Avatar
  Kurt

  Ik doe graag mee, al te vaak gemist op campeertrip 🙂

 29. Patrick Avatar
  Patrick

  winnen

 30. Nathalie Avatar
  Nathalie

  Oh yes baby, laat me winnen en you’ll light my fire!

 31. Bart De Smet Avatar
  Bart De Smet

  Back to the roots 🙂

 32. Sanne Avatar
  Sanne

  Oh wat cool! Wij houden enorm van outdoor en back to basics vakanties, samen met onze twee honden. Deze zou echt super van pas komen daarbij

 33. Sarah Avatar
  Sarah

  Top-prijs, bedankt, ik doe mee !

 34. Bert Avatar
  Bert

  Yes! Deze wil ik wel graag winnen!

 35. herman vanherp Avatar
  herman vanherp

  Ik wil winnen!

 36. Pat adriaensen Avatar
  Pat adriaensen

  ik waag graag mijn kans

 37. steph M Avatar
  steph M

  super … ik wil graag winnen

 38. steve A Avatar
  steve A

  wow !!! ik doe graag mee voor deze handige tool

 39. Nan DD Avatar
  Nan DD

  top 🙂 met veel plezier kans gewaagd

 40. Siegrid Peeraer Avatar
  Siegrid Peeraer

  Ik wil winnen.

 41. Martha Avatar
  Martha

  Super handig voor onze outdoor trips!

 42. Leen Mattens Avatar
  Leen Mattens

  Ik doe heel graag mee.

 43. Goethals kathleen Avatar
  Goethals kathleen

  Zou heel goed van pas komen op onze trekkings.

 44. Bart Avatar
  Bart

  Echt iets om aan mijn zoon cadeau te doen.

 45. Leen Avatar
  Leen

  Waaw! Dit wil ik ook wel graag winnen!

 46. Vandoorne Werner Avatar
  Vandoorne Werner

  Als het zo goed is als het eruitziet zal het best goed zijn Werner

 47. Katrien J. Avatar
  Katrien J.

  I’m a firestarter, twisted firestarter. Althans, ik zou het willen zijn. Come on baby, light my fire en laat me zo’n mesje winnen 😉

 48. Dausy Avatar
  Dausy

  Simpel, eenvoudig, handig en praktisch.
  Ik ben fan.

  Groeten,

  Luc

 49. Frank Segers Avatar
  Frank Segers

  Ideaal om met de kleinzonen te spelen.

  1. vero Avatar
   vero

   spelen met een mes ? 😮

 50. Tom Avatar
  Tom

  Dit is echt een leuk gadget voor op men volgende backpack tocht. Vrienden zullen jaloers zijn!

 51. saya Avatar
  saya

  ik wil graag winnen 😉

 52. Katrijn Van Uytvanck Avatar
  Katrijn Van Uytvanck

  Ik wil graag winnen. Leuk om te gaan bushcraften 🙂

 53. vero Avatar
  vero

  hallo, graag een kansje gewaagd voor deze leuke prijs. Groetjes

 54. WNR Avatar
  WNR

  Prachtig mes en zeer bruikbaar

 55. WNR Avatar
  WNR

  Prachtig mes en oerdegelijk

 56. Tricia Avatar
  Tricia

  Goed mes en overal bruikbaar

 57. Werre Avatar
  Werre

  Wel een zeer prachtig mes en super

  1. Jonas Van den Eynde Avatar
   Jonas Van den Eynde

   ik wil graag winnen

 58. Helga Avatar
  Helga

  Ik doe graag mee. Lijkt me super handig.

 59. Diederik Avatar
  Diederik

  Ja, tuurlijk !!! Wil ik dat vuurmes heel graag winnen 🙂

 60. WJ Avatar
  WJ

  Wel dit mes is vooral handig en te gebruiken

 61. Patty Mahieu Avatar
  Patty Mahieu

  Zeer handig voor in de bossen

 62. Wrn Vandoorne Avatar
  Wrn Vandoorne

  Toff mes en dan ook nog handig twee vliegen in een klap

 63. Werry Avatar
  Werry

  Dit moet Ik hebben voor de wandelingen in de bossen van Portugal waar onze dochter en man met kinderen woont

 64. Stef Nagels Avatar
  Stef Nagels

  Zie ik helemaal zitten!

 65. Karel Avatar
  Karel

  Graag winnen wil ik.

 66. Kris Avatar
  Kris

  Ideaal voor bij de scouts !
  Handig en doeltreffend om het vuur aan
  te steken.

 67. Linsy Avatar
  Linsy

  Om te gebruiken tijdens onze trektochten lijkt me deze zeer gebruiksvriendelijke en degelijk.

 68. Joeri Somers Avatar
  Joeri Somers

  Het is misschien een gimmick, maar wel een heel leuk en duurzaam item 🙂

 69. Alex Smith-Lefevre Avatar
  Alex Smith-Lefevre

  Dit is echt leuk, mijn vader heeft het ook nog geleerd op deze manier.

 70. Eline Avatar
  Eline

  Superleuke actie, ik maak heel graag kans.

 71. Kristof Breesch Avatar
  Kristof Breesch

  Zou super leuk zijn voor de volgende trips … ik wil dus zeker winnen!

 72. Justine Lefevre Avatar
  Justine Lefevre

  Tijdens een gsm-vrij weekend zeker uit te proberen.

 73. Greet Smet Avatar
  Greet Smet

  Dit lukt me mss wel, met houtwrijving is het niet gelukt 🙂

 74. Nathalie Avatar
  Nathalie

  Ik wil graag winnen

 75. ARIANE DELVALLEE Avatar
  ARIANE DELVALLEE

  Super wedstrijd!
  Met veel plezier waag ik mijn kans

 76. Nick Avatar
  Nick

  Ik wil graag winnen 🙂

 77. […] wat duurzame producten betreft, maar ook merken zoals Hydroflask, Case Logic, Sjö&Hav en Light My Fire kwamen aan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *