elope vaude

review: het elope jacket van vaude

Wij van Reisgoesting zijn fan van het Duitse merk Vaude. Omdat Vaude niet alleen kwaliteitsvolle outdoor kledij en kwaliteitsvol materiaal aanbiedt, maar omdat Vaude deze producten duurzaam produceert. Het Elope Jacket is de nieuwste aanwinst in hun collectie.

Outdoor kledij en materiaal moet aan verschillende vereisten voldoen. Het moet stevig zijn, veilig en wind- en waterdicht. Om aan die vereisten te doen, gebruiken merken vaak plastics en synthetische stoffen. En die stoffen zijn vervuilend.

Om die vervuiling tegen te gaan, focust Vaude zich niet alleen op het gebruik van gerecycleerde stoffen, maar dringt het merk ook de schadelijke stoffen tijdens het productieproces terug. Het resultaat is een product dat duurzamer is dan veel soortgelijke producten.

Het Elope Jacket van Vaude

Het Elope Jacket is een stevige jas met een eenvoudige snit. De jas is getailleerd, heeft een ritssluiting, twee steekzakken op de buik en een binnenzak. De kap is verstelbaar en kan opgeborgen worden in de kraag. Onder de armen zitten ritssluitingen voor ventilatie tijdens zweterige momenten.

De Elope jas is gemaakt uit verscheidene lagen. De buitenlaag bestaat uit 100% gerecycleerd polyester en is behandeld met een Eco Finnish zonder fluorkoolstoffen. Dat wil zeggen dat de buitenlaag waterdicht is zonder dat er het vervuilende fluorkoolstof voor nodig is. Maar ook de binnenvoering bestaat uit gerecycleerde stoffen. De ritsen van deze jas zijn eveneens waterdicht, zo blijven jouw spullen veilig en droog in de zakken. De rits aan de voorzijde heeft bovendien een dubbele flap met velcro om de wind buiten te houden.

Het gewicht van de Elope Jacket is nog geen 500 gram. Bovendien kan je de jas eenvoudig opplooien en in zijn eigen binnenzak opbergen. Zo neem je de jas gemakkelijk mee in je bagage wanneer je hem niet draagt.

Elope Vaude

Een stevig, zwarte jack van gerecycleerd polyester.

De testfase

Het eerste wat opvalt wanneer ik het Elope jacket aantrek, is dat hij opmerkelijk warmer is dan de Vaude Skomer ll jas. Waar de Skommer eerder een lichte regenjas is, is de Elope jas korter en wat dikker. Ik draag maat 40 en die past comfortabel rond mijn lichaam. De zoom reikt tot net onder mijn billen, maar ik ben niet zeker of dat de bedoeling is. Misschien ben ik gewoon te klein.

Omdat deze jas best warm is, is hij uitermate geschikt voor een wandeltocht op een druilerige lente- of herfstdag, of een zomerdag in de bergen. De jas ademt en plakt daardoor niet aan je lichaam. En heb je de jas niet meer nodig, vouw je hem eenvoudig op en kan je hem gemakkelijk in je rugzak opbergen.

Het Elope Jacket is verkrijgbaar in verschillende kleuren voor zowel mannen als vrouwen. De jas kost ongeveer 210 euro. Erg goedkoop is hij dus niet, maar je hebt wél jarenlang plezier van een jas als deze.

De toekomst van Vaude

Reisgoesting werkt al een tijd samen met Vaude. In eerdere artikels bespraken we al dat Vaude staat voor duurzame producten die op een duurzame manier geproduceerd worden, door werknemers eerlijke lonen uitbetaald krijgen. Met certificaten van de strenge Bluesign® milieustandaard, het Duitse kwaliteitszegel Grüner Knopf en het Fair Wear Foundation toont Vaude dat hun merkbelofte geen loos praatje is.

Dat is bovendien niet alles. Vaude blijft zich continue inzetten om de duurzaamheid van zijn producten en productieproces te verhogen. De huidige zomercollectie bestaat al voor 33% uit gerecycleerde materialen, maar dat is niet genoeg voor Vaude. Tegen het jaar 2024 zal 90% van de productie gemaakt worden uit gerecycleerde materialen.

Het resultaat van al die inspanning is dat jij als consument met een gerust hart de producten van Vaude kan kopen. Producten die goed verzorgd worden, kunnen lang meegaan en daarom moedigt Vaude zijn klanten ook aan om zijn producten te herstellen in plaats van ze weg te gooien. Op hun website vind je verschillende instructies om eventuele gebruiksschade aan de producten zélf te herstellen. Daardoor kan je je product langer gebruiken. Bovendien wordt een product er alleen maar mooier op als het de tekenen van actief gebruik vertoont.

Elope Vaude

Het Elope jacket van vaude past me als gegoten.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *