review Thule Paramount Tote

Review: de Thule Paramount Tote

Wie vaker reist, weet dat betrouwbare koffers en rugzakken onontbeerlijk zijn. Team Reisgoesting vertrouwt daarvoor al jaren op het Zweedse merk Thule. Koffers en rugzakken van Thule zijn prachtig in zijn eenvoud, stevig en duurzaam. De nieuwe Paramount collectie verbindt reizen haast naadloos met een urban lifestyle. Dit is onze review van de Thule Paramount Tote.

De Thule Paramount Collectie

Met zijn Paramount collectie brengt Thule een reeks rugzakken, tote bags en zelfs een hybride fietstas op de markt voor het leven in de stad. Zoals we gewend zijn van Thule, is de Paramount collectie simpelweg praktisch. Zachte schouderbanden en ademende rugpanelen zorgen voor een optimaal draagcomfort. Verborgen veiligheidszakken, vakjes voor treintickets en bevestigingslussen voor fietsverlichting dragen bij aan het gebruiksgemak.

Praktisch staat stijlvol echter niet in de weg. De Paramount collectie is simpelweg mooi. Minimale designs en tijdloze kleuren komen samen tot een product waarmee je zonder zorgen de baan op kan, maar ook zo het kantoor mee kan inlopen.

review Thule Paramount Tote

De Thule Paramount Tote

Voor dit artikel, test ik de Paramount Tote: een soepele schoudertas met een inhoud van 22 liter. Op het eerste zicht is de Paramount Tote een eenvoudige tas. Strak design, stemmige zwarte kleur. Twee schouderlussen. De stof is waterafstotend en ook de ritssluitingen en kleppen houden regenwater tegen.

Aan de voorzijde zit een ruim vak dat afsluitbaar is met rits en een klep met drukknopen. Onderaan zit een subtiele bevestigingslus voor fietsverlichting. Aan de zijkant zit een vak met een ritssluiting waar een drinkfles of een paraplu in past. En aan de achterzijde zit een klein vak dat eveneens afsluitbaar is met een rits. Een smalle, maar stevige riem zorgt ervoor dat je de Paramount Tote kan bevestigen aan het telescopische handvat van je koffer.

Je opent de Paramount Tote via een ritssluiting aan de bovenzijde. De binnenzijde heeft de mooiste, mosgroene kleur en een stevig paneel met enkele vakken waar je je 16” laptop, 12” tablet en andere persoonlijke bezittingen veilig in kan opbergen.

Naast de kleur Black (met de mosgroene binnenzijde) is de Paramount Tote ook verkrijgbaar in de kleur Soft Green.

Thule Paramount Tote vak meyt drinkbeker.

Mijn ervaringen met de Paramount Tote

De Thule Paramount Tote is, in mijn ervaring, een perfecte aanvulling op de Thule Subterra koffer. Door de grote opening aan de bovenzijde is het zo gemakkelijk om je spullen te nemen of terug op te bergen tijdens het reizen. Handig wanneer je aan boord nog wat wil werken.

Maar ook wanneer ik niet reis, grijp ik gemakkelijk naar de Paramount Tote. Hij ziet er immers zakelijker uit dan een handtas en er kan veel meer in. Ideaal wanneer ik een meeting heb. Moet ik de hele dag de stad in, dan verkies ik wel een rugzak. De schouderriemen van de Paramount Tote zijn weliswaar comfortabel, maar de Tote weegt op de lange duur wel door. Zeker als die zwaar geladen is.

Pluspunten van de Thule Paramount Tote

Al bij al is de Paramount Tote een goede aanvulling voor wie vaker reist en liever geen rugzak gebruikt. Daarnaast is de Tote uitermate geschikt voor zakelijk gebruik. Ik vind ‘m zelf geweldig om mee het vliegtuig op te nemen. Ik berg er zonder zorgen mijn laptop in op, want ik weet dat het stevige paneel mijn laptop goed beschermd. Zelfs wanneer ik die onder de stoel opberg.

  • Strak, unisex design met mooie kleuren
  • Ruim, zonder een uitgezakte of overbeladen feel
  • Handige opbergvakken
  • Stevige padding waardoor je je laptop of tablet veilig kan vervoeren
  • Bevestigingsriem voor je bagage
  • Bevestigingslus voor fietsverlichting
  • Waterafstotend

Minpunten van de Thule Paramount Tote

Het grote minpunt van de Paramount Tote zijn de smalle schouderriemen. Die zijn weliswaar oerdegelijk en stevig, maar smal. Zodra de Paramount Tote wat zwaar geladen is, snijden die schouderriemen in je schouder. Uiteraard kan je de Tote ook in de hand dragen, maar bij kleinere mensen sleept de Tote dan over de grond.

  • Smalle schouderriemen
  • Kleine mensen kunnen de tas niet in de hand dragen zonder dat hij over de grond sleept
review Thule Paramount Tote

Duurzaam Thule

Thule zet zich al enige tijd in voor onze leefwereld. Duurzaamheid vinden ze erg belangrijk en dat is waarom ze inzetten op een klimaatvriendelijk en efficiënt productieproces. Hun producten zijn steevast ontworpen om jarenlang mee te gaan en dat is iets wat wij van Team Reisgoesting zelf ervaren: een Thule gaat echt lang mee. Steeds meer producten dragen daarbij het Bluesign® certificaat: een internationaal certificaat dat de bescherming van consument, werknemers en leefmilieu waarborgt.

Daarnaast doet Thule enorme inspanningen om logistiek efficiënt te werken. Verpakkingen worden geoptimaliseerd en capaciteit wordt zo goed mogelijk benut. Zo worden vervoersafstanden, -kosten en vervuiling beperkt waar mogelijk.

Tenslotte heeft Thule strenge ethische normen, die bijdragen aan een verantwoorde bedrijfsvoering. De leveranciers van Thule worden zorgvuldig gekozen en moeten onder andere goede arbeidsomstandigheden voor hun werknemers en een goed milieubeleid voorleggen. De werkomgeving van Thule zelf is open en inclusief.

Je kan het duurzaamheidsbeleid van Thule zelf nalezen op hun website.

Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *