Thule Landmark

review: de thule landmark 60 women’s

Afgelopen zomer ging ik op pad met de Thule landmark 60 women’s: een handige set rugzakken, met een volwaardige backpack waar je een dagrugzak aan kan vastklikken. Dit is mijn review.

Na het succes van de Thule AllTrail backpack, was ik simpelweg blij toen de postbode een nieuwe Thule bracht. De AllTrail vond ik zo handig in gebruik, dat ik hoge verwachtingen had voor de Landmark 60 women’s. En dus ging ik aan het testen. De Landmark werd mijn compagnon voor veel reizen deze zomer. En zelfs wanneer ik niet reisde, greep ik vaak naar de dagrugzak voor uitstappen en wandelingen.

Thule Landmark

Een handige rugzak met een ingewerkt hard case.

Over Thule

De missie van het Zweedse merk Thule is er voor te zorgen dat jij al je kostbaarheden veilig kan vervoeren. Of je nu enkel een setje kledij en een zonnebril vervoert, of je hele hebben en houwen aan elektronica: je materiaal is beschermd. Daarvoor bieden ze rugzakken en koffers aan, maar ook dakkoffers, fietsrekken, kinderwagens.
De innovatieve kwaliteit van het merk zorgt er voor dat ze die missie met gemak waarmaken.

Bovendien houden ze rekening met de verschillende behoeften van hun klanten. Denk bijvoorbeeld aan elegante koffers voor zakenlui en backpacks met allerlei snufjes voor de wereldreiziger. De rugzakken en backpacks bestaan meestal in verschillende maten, én in verschillende versies voor mannen en vrouwen. Want er is nu eenmaal een wezenlijk verschil tussen een mannenlichaam en een vrouwenlichaam.

Thule Landmark

De gespen van de rugzak zijn keurig weggewerkt. Geen loshangende riempjes of gespen bij de Landmark.

De Thule Landmark 60

De Thule Landmark series richt zich op de wereldreiziger. Ik testte de Landmark 60 woman uit: een set van twee rugzakken: een volwaardige backpack en een dagrugzak, met een totaalinhoud van 60L. In de Landmark serie vind je een ook 40L versie zonder dagrugzak, en een 70L versie met dagrugzak. Je kan elke Landmark kopen in een mannenversie en een vrouwenversie, in telkens twee verschillende kleuren.

De backpack en dagrugzak zijn beide van hetzelfde, stevige materiaal gemaakt. De backpack heeft een stevig draagsysteem, met schouderriemen, een heupriem en een borstriem, dat er voor zorgt dat de backpack comfortabel op je schouders en heupen rust. De dagrugzak heeft schouderriemen en een borstriem.
Zowel de draagriemen als de gespen kan je ‘verbergen’, zodat er geen losse riempjes aan je rugzak slingeren. De ritsen kan je vasthaken aan daarvoor bedoelde haakjes, en zelfs met een slotje vastmaken aan de zogenaamde LoopLocks.

Thule Landmark

De riempjes van de rits kan je zo vastmaken aan de LoopLock, maar voor extra beveiliging haak je een slotje door de LoopLock en de riempjes.

De backpack van 40L heeft een groot compartiment voor je kledij en andere, grotere spullen. Je kan je spullen gemakkelijk bij elkaar houden met de twee compressieriemen. Een grote klep geeft je heel gemakkelijk toegang tot je spullen. Aan de binnenzijde van de klep vind je een compartiment voor spullen zoals boeken of magazines. Je vind er ook een héél goed verborgen compartiment voor cash of je paspoort.
Aan de bovenzijde van de backpack zit een verhard compartiment voor kwetsbare spullen, zoals je zonnebril en Ipod. Het compartiment is onderverdeeld in kleinere zakjes en heeft een riempje waar je je sleutels aan kan vasthangen.

De dagrugzak heeft een inhoud van 20L, met een groter compartiment en handig compartiment waar een 15 inch laptop in past. Binnenin zit een kleiner compartiment voor je sleutels of andere prullen. Op de rug van de dagrugzak zit ook weer een heel goed verborgen compartiment voor je cash en paspoort.

Thule Landmark

In de dagrugzak zit een goed verborgen compartiment voor je paspoort en cash.

Met behulp van de riemen, kan je beide rugzakken aan elkaar klikken. Je kan de dagrugzak gemakkelijk bevestigen bovenop de backpack, of je kan de dagrugzak vastklikken aan de schouderriemen, zodat de dagrugzak op je borst hangt.

Wat vind ik van de Thule Landmark 60?

Ik ben nogal merkvast. Thule is mijn favoriete merk als het op rugzakken aankomt. Ik ben een fan van de manier waarop de ruimte in de rugzakken benut wordt. Ik krijg altijd méér spullen in mijn Thule dan in koffers of rugzakken van een ander merk. Vind ik een mega pluspunt. Dat de ritsen en riemen van Thule altijd vlot openen en sluiten, vind ik een ander belangrijk punt.

Nu, dat wil niet zeggen dat ik mijn kritisch oog verlies. Er zijn namelijk nog wel wat werkpuntjes aan de Thule Landmark 60. Als de rugzak niet helemaal vol is, oogt hij wat verfomfaaid. De stof trekt in kreukels en de rugzak zakt zelfs wat in elkaar. Wat overigens niets doet aan het draagcomfort.

Wanneer je kijkt naar het draagsysteem, mis ik bij de dagrugzak een heupriem. Klopt, 20L is niet zo groot, maar een heupriem vind ik altijd comfortabeler.
De borstriemen bij beide rugzakken zijn verstelbaar. Jammer genoeg zitten de riempjes los, en vallen ze soms vanzelf van de rugzak. Wanneer ik ze niet actief gebruik, berg ik ze dus meestal op.
De schouderriemen zijn bij beide rugzakken relatief comfortabel in gebruik, maar ze laten weinig lucht door. Op een warme dag ga je dus zweten, en die geuren kunnen nergens naartoe. Niet heel handig.

Verder zit er in de Landmark 60 geen waterhoes. Je kan die weliswaar apart kopen, maar toch jammer. De stof van de rugzakken is wel stevig en duurzaam, en houdt een klein regenbuitje tegen.

Conclusie

Ik blijf bij mijn eerdere bevinden: Thule is de max. De Landmark 60 is handig in gebruik, comfortabel om te dragen en duurzaam. Ondanks de kleine minpuntjes, zou ik hem aanraden. En hoewel ik de AllTrail nog net iets beter vind, is de Landmark 60 een degelijke optie voor jouw reizen.

Meer lezen over Thule? Op Reisgoesting vind je ook de reviews van de Thule Subterra Carry-On en de Thule Subterra Duffel.

Thule Landmark

Aan de zijkant van beide rugzakken zit een keurig weggeborgen zijzak voor waterflessen.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *