Thule AllTrail

review: de thule alltrail 45l backpack

Schrijven over reismateriaal is niet altijd gemakkelijk. Je moet er een hele hoop van testen voor je kan gaan vergelijken. Maar zo af en toe kom je iets tegen waar je ineens voor valt. Zomaar. Omdat het zo goed is. Zoals dat beest van een trekrugzak die ik onlangs mocht testen.

Het is al lang geleden dat ik er met mijn rugzak en een tent op uit trok. Tegenwoordig haal ik de rugzak enkel uit de kast als ik veel afstand te voet moet doen met mijn bagage, en dan is een valies minder praktisch.
Maar lang geleden of niet, ik herinner mij de ellende van de trekrugzak nog. Dat duurt een volle dag voor je alle riempjes en gespen comfortabel hebt aangepast aan je lichaam, die ritsen gaan altijd stroef en eigenlijk is waterdicht niet helemaal waar.

Enter de Thule AllTrail 45l.

Over Thule

Het Zweedse merk Thule is bekend onder reizigers vanwege de goede kwaliteit van zijn producten. Sinds 1942 brengt het merk allerlei spullen op de markt die jou helpen bij het reizen. Naast hun koffers en rugzakken verkopen ze bagagerekken voor de auto en camper, fietsstoeltjes en – karretjes, en zelfs covers voor gsm’s en tablets. Alles om je meest kostbare spullen – of kinderen – veilig te vervoeren.

Thule AllTrail

Mijn beest van een Thule AllTrail rugzak.

Testfase

De Thule AllTrail lag al een tijdje klaar voor gebruik. Ik had een hele tijd geen reis in het vooruitzicht waar deze rugzak perfect voor zou zijn. Tot ik in dat reisje met srprs.me plande. Ik wist niet waar ik naartoe ging en ik kon enkel handbagage meenemen. Yes, dacht ik, ik ga voor mijn Thule!

Ik was niet helemaal zeker of het formaat van de rugzak zou toegelaten worden als handbagage, maar op dat punt wilde ik dat riskeren. Ik wilde echt. Graag. Mijn. Thule. Meenemen.

Dus toen het zo ver was, propte ik alles wat ik nodig had in mijn Thule AllTrail en probeerde ik alles zo klein mogelijk te krijgen. En dat was het moment dat ik verliefd werd op de rugzak. Alle riempjes, alle gespen gleden vlot en soepel dicht, en voor ik het wist had ik een samengeperst pakje bagage voor me liggen.

Dat pakje bagage bleek ook nog eens super comfortabel te dragen zijn. Hij zat gebalanceerd op mijn rug en heupen, zonder pijn of schuurplekken. Die verliefdheid werd eensklaps een doorwinterde liefde.
Bovendien heeft de AllTrail ook nog een hele hoop handige snufjes. Een waterdichte hoes die je in een handomdraai over de rugzak trekt. De rug is aanpasbaar aan de grootte van de drager. Aangepaste ruimte voor waterflessen of – zakken. Eenvoudige toegang tot je spullen zonder de hele rugzak te moeten uitladen. Need I say more?

Conclusie

Ik weet niet of je dat al door had, maar in dit stukje van een review probeer ik altijd drie positieve en drie negatieve punten op te noemen. Dat lijkt mij namelijk fair. Maar, eerlijk waar, ik heb wreed veel moeite een negatief punt te vinden op de Thule AllTrail.

De gespen gaan vlot. De ritsen zijn soepel. Hij is handig ingedeeld, draagt comfortabel en door een aantal heel vernuftige gespen is hij ook nog eens heel veilig.

Als hij helemaal dichtgesnoerd is, en samengeperst, wordt hij topzwaar. Dat is heel goed als je hem draagt, want zo krijg je minder druk op je schouders. Ja, het is iets minder handig als je hem op de grond zet, want hij schuift telkens onderuit. Maar is dat dan een negatief punt? Eigenlijk niet he?

Als ik moet gaan mierenneuken, dan kan ik een opmerking maken over de kleur, want ik vond dat groen minder mooi dan het groen van de mannenlijn. Maar allez, dat is eigenlijk niet belangrijk, toch?

Ja. Ik kan er niks aan doen. Ik ben verliefd.

Thule AllTrail

Go Thule!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *