Vaude outdoor-broek

review: de skarvan biobased outdoor-broek van vaude

Hoera, daar is de zomer en daar is mijn eerste reis. In juli reis ik naar de bergen, naar de diepe bossen, naar de open lucht van Oostenrijk. En daarvoor heb ik de juiste kledij nodig. Een broek die tegen een stootje kan, die licht is en lekker zit. De Skarvan biobased broek van Vaude.

Wanneer ik reis, dan wil ik comfortabele kledij dragen. Vooral wanneer uit ik wandelen ga. Kledij die licht is, zacht aanvoelt, en niet schuurt als het warm wordt. In de winter draag ik graag een jeans tijdens het wandelen, maar in de zomer is een jeans veel te warm. Een lichte outdoor-broek is dan exact wat ik nodig heb.

Skarvan Biobased broek

De Skarvan Biobased broek van Vaude is een lange broek in een neutrale kakikleur. De broek weegt amper 264gram en voelt erg dun en licht aan. Het materiaal is elastisch, waardoor ze zich goed aan jouw lichaam aanpast en waardoor je vlot kan bewegen. Serieus, je zou een ballet kunnen dansen in deze broek.

Het model van de broek is modern, met een eerder smalle snit voor draagcomfort. Aan de voorzijde vind je twee steekzakken die groot genoeg zijn om je telefoon in te stoppen (halleluja!) en zowel op het achterwerk als op de rechterdij vind je een kleinere steekzak met een ritssluiting. De gulp sluit met een rits en een knoop, net zoals een jeans.

Omdat een outdoor-broek gemaakt is om, welja, buiten te gebruiken, is de stof waarmee de broek gemaakt is, waterafstotend. Waterdruppels rollen zo van de broek af. Wordt de broek toch nat, dan droogt de stof in een oogwenk.

Hoe zit die broek?

Wanneer ik de Skarvan broek uit de doos haal, ben ik even bang dat de broek niet zal passen. Het model is aan de smalle kant en ik ben dat niet. Maar niets is zeker tot je het gepast hebt en dus trek ik de broek aan. Ze glijdt gemakkelijk over mijn heupen en sluit aangenaam aan zonder te spannen. Pluspunt.

Omdat de broek zo licht is, moet ik even wennen aan het gevoel. Het voelt alsof ik niets draag en de dunne stof geeft me het gevoel dat elke bobbeltje er in afgetekend staat. Maar ook dat blijkt niet waar te zijn. Als ik in de spiegel kijk, zie ik simpelweg een goed zittende outdoor-broek. Even wennen, maar wel een pluspunt.

Ik draag een maat 40. Hoewel de taille van deze broek prima past en aangenaam zit, zijn de pijpen van de broek veel te lang voor mij. Ik moet ze oprollen, zelfs wanneer ik schoenen draag. Minpuntje, maar niets dat we niet kunnen oplossen.

Vaude outdoor-broek

De outdoor-broek van Vaude is lekker elastisch.

Het productieproces

Vaude weet me telkens weer te verrassen met hun groene productieproces. Het merk zet niet alleen actief in op het produceren van duurzame producten, maar ze blijven ook werken om het productieproces zo ecologisch, duurzaam én menswaardig mogelijk te maken.

De Skarvan broek is gemaakt van 62% polyamide gemaakt uit ricinusolie. Ricinusolie is een plantaardige olie die bij ons vooral gekend staat onder de namen wonderolie of castorolie. Hierdoor is de ecologische voetafdruk van deze broek veel lager dan die van soortgelijke broeken. Ik vind dat een enorm pluspunt.

Daarnaast is de broek behandeld met de Eco Finish. Dit product zorgt ervoor dat de stof waterafstotend is, zonder dat er milieubelastende fluorkoolwaterstoffen voor nodig zijn. Pluspunt!

Het verdict

Het verdict van deze review is eigenlijk heel eenvoudig: de Skarvan Biobased broek is een goede outdoor-broek. Een goede keuze voor wie stevige en duurzame outdoor-kledij nodig heeft voor een zomerse hike.

Omdat de broek zo elastisch is, kan je gewoon online jouw gebruikelijke maat bestellen. Er bestaat een model voor dames en een model voor heren. Wil je ze toch liever passen voor je ze aankoopt, dan kan je terecht in de Vaude winkels in Gent en Leuven en in verschillende andere winkels die het merk verkopen.

Vaude outdoor-broek

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *