Osprey Transporter Roll

review: de osprey transporter roll

Als reisblogger en fanatieke reiziger heb ik een zwak voor goed materiaal. Ik kan daar niks aan doen, dat krijg je vanzelf als je de reismicrobe vangt. Vandaag op Reisgoesting: een review van een rugzak. En niet zo maar een: in dit artikel bespreek ik de Osprey Transporter Roll.

Ik heb het al veel gezegd: goed materiaal is onontbeerlijk wanneer je reist. Maar wat is goed materiaal? Naast de algemene kwaliteit van travelgear, speelt ook je eigen voorkeur mee. Hou je van puur praktisch of ook van stijlvol? Hou je van simpel en degelijk of van iets met veel foefjes?

Er is veel keuze op de markt. Zo veel, dat zelfs ik het af en toe niet meer weet. Testen dan maar!

Osprey Transporter Roll

De Transporter Roll heeft iets weg van een ouderwetse rugzak.

Op zwier met Osprey

Op een winterse dag staat de Transporter Roll van Osprey voor mijn deur. Een model dat al een tijdje bestaat, maar dat nu in een spiksplinternieuwe kleur aangeboden wordt: Westwind Teal. Mijn opdracht: uitgebreid testen. En nog meer testen.

De Transporter gaat tijdens de hele lente mee op pad. Eerst gewoon dichtbij huis, en later naar de zee en de stad in. Ik ben absoluut dol op het design van de rugzak. De roll up sluiting is zo hip dat het kraakt. En dan die kleur! Wat een prachtige rugzak.

Maar design alleen is niet genoeg. Een rugzak moet ook handig zijn. Ruim en met een aantal vakjes waar je dingen gemakkelijk kwijt kan. Comfortabel om te dragen en liefst ook nog eens gemakkelijk in gebruik.

Osprey Transporter Roll

De Transporter Roll heeft een oprolbare sluiting. Handig én mooi!

Kenmerken van de Transporter Roll

De Transporter Roll heeft een eenvoudig maar praktisch ontwerp. De rugzak heeft een inhoud van 25liter. Lekker ruim, dus. Aan de binnenzijde zit een stevig gevoerd paneel waar je je laptop of tablet veilig kan opbergen. Op dat paneel zitten enkele ondiepe zakken met daarin een riempje waar je je sleutels aan kan vastklikken. Aan de buitenzijde zitten twee diepe zijzakken waar een waterfles of kleine accessoires in passen.

Voor jou draagcomfort is de rugzak uitgerust met een ademend rugzak van mesh, wat zweten tegengaat. De draagriemen zijn breed en comfortabel. Ter hoogte van de borst zit een verschuifbare borstriem. Onderaan de rugzak zit een smalle, afneembare heupriem.

De Transporter Roll is gemaakt uit 400D Nylon TPU Double Coated. Dit duurzame materiaal is waterafstotend. Officieel is de rugzak niet waterdicht, omdat de naden niet behandeld zijn, maar door het roll up systeem is de Transporter zo goed als waterdicht.

Tenslotte vind je op de borstriem nog een fluitje voor noodgevallen en aan de buitenzijde een bevestigingspunt voor een fietslampje.

Osprey Transporter Roll

Stevige riemen verhogen het draagcomfort van de Transporter.

Getest en goedgekeurd

Op Reisgoesting testen we wel vaker rugzakken. Daarbij houden we in de eerste plaats rekening met gebruiks- en draagcomfort, en dan pas met het design van de rugzak. De Transporter Roll slaagt er in zowel praktisch en elegant te zijn, wat niet gemakkelijk is.

Dat de rugzak ruim is, is een groot voordeel. Door de roll up sluiting opent de rugzak wijd en kan je gemakkelijk aan je spullen. Datzelfde roll up systeem, met aanpasbare riem, zorgt er ook voor dat je de rugzak zowel goedgevuld als halfgevuld goed kunt aansnoeren, wat hem compacter maakt. De draagriemen kan je gemakkelijk aantrekken, zodat de rugzak stevig tegen je rug aanzit. Allemaal pluspunten.

De Transporter Roll is een unisex model en daardoor geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Omdat de rugzijde 50cm lang is, was hij voor mij iets te groot. Daardoor gaat de rugzak in mijn nek drukken als ik hem een lange tijd draag. Daarnaast is de heupriem redelijk smal. Heb je bredere heupen, dan kan hij gaan snijden.

Tel je dat allemaal bij elkaar op, dan kom je aan goede, ruime en mooie rugzak. Omdat de rugzak relatief groot is, raad ik aan hem te passen voor je hem koopt, zeker als je een kleine vrouw bent. Osprey heeft verschillende modellen, waaronder verschillende die geschikt zijn voor ofwel mannen, ofwel vrouwen. Er is er altijd wel eentje die je past.

Osprey Transporter Roll

Diepe en discrete zijzakken waar je een drinkfles of accessoires in opbergt.

Over Osprey

Het merk Osprey ontstond in 1974 in de Amerikaanse staat Californië. Oprichter Mike Pfotenhauer droomde van een kwaliteitsvol merk rugzakken voor alle omstandigheden. Een droom die hij opbouwde vanachter zijn eigen naaimachine. De man is ook nu nog sterk betrokken bij het ontwerp van de producten.

Kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijk voor Osprey. Rugzakken worden ontworpen en gebouwd met het doel een lange tijd mee te gaan. Gaat je rugzak toch stuk binnen de levensverwachting van het model, dan herstelt Osprey de rugzak. Dit is niet alleen duurzaam, maar het zorgt er ook voor dat jij je vertrouwde rugzak kan blijven gebruiken.
Daarnaast gebruikt Osprey enkel duurzame of zelfs gerecycleerde materialen. Het fabricatieproces wordt zo gepland dat er zo weinig mogelijk materiaal en energie verloren gaat. Door overstock en seizoensfashion te vermijden, zorgt Osprey dat er geen rugzakken onnodig gefabriceerd worden.

In België kan je Osprey rugzakken kopen in A.S. Adventure. Neem zeker ook even de tijd om de website van Osprey zelf te bekijken, want daar worden stukken verkocht die niet in fysieke winkels te krijgen zijn.

Osprey Transporter Roll

Een handige sluiting die je gemakkelijk strakker aantrekt.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *