De Vaude Mineo 3-in-1 jas.

Review: de mineo 3-in-1 jas van Vaude

Als kind vond ik het geweldig wanneer papa onze tent van Vaude had opgezet in de tuin en ik daar mocht gaan kamperen. Elke zomer opnieuw stond de tent uit voor enkele dagen. Die tent was, om het met de woorden van mijn papa te zeggen, goei gerief. Zo blijkt, want jarenlang kampeerde ik elke zomer steevast enkele dagen in de tuin. Weer of geen weer, ik bleef droog en warm.

Met die herinneringen in mijn achterhoofd, werd ik meteen enthousiast toen de Mineo-3-in-1 jas van Vaude in de bus viel. Maar is die jas even goei gerief als die tent?

Vaude Mineo

De Vaude Mineo 3-in-1 jas

Zoals de naam al zegt kan je de Mineo 3-in-1 in drie vormen dragen. De jas bestaat uit een beschermende buitenjas en een donzen binnenjas. Door middel van een aantal makkelijk los te maken knopjes en ritsen, kan je beide jassen van elkaar losmaken. Dit zorgt ervoor dat je beide jassen afzonderlijk of tezamen kan dragen. Kortom, deze jas is gemaakt voor elk seizoen van het jaar.

De buitenjas, gemaakt van gerecycleerde petflessen, bestaat uit een zachte stof die de jas een stijlvol uiterlijk geeft. Hij is iets langer aan het ruggedeelte, waardoor hij over je billen valt. Ideaal dus om ook op koude en regenachtige dagen de fiets te nemen. Op die regendagen heb ik met mijn dikke bos haar vaak het probleem dat de kap net te klein is of makkelijk afwaait. De Mineo 3-in-1 heeft een ruime kap die aan de bovenkant licht is verstevigd zodat hij mooi rond het gezicht blijft. De elastische koordjes aan de kap zijn makkelijk aan te trekken en vast te klemmen. De hals zit lekker ruim wanneer de rits volledig dicht is. Dit geeft een aangenaam gevoel en de mogelijkheid om nog een sjaal eronder te dragen. De ritssluiting kan ook langs onderen worden geopend. Verder beschikt de buitenjas van de Mineo 3-in-1 nog over twee steekzakken met ritssluiting.

De gewatteerde binnenjas voelt licht aan en houdt de warmte goed vast. voor mij mocht de binnenjas iets meer getailleerd zijn, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Ook deze jas beschikt over twee steekzakken, maar dan zonder ritssluiting. De twee jassen zijn makkelijk in- en uit elkaar te halen. Hierdoor kan je de jas snel aanpassen als de weersomstandigheden veranderen. Goei gerief!

Vaude Mineo

Het verdict

Ik had tot nu toe nog niet veel positieve ervaringen met 3-in-1 jassen. Vaak is het systeem is te ingewikkeld, de binnenjas niet fijn genoeg afgewerkt of de buitenjas niet functioneel genoeg zonder binnenjas. Bij de Vaude Mineo 3-in-1 jas heb ik snel begrepen dat je echt drie volwaardige jassen in huis haalt.

Ik heb de Mineo intussen enkele weken in mijn kast hangen. Het is de jas waar ik snelste naar grijp wanneer ik naar buiten ga. Dit zegt natuurlijk al heel wat. Op dit moment functioneert hij voor mij als warme winterjas, maar in de zomer zal je mij op regenachtige dagen met dezelfde jas zien. Zonder de donzen binnenjas, uiteraard.

Elke keer wanneer ik de jas aantrek en het bekende logo van Vaude zie, krijg ik last van nostalgie. Dan denk ik terug aan die nachten in de oude tent in de tuin. Dan hoor ik mijn papa zeggen goei gerief. Ik kan niet anders dan hem gelijk geven. Jas of tent, Vaude is goei gerief.

Vaude Mineo

Over Vaude

Na zoveel samenwerkingen, worden wij alleen maar enthousiaster van Vaude. Omdat de producten zo goed zijn (of het nu om een tent, een rugzak of een jas gaat), en omdat Vaude zich zo inzet voor onze planeet en de bewoners.

En dat is bij Vaude niet zomaar een praatje: het Duitse bedrijf zet zich al jaren in voor het zo ecologisch mogelijk creëren van duurzame producten, gemaakt van gerecycleerde materialen door mensen die een eerlijk loon uitbetaald krijgen of ze nu in Europa wonen of elders in de wereld.

Het resultaat is dat jij een product krijgt dat écht lang meegaat, met een zo klein mogelijke impact op ons milieu en ons leefmilieu. Omdat de designs van Vaude vaak tijdloos zijn, kan je je spullen echt jarenlang gebruiken. Goei gerief.

Wel geïnteresseerd, maar nog niet overtuigd? Bekijk de producten van Vaude op hun website. Of ga ze passen in hun flagship stores in Gent en in Leuven. Wil je echt zeker zijn over de ecologische impact van het product dat je wil kopen? In de beschrijving staat telkens een woordje uitleg over de productie van je product. En natuurlijk kan je op hun website nalezen hoe Vaude zich inzet voor het milieu.

Vaude Mineo

Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *