mineo 23 vaude

review: de mineo 23 rugzak van vaude

Zonnige herfstdagen in november nodigen uit voor een stevige boswandeling. Zo eentje waar het eerst koud, dan te warm en dan weer toch net te frisjes wordt. Een rugzak om al die lagen kledij in op te bergen is dus geen overbodige luxe. Een rugzak zoals de Mineo 23 rugzak van Vaude.

Over de Mineo 23 rugzak

De Mineo 23 rugzak met roltopsluiting is de laatste toevoeging in de al ruime collectie rugzakken van Vaude. De rugzak combineert een strak, mooi uiterlijk met het praktische dat we van Vaude gewend zijn. En natuurlijk is deze rugzak ook ecologisch geproduceerd.

Wat mij meteen aanspreekt is het oprolsysteem waarmee je de rugzak sluit. Je kan hem dubbel plooien of oprollen. Daarnaast is de rugzak ook voorzien van een verticale ritssluiting aan de voorkant. Zo vind je snel je spullen terug. De flessenhouder aan de binnenkant van de rugzak zorgt ervoor dat mijn thermos met mijn dagelijkse liters thee ook mee kan en mooi recht blijft staan. Aan de bovenkant zit een handig vakje waar ik mijn GSM en portemonnee kan opbergen. Gelukkig groot genoeg om beide makkelijk in kwijt te geraken. Tot slot zorgt de elastische sleutelhouder die is geïntegreerd in de schouderband ervoor dat mijn autosleutel ook een plekje krijgt.

mineo 23 vaude

Getest en gekeurd

Gepakt en met een stralend herfstzonnetje op mijn bol trek ik het Zoniënwoud in voor een test hike. Mijn jas en trui zitten in de rugzak voor als de zon binnen enkele uren wat lager komt te staan en het afkoelt. Tijdens mijn wandeling merk ik op dat de rugzak mij op geen enkel moment in de weg zit. Hij weegt (leeg) maar 860 gram en heeft ergonomisch gevormde schouderbanden. Het rugvlak is verstevigd en voelt zacht aan op mijn rug en schouders. De schouderbanden zijn voorzien van een borstband die door middel van een lusvorm afneembaar is en op verschillende hoogtes kan worden bevestigd.

Minder relevant voor een boswandeling, maar de Mineo 23 is ook nog voorzien van een laptopvak (15,6”). Handig dus om de rugzak als multifunctioneel woon-werk reisgezel in te schakelen. Na mijn werkuren ga ik vaak nog enkele uren naar de paardenstallen om te trainen. Hiervoor heb ik een andere outfit nodig en dus ook een rugzak om dit allemaal makkelijk in mee te nemen. Naast mijn laptop en kledij is er ook nog plaats voor mijn lunch. Meer opbergruimte dan je op het eerste zicht denkt dus.

mineo 23 vaude

Het verdict

Voor iemand die, net als ik, verschillende activiteiten uitoefent en vaak snel moet kunnen schakelen tussen werk, sport en ontspanning is de Mineo 23 van Vaude de ideale all-rounder om al je spullen in op te bergen. De rugzak is gemaakt van stevig materiaal, hij kan tegen een stootje en is absoluut waterdicht.

Moet ik een minpuntje noemen, dan is dat het ontbreken van een heupriem. De Mineo 23 is natuurlijk geen grote rugzak en heeft dat niet echt nodig, maar als hij zwaar geladen is zou een heupriem de last kunnen verzachten. Een klein minpunt, maar geen dealbreaker.

Dit is een rugzak waar je lang plezier van hebt!

mineo 23 vaude

Over Vaude

Na een jarenlange samenwerking tussen Vaude en Reisgoesting kunnen we alleen maar zeggen dat we elke keer meer fan worden van het Duitse merk. Niet alleen omdat de producten mooi en kwalitatief zijn, maar ook omdat Vaude een van de voorlopers is in het ecologisch produceren van duurzame producten die echt jaren kunnen meegaan.

In het geval van de Mineo 23 rugzak betekent dit dat de rugzak geproduceerd werd in eerlijke arbeidsomstandigheden door mensen die eerlijke lonen uitbetaald krijgen. De rugzak draagt eveneens het Green Shape-label, wat betekent dat de rugzak een milieuvriendelijk, functioneel product is dat gemaakt werd met duurzame materialen. Tenslotte is de rugzak klimaatneutraal: de emmissies die vrijkomen bij het produceren van de materialen en de rugzak zelf worden systematisch verminderd en gecompenseerd via de onafhankelijk non-profit MyClimate.

De claims van Vaude worden gestaafd door verschillende onafhankelijke en in-house labels. Je kan alles nalezen op de website van Vaude, en doorklikken naar de onafhankelijke labels zoals Fair Wear en Grüner Knopf voor meer informatie.

mineo 23 vaude

Win een Mineo 23 rugzak

Een review is zoveel leuker als hij eindigt met een winactie, vind je niet? Dus, toeters en bellen, we geven één Mineo 23 rugzak in de prachtige kleur khaki weg. Wat moet je doen om te winnen? Deze keer iets meer dan gewoonlijk: laat ons in de comments weten wat jij precies zo belangrijk vindt aan de Mineo 23. De kleur? De functionaliteit? Of het ecologische productieproces? Ik ben benieuwd!

Deze winactie loopt van 27 november 2022 tot 7 december 2022, 12u. Deelnemers moeten in België wonen en meerderjarig zijn. De winnaar wordt willekeurig gekozen en bekend gemaakt op onze facebookpagina. Uiteraard krijgt de winnaar ook een persoonlijk bericht. Als de winnaar niet reageert voor 11 december 2022 dan gaat de prijs naar een volgende, willekeurig gekozen winnaar. De prijs wordt opgestuurd naar de winnaar. De prijs is niet inwisselbaar voor geld. Over de uitslag van de wedstrijd wordt niet gediscussieerd. Als je deelneemt, ga je automatisch akkoord met dit reglement.

Wil je deze actie delen op sociale media? Vergeet dan niet om Reisgoesting te taggen! Je kan je inschrijven op onze nieuwsbrief. We sturen je een mail per maand én een mail wanneer er een nieuwe winactie online komt. Zo ben je altijd op de hoogte. Natuurlijk springen we zorgvuldig om met je gegevens, en kan je je altijd uitschrijven.

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Please wait...

Dank je, je bent nu ingeschreven.

tadaaaa

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
60 Comments
 1. wat ik het belangstrijkste vind is: de ergonomie, de vormgeving aandacht voor plaats gsm, portemonnee en sleutels. verder is natuurlijk de ecologische wijze een super pluspunt: eerlijke lonen, duurzaam materiaal, klimaat neutraal

 2. Het coolste vind ik die rolltopsluiting, ziet er goed uit!

  • De sluiting bovenaan lijkt me erg handig, zo kan je extra spullen opbergen zonder een extreem grote rugzak mee te moeten sleuren. Ook de kleur en de waterdichtheid spreekt me aan! 🙂

   • Hoort er een ander antwoord te komen dan gewoon ‘Vaude’. Een collectie aan tassen die bij mij passen. Ook deze voeg ik graag toe. Ik veranderde recent van werk en de laptoptas van het werk ruil ik graag voor deze versie in. Alsook pendel ik maandelijks meermaals naar Frankrijk voor bij mijn lief te zijn. Ook hierbij zou de Mineo mij perfect kunnen bijstaan. en dan niet te vergeten mijn wekelijkse wandelingen met vrienden. En als koukleum eerste klas heb ik toch graag wat extra lagen mee.

 3. Ik vind het belangrijk dat een rugzak mooi aansluit op de rug. Niks zo vervelend als een rugzak waarbij je het gevoel hebt naar achteren valt. Een rugzak moet mooi zijn, want ook bij het wandelen zie ik er graag leuk uit!

 4. Ik vind het idee van een bijna klimaatneutrale rugzak fantastisch. Zelf werk ik als duurzaamheidsingenieur, en sta ik daar ook echt achter. Fijn dat het niet alleen om huizen moet gaan, maar ook je spullen echt duurzaam kunnen zijn.
  En hij heeft een fantastisch mooie kleur

  • De kleur,
   in harmonie met de natuur

 5. Vooral de functionaliteit: hij moet stevig zijn met veel plaats en 100% waterdicht!

 6. Ik vind de functionaliteit het belangrijkste : grotere en kleinere opbergvakken, ritssluiting en bovenal het feit dat hij waterdicht is

  • Sowieso het multifunctionele (en ook nog esthetisch!) én het materiaal (met als surplus het ecologische aspect) FAN !!!

 7. Perfect voor onze uitstapjes!

 8. Dit ziet er echt een supermodel uit om mee te nemen naar het werk.

 9. De functionaliteit en stevigheid zijn zo belangrijk. Ik gebruik dagelijks een rugzak voor mijn werk voor o.a. laptop en in openbaar vervoer en op de fiets moet alles tegen een stootje kunnen.

 10. Ik vind dit echt een leuke rugzak!
  Het ziet er totaal anders uit, is compleet waterdicht en ecologisch.
  Allemaal zaken waar ik compleet achter kan staan.

 11. Ik vind de functionaliteit heel belangrijk.

 12. een thermosfles die netjes rechtop een vaste plaats heeft is voor mij een groot pluspunt, niks zo vervelend als een ongelukje wanneer de dop niet perfect gesloten was

 13. het gebruiksgemak

 14. Vooral de functionaliteit is het belangrijkste!

  • Hoe hij gemaakt wordt!

 15. Wat een mooie rugzak. Na het lezen van deze review lijkt hij op mijn lijf geschreven. Ik ga vaak wandelen met mijn gezin en daar komt een handige rugzak steeds van pas. Maar ik ga ook dagelijks met mijn fiets naar het werk. Een waterdichte rugzak js hier dus zeker geen overbodige luxe. Wat ik dus top vind aan deze rugzak: de look, de waterdichtheid én ecologisch. Fingers crossed

 16. De sluiting. Eenvoudig oprollen en één klikje en je kan zo weer op stap!

 17. mooie kleur, niet te groot en een eenvoudig af te sluiten.

 18. Het lijkt mij gewoon een heel handig rugzakje om er een dagje op uit trekken, eentje die er bovendien ook nog heel tof uitziet. Zeker in de zwarte versie, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Waterdichtheid is een (heel) belangrijk gegeven voor mij, net als dat het ecologisch is. Vriendelijke groeten nog,

  • Deze rugzak lijkt me super in formaat, hij is praktisch en mooi ogend. Perfect voor vele geplande uitstapjes volgend jaar! joepieeee 😀

 19. Vaude is al lang één van onze favoriete merken. O.a. vanwege de ecologische gedachte.
  Deze rugzak lijkt me ideaal bij super nat weer, zodat boeken/laptop beschermd blijven,
  dus niet enkel voor uitstapjes in de natuur maar ook tijdens de week.
  En, met de rolopening lijkt het dat er altijd nog wel een trui of zo bijgepropt kan worden!

 20. ik vind functionaliteit heel belangrijk bij een rugzak: waterdicht (moeilijk te vinden!!), voldoende groot en met aparte opbergvakjes. Eén die lang meegaat, letterlijk. Een ecologisch geproduceerde rugzak bij voorkeur. Allemaal vakjes die ik hier kan afchecken, als ik de review zo lees.

 21. Ik ga toch wel voor de functionaliteit en de waterdichtheid

 22. Ik vind de rolsluiting geweldig! En hij ziet er ook super uit

 23. Hij ziet er stijlvol uit en qua formaat is hij ideaal; groot genoeg om voldoende mee te nemen maar niet te groot zodat hij comfortabel draagt

 24. Ik kocht vorige zomer een Vaude Trunk-bag voor mijn fiets. Ik ben daar heel tevreden over. Ook deze rugzak ziet er heel degelijk uit. Het waterdicht zijn en het ecologisch aspect vind ik ook heel belangrijk. Deze rugzak zou heel goed van pas komen op onze wandelvakantie in Ierland volgend voorjaar.

 25. Ik vind de functionaliteit toch wel heeeel belangrijk. Dat is toch van belang bij een rugzak!
  Ik waag heel graag mijn kansje 🙂

 26. Waterdicht en de rolsluiting vind ik belangrijk.

  • Waterdicht, mogelijkheid van wisselen werk en ontspanning en de rolsluiting!

 27. Fan van het ecologische productieproces!!

 28. Vooral dat die waterdicht is, hoe handig is dat, maar ook klimaatneutraal en gemaakt is door personen die er een eerlijk loon voor kregen. Benieuwd of hij echt zo inzetbaar is voor zowel werk, kinderen, reizen..

 29. de Mineo 23 rugzak is mooi van kleur en heel ruim en ecologisch vervaardigd en waterdicht dat vind ik heel belangrijk

 30. Waterdicht is een pluspunt, en hij ziet er ook heel leuk uit, Ideaal voor onze roodtrips die in 2023 gepland staan

 31. belangrijke punten voor mij zijn, waterdichtheid, grootte, functionaliteit en het kleur is toch ook een beetje belangrijk voor mij.

 32. Hij ziet er voJoral heel praktisch uit!

 33. Sowieso de functionaliteit en de waterdichtheid 🙂 De kleur mag neutraal zijn.

 34. Een rugzak die er mooi uitziet én functioneel is (lees:laptop, voldoende plek) én waterdicht is. Laat het voor mij net de combi zijn waardoor hij me interesseert!

  Een ideale buddy om mee te nemen naar het werk (laptop), door de regen naar het station te fietsen, maar even goed mee op uitstap te nemen met het gezin.

  En het feit dat ik er dan nog fashionable uitzie, is weer een extra!

 35. Wat een prachtig exemplaar. En fijn dat hij zo multifunctioneel is. Handig voor tijdens wandelingen maar ook voor naar het werk. Meestal is een rugzak maar geschikt voor één van beide doeleinden.

 36. Degelijk product en nuttig

 37. Super voor op mijn fietstochten

 38. Veel nuttige functies

 39. Verduiveld mooie en geriefelijke rug tas

 40. De produkten van Vaude zijn klimaatneutraal geproduceerd.
  Deze rugzak is geschikt voor alle omstandigheden, is waterdicht en heeft een zeer handige rolsluiting.
  Prima dus voor onze dagelijkse uitstapjes.

 41. De rugzak ziet erg heel stijlvol en sexy uit. Strak design.

 42. Het ecologische aspect geeft voor mij de doorslag.

 43. Ik fiets elke dag naar het werk, door weer en wind. Een stijlvolle én waterdichte rugzak is dan echt een (natte 😉 ) droom! Zeker als die ook nog eens groot genoeg is om naast mijn laptop mijn dansschoenen en waterfles op te bergen zodat ik niet naar huis moet om van rugzak te wisselen voor ik naar de danstraining ga!

 44. Hallo
  Ik ben zelf kinesisten dus ergonomie draag ik hoog in het vaandel. Ook handig dat je er een laptop in kwijt kan. Dus kortom deze multifunctionele rugzak is top

 45. Kansje gewaagd voor deze super prijs

 46. Doe heel graag mee voor deze mooie prijs

 47. Wat ik vooral goed vind , is dat hij supergoed aanvoelt op de rug , dat je vooral geen pijn hebt zoals bij veel te stijve rugzakken

 48. Ziet er vooral heel goed uit, dat is voor mij de reden waarom ik wil winnen !

 49. De functionaliteit en ook het feit dat de rugzak waterdicht is vind ik top!

 50. De rugzak is klimaatneutraal, is waterdicht en zéér handig! Mooi!

 51. De ergonomie en of er de nodige plaats voorzien is voor laptop en andere spullen die je nodig hebt

 52. Ik ben altijd fan van ecologisch geproduceerde producten. Als ze dan nog eens zo mooi zijn als deze, dan zijn dit echte toppers!

 53. Ik zou deze rugzak aan mijn zoon schenken. Een echte avonturier die met zijn vrienden rondtrekt door gebergten. Zou hij er direct tussen uitsteken met zo’n kwaliteitsvolle outfit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *