De Mineo 23 rugzak van Vaude

Review: de mineo 23 rugzak van Vaude

Zonnige herfstdagen in november nodigen uit voor een stevige boswandeling. Zo eentje waar het eerst koud, dan te warm en dan weer toch net te frisjes wordt. Een rugzak om al die lagen kledij in op te bergen is dus geen overbodige luxe. Een rugzak zoals de Mineo 23 rugzak van Vaude.

Mineo 23 rugzak van Vaude

De Mineo 23 rugzak met roltopsluiting is de laatste toevoeging in de al ruime collectie rugzakken van Vaude. De rugzak combineert een strak, mooi uiterlijk met het praktische dat we van Vaude gewend zijn. En natuurlijk is deze rugzak ook ecologisch geproduceerd.

Wat mij meteen aanspreekt is het oprolsysteem waarmee je de rugzak sluit. Je kan hem dubbel plooien of oprollen. Daarnaast is de rugzak ook voorzien van een verticale ritssluiting aan de voorkant. Zo vind je snel je spullen terug. De flessenhouder aan de binnenkant van de rugzak zorgt ervoor dat mijn thermos met mijn dagelijkse liters thee ook mee kan en mooi recht blijft staan. Aan de bovenkant zit een handig vakje waar ik mijn GSM en portemonnee kan opbergen. Gelukkig groot genoeg om beide makkelijk in kwijt te geraken. Tot slot zorgt de elastische sleutelhouder die is geïntegreerd in de schouderband ervoor dat mijn autosleutel ook een plekje krijgt.

mineo 23 vaude

Review van de Mineo 23

Gepakt en met een stralend herfstzonnetje op mijn bol trek ik het Zoniënwoud in voor een test hike. Mijn jas en trui zitten in de rugzak voor als de zon binnen enkele uren wat lager komt te staan en het afkoelt. Tijdens mijn wandeling merk ik op dat de rugzak mij op geen enkel moment in de weg zit. Hij weegt (leeg) maar 860 gram en heeft ergonomisch gevormde schouderbanden. Het rugvlak is verstevigd en voelt zacht aan op mijn rug en schouders. De schouderbanden zijn voorzien van een borstband die door middel van een lusvorm afneembaar is en op verschillende hoogtes kan worden bevestigd.

Minder relevant voor een boswandeling, maar de Mineo 23 is ook nog voorzien van een laptopvak (15,6”). Handig dus om de rugzak als multifunctioneel woon-werk reisgezel in te schakelen. Na mijn werkuren ga ik vaak nog enkele uren naar de paardenstallen om te trainen. Hiervoor heb ik een andere outfit nodig en dus ook een rugzak om dit allemaal makkelijk in mee te nemen. Naast mijn laptop en kledij is er ook nog plaats voor mijn lunch. Meer opbergruimte dan je op het eerste zicht denkt dus.

mineo 23 vaude

Het verdict

Voor iemand die, net als ik, verschillende activiteiten uitoefent en vaak snel moet kunnen schakelen tussen werk, sport en ontspanning is de Mineo 23 van Vaude de ideale all-rounder om al je spullen in op te bergen. De rugzak is gemaakt van stevig materiaal, hij kan tegen een stootje en is absoluut waterdicht.

Moet ik een minpuntje noemen, dan is dat het ontbreken van een heupriem. De Mineo 23 is natuurlijk geen grote rugzak en heeft dat niet echt nodig, maar als hij zwaar geladen is zou een heupriem de last kunnen verzachten. Een klein minpunt, maar geen dealbreaker.

Dit is een rugzak waar je lang plezier van hebt!

mineo 23 vaude

Over Vaude

Na een jarenlange samenwerking tussen Vaude en Reisgoesting kunnen we alleen maar zeggen dat we elke keer meer fan worden van het Duitse merk. Niet alleen omdat de producten mooi en kwalitatief zijn, maar ook omdat Vaude een van de voorlopers is in het ecologisch produceren van duurzame producten die echt jaren kunnen meegaan.

In het geval van de Mineo 23 rugzak betekent dit dat de rugzak geproduceerd werd in eerlijke arbeidsomstandigheden door mensen die eerlijke lonen uitbetaald krijgen. De rugzak draagt eveneens het Green Shape-label, wat betekent dat de rugzak een milieuvriendelijk, functioneel product is dat gemaakt werd met duurzame materialen. Tenslotte is de rugzak klimaatneutraal: de emmissies die vrijkomen bij het produceren van de materialen en de rugzak zelf worden systematisch verminderd en gecompenseerd via de onafhankelijk non-profit MyClimate.

De claims van Vaude worden gestaafd door verschillende onafhankelijke en in-house labels. Je kan alles nalezen op de website van Vaude, en doorklikken naar de onafhankelijke labels zoals Fair Wear en Grüner Knopf voor meer informatie.

mineo 23 vaude

Win een Mineo 23 rugzak

Een review is zoveel leuker als hij eindigt met een winactie, vind je niet? Dus, toeters en bellen, we geven één Mineo 23 rugzak in de prachtige kleur khaki weg. Wat moet je doen om te winnen? Deze keer iets meer dan gewoonlijk: laat ons in de comments weten wat jij precies zo belangrijk vindt aan de Mineo 23. De kleur? De functionaliteit? Of het ecologische productieproces? Ik ben benieuwd!

Deze winactie loopt van 27 november 2022 tot 7 december 2022, 12u. Deelnemers moeten in België wonen en meerderjarig zijn. De winnaar wordt willekeurig gekozen en bekend gemaakt op onze facebookpagina. Uiteraard krijgt de winnaar ook een persoonlijk bericht. Als de winnaar niet reageert voor 11 december 2022 dan gaat de prijs naar een volgende, willekeurig gekozen winnaar. De prijs wordt opgestuurd naar de winnaar. De prijs is niet inwisselbaar voor geld. Over de uitslag van de wedstrijd wordt niet gediscussieerd. Als je deelneemt, ga je automatisch akkoord met dit reglement.

Wil je deze actie delen op sociale media? Vergeet dan niet om Reisgoesting te taggen! Je kan je inschrijven op onze nieuwsbrief. We sturen je een mail per maand én een mail wanneer er een nieuwe winactie online komt. Zo ben je altijd op de hoogte. Natuurlijk springen we zorgvuldig om met je gegevens, en kan je je altijd uitschrijven.

tadaaaa
Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

60 responses to “Review: de mineo 23 rugzak van Vaude”

 1. jacqueline Avatar
  jacqueline

  wat ik het belangstrijkste vind is: de ergonomie, de vormgeving aandacht voor plaats gsm, portemonnee en sleutels. verder is natuurlijk de ecologische wijze een super pluspunt: eerlijke lonen, duurzaam materiaal, klimaat neutraal

 2. Louise Avatar
  Louise

  Het coolste vind ik die rolltopsluiting, ziet er goed uit!

  1. Riet Avatar
   Riet

   De sluiting bovenaan lijkt me erg handig, zo kan je extra spullen opbergen zonder een extreem grote rugzak mee te moeten sleuren. Ook de kleur en de waterdichtheid spreekt me aan! 🙂

   1. Ariana Avatar
    Ariana

    Hoort er een ander antwoord te komen dan gewoon ‘Vaude’. Een collectie aan tassen die bij mij passen. Ook deze voeg ik graag toe. Ik veranderde recent van werk en de laptoptas van het werk ruil ik graag voor deze versie in. Alsook pendel ik maandelijks meermaals naar Frankrijk voor bij mijn lief te zijn. Ook hierbij zou de Mineo mij perfect kunnen bijstaan. en dan niet te vergeten mijn wekelijkse wandelingen met vrienden. En als koukleum eerste klas heb ik toch graag wat extra lagen mee.

 3. Lotte Wouters Avatar
  Lotte Wouters

  Ik vind het belangrijk dat een rugzak mooi aansluit op de rug. Niks zo vervelend als een rugzak waarbij je het gevoel hebt naar achteren valt. Een rugzak moet mooi zijn, want ook bij het wandelen zie ik er graag leuk uit!

 4. Katrijn Van Uytvanck Avatar
  Katrijn Van Uytvanck

  Ik vind het idee van een bijna klimaatneutrale rugzak fantastisch. Zelf werk ik als duurzaamheidsingenieur, en sta ik daar ook echt achter. Fijn dat het niet alleen om huizen moet gaan, maar ook je spullen echt duurzaam kunnen zijn.
  En hij heeft een fantastisch mooie kleur

  1. Noëlla Avatar
   Noëlla

   De kleur,
   in harmonie met de natuur

 5. Helga Avatar
  Helga

  Vooral de functionaliteit: hij moet stevig zijn met veel plaats en 100% waterdicht!

 6. Katrien Vandorpe Avatar
  Katrien Vandorpe

  Ik vind de functionaliteit het belangrijkste : grotere en kleinere opbergvakken, ritssluiting en bovenal het feit dat hij waterdicht is

  1. Charlotte Cotman Avatar
   Charlotte Cotman

   Sowieso het multifunctionele (en ook nog esthetisch!) én het materiaal (met als surplus het ecologische aspect) FAN !!!

 7. Katrien Adams Avatar
  Katrien Adams

  Perfect voor onze uitstapjes!

 8. Anneleen Avatar
  Anneleen

  Dit ziet er echt een supermodel uit om mee te nemen naar het werk.

 9. Martin Avatar
  Martin

  De functionaliteit en stevigheid zijn zo belangrijk. Ik gebruik dagelijks een rugzak voor mijn werk voor o.a. laptop en in openbaar vervoer en op de fiets moet alles tegen een stootje kunnen.

 10. Joris Avatar
  Joris

  Ik vind dit echt een leuke rugzak!
  Het ziet er totaal anders uit, is compleet waterdicht en ecologisch.
  Allemaal zaken waar ik compleet achter kan staan.

 11. Feyaerts Christel Avatar
  Feyaerts Christel

  Ik vind de functionaliteit heel belangrijk.

 12. Sonia Avatar
  Sonia

  een thermosfles die netjes rechtop een vaste plaats heeft is voor mij een groot pluspunt, niks zo vervelend als een ongelukje wanneer de dop niet perfect gesloten was

 13. Joeri Moerman Avatar
  Joeri Moerman

  het gebruiksgemak

 14. herman vanherp Avatar
  herman vanherp

  Vooral de functionaliteit is het belangrijkste!

  1. Karel Avatar
   Karel

   Hoe hij gemaakt wordt!

 15. Elke Avatar
  Elke

  Wat een mooie rugzak. Na het lezen van deze review lijkt hij op mijn lijf geschreven. Ik ga vaak wandelen met mijn gezin en daar komt een handige rugzak steeds van pas. Maar ik ga ook dagelijks met mijn fiets naar het werk. Een waterdichte rugzak js hier dus zeker geen overbodige luxe. Wat ik dus top vind aan deze rugzak: de look, de waterdichtheid én ecologisch. Fingers crossed

 16. Diederik De Bruyn Avatar
  Diederik De Bruyn

  De sluiting. Eenvoudig oprollen en één klikje en je kan zo weer op stap!

 17. Laura Asscherickx Avatar
  Laura Asscherickx

  mooie kleur, niet te groot en een eenvoudig af te sluiten.

 18. Daniel Van Goethem Avatar
  Daniel Van Goethem

  Het lijkt mij gewoon een heel handig rugzakje om er een dagje op uit trekken, eentje die er bovendien ook nog heel tof uitziet. Zeker in de zwarte versie, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Waterdichtheid is een (heel) belangrijk gegeven voor mij, net als dat het ecologisch is. Vriendelijke groeten nog,

  1. Evi Avatar
   Evi

   Deze rugzak lijkt me super in formaat, hij is praktisch en mooi ogend. Perfect voor vele geplande uitstapjes volgend jaar! joepieeee 😀

 19. froya Avatar
  froya

  Vaude is al lang één van onze favoriete merken. O.a. vanwege de ecologische gedachte.
  Deze rugzak lijkt me ideaal bij super nat weer, zodat boeken/laptop beschermd blijven,
  dus niet enkel voor uitstapjes in de natuur maar ook tijdens de week.
  En, met de rolopening lijkt het dat er altijd nog wel een trui of zo bijgepropt kan worden!

 20. Katrien J. Avatar
  Katrien J.

  ik vind functionaliteit heel belangrijk bij een rugzak: waterdicht (moeilijk te vinden!!), voldoende groot en met aparte opbergvakjes. Eén die lang meegaat, letterlijk. Een ecologisch geproduceerde rugzak bij voorkeur. Allemaal vakjes die ik hier kan afchecken, als ik de review zo lees.

 21. Nick Avatar
  Nick

  Ik ga toch wel voor de functionaliteit en de waterdichtheid

 22. kathy Avatar
  kathy

  Ik vind de rolsluiting geweldig! En hij ziet er ook super uit

 23. vincent Avatar
  vincent

  Hij ziet er stijlvol uit en qua formaat is hij ideaal; groot genoeg om voldoende mee te nemen maar niet te groot zodat hij comfortabel draagt

 24. Gerda Bossu Avatar
  Gerda Bossu

  Ik kocht vorige zomer een Vaude Trunk-bag voor mijn fiets. Ik ben daar heel tevreden over. Ook deze rugzak ziet er heel degelijk uit. Het waterdicht zijn en het ecologisch aspect vind ik ook heel belangrijk. Deze rugzak zou heel goed van pas komen op onze wandelvakantie in Ierland volgend voorjaar.

 25. Justine Malfait Avatar
  Justine Malfait

  Ik vind de functionaliteit toch wel heeeel belangrijk. Dat is toch van belang bij een rugzak!
  Ik waag heel graag mijn kansje 🙂

 26. jozef victor Avatar
  jozef victor

  Waterdicht en de rolsluiting vind ik belangrijk.

  1. Isa Avatar
   Isa

   Waterdicht, mogelijkheid van wisselen werk en ontspanning en de rolsluiting!

 27. Kathy Withaegels Avatar
  Kathy Withaegels

  Fan van het ecologische productieproces!!

 28. Anneleen De Visscher Avatar
  Anneleen De Visscher

  Vooral dat die waterdicht is, hoe handig is dat, maar ook klimaatneutraal en gemaakt is door personen die er een eerlijk loon voor kregen. Benieuwd of hij echt zo inzetbaar is voor zowel werk, kinderen, reizen..

 29. Linda Vandecasteele Avatar
  Linda Vandecasteele

  de Mineo 23 rugzak is mooi van kleur en heel ruim en ecologisch vervaardigd en waterdicht dat vind ik heel belangrijk

 30. Cindy van ingelgem Avatar
  Cindy van ingelgem

  Waterdicht is een pluspunt, en hij ziet er ook heel leuk uit, Ideaal voor onze roodtrips die in 2023 gepland staan

 31. SYLVIA VAN WASSENHOVE Avatar
  SYLVIA VAN WASSENHOVE

  belangrijke punten voor mij zijn, waterdichtheid, grootte, functionaliteit en het kleur is toch ook een beetje belangrijk voor mij.

 32. Jos Avatar
  Jos

  Hij ziet er voJoral heel praktisch uit!

 33. Bart Desmet Avatar
  Bart Desmet

  Sowieso de functionaliteit en de waterdichtheid 🙂 De kleur mag neutraal zijn.

 34. Lina Avatar
  Lina

  Een rugzak die er mooi uitziet én functioneel is (lees:laptop, voldoende plek) én waterdicht is. Laat het voor mij net de combi zijn waardoor hij me interesseert!

  Een ideale buddy om mee te nemen naar het werk (laptop), door de regen naar het station te fietsen, maar even goed mee op uitstap te nemen met het gezin.

  En het feit dat ik er dan nog fashionable uitzie, is weer een extra!

 35. Jessica Avatar
  Jessica

  Wat een prachtig exemplaar. En fijn dat hij zo multifunctioneel is. Handig voor tijdens wandelingen maar ook voor naar het werk. Meestal is een rugzak maar geschikt voor één van beide doeleinden.

 36. WJ Avatar
  WJ

  Degelijk product en nuttig

 37. Patty Avatar
  Patty

  Super voor op mijn fietstochten

 38. Wrn vandoorne Avatar
  Wrn vandoorne

  Veel nuttige functies

 39. Werry Avatar
  Werry

  Verduiveld mooie en geriefelijke rug tas

 40. Luc Verhaert Avatar
  Luc Verhaert

  De produkten van Vaude zijn klimaatneutraal geproduceerd.
  Deze rugzak is geschikt voor alle omstandigheden, is waterdicht en heeft een zeer handige rolsluiting.
  Prima dus voor onze dagelijkse uitstapjes.

 41. Anton Avatar
  Anton

  De rugzak ziet erg heel stijlvol en sexy uit. Strak design.

 42. Carine Avatar
  Carine

  Het ecologische aspect geeft voor mij de doorslag.

 43. Leen Avatar
  Leen

  Ik fiets elke dag naar het werk, door weer en wind. Een stijlvolle én waterdichte rugzak is dan echt een (natte 😉 ) droom! Zeker als die ook nog eens groot genoeg is om naast mijn laptop mijn dansschoenen en waterfles op te bergen zodat ik niet naar huis moet om van rugzak te wisselen voor ik naar de danstraining ga!

 44. Kathleen Van Dessel Avatar
  Kathleen Van Dessel

  Hallo
  Ik ben zelf kinesisten dus ergonomie draag ik hoog in het vaandel. Ook handig dat je er een laptop in kwijt kan. Dus kortom deze multifunctionele rugzak is top

 45. Patrick Mertens Avatar
  Patrick Mertens

  Kansje gewaagd voor deze super prijs

 46. Annemie Cornelis Avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee voor deze mooie prijs

 47. Luc van Houtte Avatar
  Luc van Houtte

  Wat ik vooral goed vind , is dat hij supergoed aanvoelt op de rug , dat je vooral geen pijn hebt zoals bij veel te stijve rugzakken

 48. Marc Avatar
  Marc

  Ziet er vooral heel goed uit, dat is voor mij de reden waarom ik wil winnen !

 49. Stef DC Avatar
  Stef DC

  De functionaliteit en ook het feit dat de rugzak waterdicht is vind ik top!

 50. Ann Van Eenaeme Avatar
  Ann Van Eenaeme

  De rugzak is klimaatneutraal, is waterdicht en zéér handig! Mooi!

 51. Griet Avatar
  Griet

  De ergonomie en of er de nodige plaats voorzien is voor laptop en andere spullen die je nodig hebt

 52. Mirja Avatar
  Mirja

  Ik ben altijd fan van ecologisch geproduceerde producten. Als ze dan nog eens zo mooi zijn als deze, dan zijn dit echte toppers!

 53. dirk Avatar
  dirk

  Ik zou deze rugzak aan mijn zoon schenken. Een echte avonturier die met zijn vrienden rondtrekt door gebergten. Zou hij er direct tussen uitsteken met zo’n kwaliteitsvolle outfit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *