Review Level8

Review: de Level8 Textured Check-In koffer

Publireportage

Een goede koffer is essentieel voor een reiziger. Dat ontdekte ik toen mijn koffer het middenin een reis begaf. Ik had het ding zo vol gepropt, dat hij gewoon openbarstte. De ritsen hadden het begeven. Ik ben thuisgeraakt door mijn koffer dicht te tapen en een schietgebedje te doen. Het was dus hoog tijd voor een nieuwe koffer. En ik koos er eentje om ‘u’ tegen te zeggen. Dit is mijn review van de Textured Check-In koffer van het Amerikaanse merk Level8.

Level8 Textured Check-In koffer

Het strakke design van de Level8 Textured Check-In

Het eerste wat opvalt wanneer de koffer geleverd wordt, zijn de luxueuze accenten van de verpakking. De eenvoudige kartonnen doos heeft handige handvaten en een stijlvol, maar spaarzaam drukwerk. Open je de doos, dan vind je je koffer netjes verpakt in een zijdeachtige, aansluitende zak. Het voelt haast alsof je een dure jurk uitpakt.

Zodra je de Textured Check-In helemaal uitgepakt hebt, en ontdaan hebt van zijn beschermende folies, valt het strakke design op. Met zijn rechte lijnen en hoeken heeft de koffer een subtiel vintage gevoel. De grijze kleur is diep en glanzend, de handvaten zijn keurig ingewerkt. Aan de bovenzijde zit een TSA slot, waarmee je de ritssluiting op slot kan doen.

De specificaties van de Level8 Textured Check-in

De Textured Check-In is erg licht. Het exterieur is stevig, maar ietwat buigzaam, wat er natuurlijk voor zorgt dat de buitenzijde niet zal breken. Ondanks zijn lichte gewicht, voelen de handvaten, ritsen en wieltjes wel stevig aan.

Open je de Textured Check-In, dan voel je meteen hoe soepel de ritsen openen en sluiten. De binnenzijde is spaarzaam ingedeeld. De linker compartiment heeft spanriemen en is afsluitbaar met een stoffen zeil met daarin twee met ritsen afsluitbare vakken. Het rechtercompartiment ziet er precies zo uit, maar heeft geen extra vakken in het zeil.

Aan de buitenzijde zitten er geen vakken. Heb je iets nodig, dan moet je de koffer volledig openen om het te kunnen nemen. Dat is, in sommige gevallen, een nadeel of net een voordeel.

Wieltjes Level8 koffer

Het TSA slot

Eén van de grote selling points van Level8 koffers is het TSA slot. Een cijferslot dat je zelf kan instellen en waarmee je de ritsen van je koffer vastzet, zodat ze niet geopend kunnen worden. Je kent het type wel. Wat de sloten van Level8 zo bijzonder maken, is dat ze TSA sloten zijn. Dat wil zeggen dat het slot zo ontworpen is, dat het met een bepaalde loper geopend kan worden door de veiligheidsdiensten van de luchthaven.

Met een TSA slot hou je je koffer dus veilig voor gauwdieven, maar geef je de veiligheidsdiensten wel de kans om de inhoud van je koffer te inspecteren zonder dat ze het slot moeten openbreken en dus moeten beschadigen. In bepaalde landen, zoals de Verenigde Staten, is een TSA slot gangbaar of zelfs verplicht. Die trend wordt verwacht zich over de hele wereld te verspreiden.

TSA slot Level8

Het inpakgemak van de Level8 Textured

Op het eerste zicht ziet de Level8 Textured Check-In bagage er dus perfect uit. Een koffer waarmee je gezien wil worden. Maar je weet natuurlijk pas echt welke kwaliteit je in handen hebt als je het kan testen. Dus nam ik de Textured Check-In mee op reis naar Fjord Noorwegen.

Voor vertrek, nam ik de handleiding van het TSA slot erbij. Het slot was ingesteld op de code 000. Met een paperclip duwde ik een bepaald knopje in, waarna ik de cijfercode kon veranderen. Dat ging zo gemakkelijk, dat ik eerst niet helemaal zeker was of ik de cijfercode wel had aangepast. Na een testje bleek het in orde te zijn.

Voor mijn reis naar Noorwegen had ik veel spullen nodig. Ik was er namelijk langer dan een week. Naast wandelschoenen en outdoorkledij, ging ik regelmatig op restaurant, waar ik natuurlijk schone en presentabele kledij nodig voor had. Ik pakte mijn kledij in het linkercompartiment, en mijn schoenen, statief, toiletzak en GoPro in het rechtercompartiment. Ruimte zat, maar ik miste wel een extra afscheiding of vak.

Binnenzijde Level8 Textured koffer

De packing cubes van Level8

Om dat gebrek aan compartimenten op te vangen, verkoopt Level8 handige packing cubes. Wie vaker reist, weet dat packing cubes je kunnen helpen je bagage te organiseren. Het zijn handige zakjes in verschillende formaten waar je je kwetsbare kledij, schoenen, toiletspullen of zelfs je elektronica in kan opbergen. Zelf gebruik ik graag packing cubes omdat ze ook discreet zijn. Ik berg er mijn ondergoed en andere persoonlijke spullen in op. Handig wanneer je koffer openbarst.

 De packing cubes van Level8 verdienen een kleine review an sich. Die cubes zijn verdomd stevig. Gemaakt van een dik materiaal, sterke ritsen en zelfs compartimentjes met klittenband, waarmee je zelf de cubes kan indelen. De cubes worden bovendien geleverd met verschillende labels met klittenbank, zodat je aan de buitenzijde ziet wat er in zit. Handig!

Op reis met de Textured Check-In bagage

De Level8 Textured doorstond de reis (en dus zijn review) met glans. De 360° wieltjes zijn enorm soepel, waardoor je de koffer zonder veel moeite vooruit duwt, zelfs als die zwaar geladen is. Ik nam de koffer mee de trein op, checkte hem zonder problemen in en haalde hem in de luchthaven weer gewoon van de band. De glanzende buitenkant was iets minder glanzend na de reis, maar verder was hij in perfecte staat.

Eenmaal in het platteland van Noorwegen ontdekte ik wel het nadeel van die soepele wieltjes. Ik verloor de koffer een momentje uit het oog op een lichte helling, en ik moest er achteraan rennen. Dat ding met zijn o, zo soepele wieltjes rolde de berg af.

Pluspunten van de Level8 Textured Check-In

Over de grote lijn ben ik heel blij met de Textured Check-in koffer. Het is mijn eerste kennismaking (en mijn eerste review) van Level8, en ik kan zeggen dat ik een tevreden reiziger ben. De Textured Check-In heeft meer pluspunten dan minpunten, dat is zeker.

  • Prachtig strak design
  • Licht en sterk exterieur
  • Elegant interieur
  • Grote, afsluitbare compartimenten met spanriemen
  • Soepele ritsen
  • Stevige handvaten en telescopisch handvat dat je op twee hoogtes kan instellen
  • TSA slot met handleiding
Inhoud Level8 koffer

Minpunten van de Level8 Textured Check-In

De reviews op Reisgoesting worden altijd geschreven op basis van onze eigen ervaring. Dat wil zeggen dat de plus- en minpunten die we opnoemen, gebaseerd zijn op onze persoonlijke mening. Wat voor mij werkt, werkt niet per se voor jou. Toch geef ik je graag de minpunten van de Textured Check-In mee.

  • De wieltjes hebben geen remsysteem
  • Ik mis een extra, kleiner compartiment
  • Ik mis een vak dat toegankelijk is zonder dat je de hele koffer moet openen

Mijn review van de Level8 Textured is natuurlijk gebaseerd op één reis. Ik gebruik mijn koffers sowieso regelmatig en liefst tot ze helemaal versleten zijn. Dat wil zeggen dat ik deze review zal updaten wanneer dat nodig is.

Het Amerikaanse merk Level8

Level8 is in Europa een relatief onbekend merk. Nochtans is dat onterecht. Zij bieden een kleine, maar mooie selectie koffers in verschillende formaten en designs, en bijhorende accessoires aan. Sommige koffers zijn zelfs verkrijgbaar als matching sets met daarin handbagage en ruimbagage.

Je kan hun koffers online bestellen via hun eigen webshop. Levering is razendsnel. Al een paar dagen na je bestelling staat de koffer op de stoep. Volg je de voorwaarden van het bedrijf, dan heb je levenslange garantie op productiefouten. Tenslotte zijn de afmetingen van hun koffers geschikt voor de meeste conventionele luchtvaartmaatschappijen.

Logo Level8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *