De Lavik Eco wandelschoen van Vaude

Review: de Lavik Eco van Vaude

Publireportage

Outdoorschoenen kunnen vaak wat lomp of zelfs zwaar zijn. Ze hebben een hoge schacht en dikke zolen, wat je natuurlijk nodig hebt om je voeten te beschermen als je de hele dag op ruig terrein rondloopt. Met de Lavik Eco brengt het Duitse merk Vaude een outdoorschoen op de markt die niet alleen comfortabel is, maar er ook licht als een sneaker.  

Goed materiaal is belangrijk. Wanneer je de hele dag buiten bent, de hele dag doorbrengt in de soms ruige, wilde natuur, ben je afhankelijk van je outdoor gear. Je kan niet mountainbiken in een jeans, je kan niet skiën met een katoenen blazer aan. Je kan absoluut niet hiken in teensleffers. Zodra de omstandigheden wat extremer worden, heb je kwalitatief, aangepast materiaal nodig. Daar kan je niet omheen.

Moderne outdoor kledij en schoenen worden steeds optimaler. Moderne designs zorgen voor lichtere spullen die je meer bewegingsvrijheid geven. De Lavik Eco van Vaude is met die gedachte ontworpen: een lichte, veelzijdige schoen waar je de hele dag de natuur in kan trekken zonder je zorgen te moeten maken over het terrein of over natte voeten.

Lavik Eco

Over de Lavik Eco outdoorschoen

Het eerste wat opvalt als je de Lavik Eco bekijkt, is dat de schoen meer op een sneaker dan op een bergschoen lijkt. Enkel de diep ingesneden zolen verraden dat de schoen meer in zijn mars heeft dan een eenvoudige sneaker.

De Lavik Eco is ontworpen voor een dagje buitenzijn. Het diepe profiel van de Vibram®-loopzolen geeft je grip, terwijl de zachte tussenzool de schokken van het wandelen opvangt en je bewegingen ondersteunt. Tezamen zorgen de zolen ervoor dat je je comfortabel beweegt op verschillende types terrein.

Het PFC-vrije Sympatex® membraan houdt de schoen waterdicht, maar ademend, waardoor je geen natte voeten krijgt wanneer het regent of wanneer je door plassen sjokt. Rond de schoen loopt een verstevigde beschermlaag die de tenen en de hielen beschermen tegen scherpe stenen en gruis.

Dat hun producten ecologisch en duurzaam zijn, is een stokpaardje van Vaude. De Lavik Eco is daarom op volledig klimaatneutrale manier geproduceerd, met organische of gerecycleerde materialen. Het resultaat is een milieuvriendelijke schoen die je jarenlang intensief kan gebruiken.

De schoen is te verkrijgen in de kleuren black en dark sea.

Getest en goedgekeurd

Zoals gezegd heeft de Lavik Eco meer weg van een sneaker dan van een bergschoen, en zo voelt hij ook. De zool is zacht en ondersteunend, de schoen zit stevig rond je voet. Je hebt dus het comfort en de bewegingsvrijheid van een sneaker gecombineerd met het profiel en de stevigheid van een bergschoen. Een combinatie die niet alleen praktisch is, maar ook mooi oogt.

Wanneer je de Lavik Eco een tijdje draagt, valt het op dat de schoen best warm is. Dankzij het ademende membraan heb je geen last van zweterige voeten, maar toch voel je je voeten warm worden. Of dat een pluspunt of net een minpunt is, hangt natuurlijk af van jouw voorkeuren.

Tel je alles bij elkaar op, dan is de Lavik Eco een must have voor lichte hikes. Je kan er zonder zorgen de natuur mee in. Is de Lavik Eco geschikt voor zware hikes in de bergen? Nee. Voor ruiger terrein en meerdaagse hikes heb je meer gespecialiseerde bergschoenen met een hoge schacht nodig. Maar voor daguitstappen op gemiddeld terrein is de Lavik Eco je beste vriend.

Lavik Eco

Over Vaude

Vaude en Reisgoesting: wij zijn een goede match. Vaude staat voor kwalitatieve, duurzame producten die op milieuvriendelijke wijze geproduceerd worden, met eerlijke lonen voor elke werknemer. Ook degene in ontwikkelingslanden. Niet vreemd dus dat wij van Reisgoesting zo graag met Vaude werken.

Natuurlijk hoef je ons niet op ons woord te geloven. Je kan de beloftes die Vaude maakt wat betreft duurzaamheid en ecologisch produceren nalezen op hun website. Neem vooral de tijd om de certificaten zoals Grüner Knopf en Fair Wear Foundation te bekijken, want dat zijn onafhankelijke labels die aantonen dat de producten van Vaude inderdaad zo eerlijk zijn als het merk beweert.

Je kan de producten van Vaude kopen in verschillende ketens en speciaalzaken die outdoor producten aanbieden, en in de twee Vaude winkels in Leuven en Gent.

Lavik Eco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *